reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Chobe National Park

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Chobe National Park Botswana

Chobe National Park
Botswana wordt geografisch gezien gedomineerd door de Kalahari woestijn, een met zand gevuld bekken met een gemiddelde hoogte van 1100 meter boven de zeespiegel. Hoewel Botswana begrenst wordt door verschillende rivieren is het binnenland nagenoeg droog en is het er in de zomermaanden erg heet. Een uitzondering is het noorden, de Okavanga Delta en de gebieden rondom de Chobe Rivier, waar het permanente water zorgt voor een weelderig groene natuur en een rijkdom aan wild en vogels.

Chobe National Park is wel het meest bekende national park in Botswana en niet zonder reden - de mooie en afwisselende natuur herbergt een grote diversiteit aan wild waaronder enorme kuddes olifanten. Veel bomen zijn flink gehavend, de olifanten duwen de bomen omver en scheuren de bast, sommige houtsoorten zijn volledig van hun bast beroofd. De grootste populaties olifanten bevinden zich in het noorden van Botswana en het noordwesten van Zimbabwe (Hwange NP), locaties die regelmatig hét decor zijn geweest voor verschillende wildlife films. Het Chobe National Park bestaat uit vier verschillende secties: Serondella, Linyanti, Nogatsaa en Savuti - elk gebied is totaal anders en heeft haar eigen specifieke charme.

Serondella
Serondella ligt langs de noordoost oever van de Chobe Rivier en op korte afstand van Kasane en de Victoria Falls in Zimbabwe. Het is het meest bezochte gebied van Chobe (Chobe River Front) en helaas kan het er tijdens de regionale schoolvakanties behoorlijk druk zijn. Verder naar het westen op ongeveer 50 kilometer van Kasane ligt het Chobe Forest Reserve, nog steeds een goed bezocht gebied maar vergeleken met Chobe River Front een stuk rustiger met toeristen. Het gebied rondom de rivier is rijk aan planten en bomen en wordt bewoond door een interessante verscheidenheid aan wild en vogels. Naast vele krokodillen en grote groepen nijlpaarden is de grootste attractie de enorme kuddes olifanten. Maar ook grote aantallen buffels en zebra's zijn zeker in de buurt van de rivier te vinden. En daar waar buffels zijn, zijn de leeuwen meestal niet zo ver weg. Met een beetje geluk kunt u ze op het heetst van de dag al luierend in de schaduw aantreffen totdat zij tegen de schemering actief worden en op jacht gaan.

Nogatsaa en Tchinga
Het Nogatsaa en Tchinga gebied ligt op zo'n drie uur rijden ten zuiden van Serondella en wordt nog weinig bezocht. Het is er heet en droog en ondanks dat er geen permanente waterpoelen zijn neemt de kleigrond in het regenseizoen zoveel water op dat het daar enkele maanden ligt opgeslagen. Aan het einde van het droge seizoen augustus t/m oktober is hier veel wild te vinden en met name grote kuddes olifanten die hierheen komen om te paren. Maar ook tegen het einde en kort ná het regenseizoen - maart tot en met april- wanneer grote delen van de vlakte met water gevuld zijn, kunt u rustig een hele dag bij een poel spenderen om het aan en aflopende wild te aanschouwen. Gedurende beide periodes zijn ook de leeuwen aanwezig maar worden door de dominante houding van de olifanten enigszins op afstand gehouden. In de avonduren kunt u ze regelmatig horen brullen en het is niet zelden dat zij 's nachts door het kamp wandelen. Vanwege de temperatuur en het specifieke karakter van het gebied is het meer geschikt voor de ervaren safari ganger.  Meer over Linyanti en Savuti

Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana
Chobe National Park Botswana

 Safari in Botswana - klik hier voor reisvoorbeeldenNgoma Safari Lodge is een luxueuze 5 sterren accommodatie gesitueerd in het westen van het Chobe National Park, op ongeveer 5 kilometer van de Ngoma ingang van het park. De Ngoma Safari Lodge is gelegen op een zeer fraaie locatie in het national park en biedt een panoramisch uitzicht over de vlakte en de Chobe Rivier.

De lodge bestaat uit slechts 8 individuele suites, elk voorzien van een en-suite toilet/badkamer met een ligbad en een binnen en buiten douche, een plafondventilator, airconditioning, een mini bar, thee & koffie faciliteiten en een privé terras met relax stoelen. Elke suite biedt uitzicht op de Chobe Rivier waar u zo nu en dan de beroemde Chobe olifanten, migrerende zebra's en buffels kunt aanschouwen. In het centrale deel van de lodge vindt u een deels open dineerruimte, een lounge, een bar en een zwembad met ligstoelen welke allen een voortreffelijk uitzien op wijde omgeving.

De safari activiteiten die worden aangeboden zijn lonende dag en avond game drives in het Chobe National park (kuddes van honderd olifanten zijn niet ongewoon), bootsafari's over de Chobe Rivier en wandelsafari's. Hiernaast heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een lokaal dorpje, een schooltje of een kliniek.

Activiteiten die worden aangeboden zijn lonende dag en avond game drives in het Chobe National Park (kuddes van honderden olifanten zijn niet ongewoon) River Cruises over de Chobe Rivier en wandelsafari´s in het Chobe reservaat. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een lokaal dorpje, een schooltje of een kliniek.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m maart € 475 - € 500 p.p.p.n.
April t/m mei € 600 - € 625 p.p.p.n.
Juni t/m oktober € 800 - € 825 p.p.p.n.
November € 600 - € 625 p.p.p.n.
December € 475 - € 500 p.p.p.n.

Inclusief alle maaltijden en snacks, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, 4 activiteiten per dag met keuze uit wandelsafari's, dag en avond game drives in open 4WD en Chobe River Cruises, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker, park entreegelden en wegtransfer van Kasane naar Ngoma Safari Lodge.


Imbabala Safari Lodge is gesitueerd in een privé wildreservaat op ongeveer 80 kilometer ten westen van Victoria Falls en op 10 minuten rijden van Kazungula Border- de grens met Botswana. De lodge ligt op een unieke locatie, namelijk daar waar de landen Zimbabwe, Botswana, Zambia en Namibië samenkomen.

Tijdens uw verblijf in de Imbabala Safari Lodge kunt naast ontspannen ook aan diverse safari’s deelnemen. Het reservaat omvat 14 kilometer van de oever van de Zambezi Rivier én het grenst aan het Chobe reservaat dat bekend is om haar enorme kuddes olifanten. Er zijn geen omheiningen tussen de reservaten en alle dieren hebben vrij toegang tot het Imbabala reservaat, zelfs tot aan uw voordeur.

De Lodge bestaat uit 8 chalets inclusief 1 familie chalet voor 4 personen en 1 honeymoon suite. Elke chalet biedt uitzicht op de Zambezi Rivier en is voorzien van een en-suite toilet/badkamer, een bureau, een plafondventilator, thee & koffie faciliteiten en een klamboe.

In de centrale lodge vindt u een gezellige lounge en een open-fronted bar en dineergelegenheid waar excellente maaltijden in buffet stijl worden aangeboden. Gedurende de warmere uurtjes kunt u afkoelen in het zwembad of relaxen met een koel drankje op het terras. De safari activiteiten doee worden aangeboden bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD in het privé reservaat of een bootsafari over de Zambezi Rivier. Omdat de lodge nabij de grens van Botswana ligt, op slechts 10 minuten rijden, is het mogelijk om optioneel ook dagsafari's te ondernemen in het Chobe National Park. U gaat dan de hele dag op game drive en er gaat een packed lunch mee voor onderweg.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december € 300 - € 325 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, drankjes tijdens de safari's, dag en avond game drives, bootsafari over de Zambezi Rivier en gekwalificeerde Engels sprekende gids & tracker. (exclusief park entreegelden)


Chobe Safari Lodge is gesitueerd in Kasane, op de oever van de Chobe Rivier, nabij de noordelijke Sedudu entree van het Chobe National Park. Het resort is een voordelig alternatief voor de duurdere logdes in deze omgeving en vrij populair bij families met kinderen en voor hen die vanuit Victoria Falls nog een korte safari in Chobe willen ondernemen.

Chobe Safari Lodge beschikt over 74 kamers met een en-suite toilet/badkamer en veranda. De kamers zijn onderverdeeld in standaard en luxe kamers en 14 familie kamers, de meeste kamers hebben uitzicht op de Chobe Rivier. Het complex is ruim opgezet en beschikt over een á la carte restaurant en één in buffet stijl, een bar, een beauty salon, een ruim zwembad, een squash baan en een internet cafe.

De Chobe Safari Lodge is flexibel, dat wil zeggen u kunt een overnachting op basis van vol of halfpension kunt reserveren óf u boekt alleen een kamer en bepaalt zelf ter plekke wanneer u gebruik wilt maken van het restaurant en onderneemt additioneel een safari arrangement naar uw keuze - voor families met kinderen een ideale optie.

PPrijsindicaties per kamer:
Front room of Rondavel 2 personen B&B € 100 - € 150 p.n.
River room of Safari room 2 personen B&B € 150 - € 175 p.n.
Family room B&B 4 personen € 175 - € 200 p.n.
Lunch buffet ± 27U$ p.p.- kind t/m 11 jaar 16U$ p.p.
Diner buffet ± 34U$ p.p.- kind t/m 11 jaar 16U$ p.p.
Klik hier voor brochure

Optionele activiteiten die worden aangeboden zijn; dag en avond game drives in open 4WD, Chobe River cruises, een dagtrip naar Victoria Falls of een Namibië village walk en gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker.


Private Camping Safari's in Botswana zijn een voordelig alternatief voor de duurdere luxe lodges maar ze zijn wel bedoeld voor hen met een sportieve en flexibele instelling en die de bush in al zijn puurheid willen beleven. Kamperen in de bush betekent dat u met allerlei aspecten van de bush te maken kunt krijgen. Ook ’s nachts is er nog veel wild actief en de nachtelijke bush geluiden om u heen, nét voordat u wilt gaan slapen, is voor velen even wennen. Kamperen in de bush betekent niet altijd afzien van comfort, u kunt kiezen uit budget tot luxe kamperen. Het kamp is van alle benodigdheden voorzien en uw gids en de medewerkers zullen er alles aan doen om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken zodat u optimaal van uw safari zult genieten.

U overnacht op privé campsites diep in het park en voor deze campsites moet van te voren toestemming worden verleend door national parks. Tijdens de Acacia en de Mopane Adventure Camping is het maximaal aantal deelnemers 8 personen. Dus mocht u met twee personen reizen dan is het mogelijk dat u de camping safari met anderen zult delen, privé safari’s zijn wel mogelijk tegen additionele kosten en op aanvraag. Tijdens de Morula en Ebony Adventure Camping is uw verblijf, de safari´s, de gids en het voertuig geheel privé, er verblijven op dat moment geen andere gasten op de campsites. Omdat deze vorm van kamperen erg gewild is, raden wij u aan al vroeg van te voren een reservering te maken.

Mopane Adventure Level inclusief twee gangen maaltijden, thee en koffie, gefilterd water en wijn bij het diner, duurzaam melamine servies. U overnacht in ruime koepeltent (2,5x2,5 meter) met sta-hoogte. De tenten zijn voorzien van veldbedden met matras 8 cm dik, dekbed, kussens, tafel en stoelen, handdoeken, toiletpapier, portable toilet/bushdouche welke gedeeld kan worden met ander gasten en/of er wordt gebruik gemaakt van de toilet/douches op de publieke campsites, om u s’morgens op te frissen wordt er een teiltje warm water voor uw tent neer gezet. Er wordt enigszins van u verwacht om te helpen met het opzetten/afbreken van uw tent, hout sprokkelen voor het kampvuur etc.

Morula Comfort Level inclusief drie gangen maaltijden, snacks, thee en koffie, gebotteld water, geselecteerde soft drinks, bier en wijn bij het diner, glaswerk, aardewerk servies.U overnacht in een ruime tent (3x3 meter) - sta-hoogte met twee deuren en twee ramen met muskietengaas en en-suite toilet/bushdouche. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met matras 10 cm dik, dekbed, kussens, handdoeken, zeep, toilet papier, een vloermat, stoelen, spiegel, nachtkastjes met lampen, een zaklantaarn met batterijen, een game drive deken in de wintermaanden, laundry service.

Ebony Luxury Level inclusief - drie gangen maaltijden, snacks, thee en koffie, gebotteld water, soft drinks en alcoholische drankjes, glaswerk, aardewerk servies. U overnacht in een ruime tent (5 x 3 meter) - stahoogte met twee deuren en acht ramen met muskietengaas. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met matras 12 cm dik, dekbed, kussens, extra deken en-suite toilet/bushdouche, handdoeken, zeep, handcreme, anti muskieten middel, toiletpapier, spiegel, tissues, nachtkastje, lampen, afvalbak, vloermat, zaklantaarn met batterijen, thermoskan en drinkbekers, tijdens de wintermaanden een warmwaterkruik en een deken voor tijdens de game drives, tafel en stoelen, laundry service.

Prijsindicatie op basis van twee personen - minimaal verblijf is 2 nachten.
Acacia Budget Level         € 200 - € 250 p.p.p.n.
Mopane Adventure Level  € 300 - € 350 p.p.p.n.
Morula Comfort Level       € 550 - € 575 p.p.p.n. (100 % private camping)
Ebony Luxury Level          € 625 - € 650 p.p.p.n. (100 % private camping)

Meerprijs privé safari Mopane en Acacia level
Acacia 4 -5 personen ± € 200,- p.p. voor het hele verblijf
Mopane 4 - 5 personen ± € 270,- p.p. voor het hele verblijf

Inclusief alle maaltijden, tijdens Mopane & Ebony level zijn ook de drankjes inbegrepen, beperkt laundry service, game drives in open 4WD, waar mogelijk een wandelsafari, gekwalificeerde Engels sprekende privé gids, chauffeur, kok en park entreegelden. Optionele activiteiten zijn een Chobe River Cruise.
Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593