reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Malawi
Majete & Lengwe Game Reserve

Luxe maatwerkreizen, safari´s en strandvakantie naar Malawi

Majete & Lengwe Game Reserve

Hoewel het Liwonde National Park qua wildlife het mooiste park van Malawi wordt genoemd en de meeste reizigers Lake Malawi aandoen vanwege de prachtige tropische stranden, biedt Malawi véél meer. Voor de liefhebbers van puur natuur en interactie met de lokale bevolking is dit een unieke bestemming. Op korte afstand van Blantyre liggen allerlei kleine dorpjes waar u van harte welkom bent. Maar ook het bijzonder fraaie Zomba Plateau waar u schitterende wandelingen kunt ondernemen en de kleinere natuurparken als Majete, Lengwe en Nyala zijn een bezoek meer dan waard.
Majete
Het heuvelachtige Majete Game Reserve ligt op ongeveer 65 kilometer ten zuiden van Blantyre, in de groene Lower Shire Vallei. Dwars door dit onaangetaste en soms ruige landschap stroomt de Shire Rivier waarin kleine groepen nijlpaarden verkoeling zoeken. Een lange periode was de wildstand in Majete door stroperij drastisch afgenomen maar sinds de jaren ´90 zijn onder het management van Wildlife en Conservatie programma's veel dieren uit het Liwonde NP en Zuid Afrika hier naar toe verplaatst. Momenteel bevat het park weer een gezonde en groeiende populatie wild. Zo'n 3000 dieren zijn hier te vinden waaronder de zwarte neushoorn, buffel, luipaard, sabel antilope, olifant, zebra, kudu en hartebeest en sinds medio 2012 ook weer leeuwen waardoor Majete tot één van de Big Five bestemmingen in Afrika behoort.

In Majete kunt u relaxte wandelsafari's en/of game drives in een open 4WD ondernemen. Een bezoek aan de Kapichira Falls biedt weer een heel ander zicht op de Shire Rivier, tevens is deze locatie van historisch belang omdat onder de nabije baobab boom David Livingstone ooit zijn kamp heeft opgezet. Voor de energieke onder ons is een wandeling naar de top van de Majete heuvel (± 800 meter) zeer de moeite waard vanwaar u een spectaculair panoramisch uitzicht heeft op de omgeving. Rondom Majete liggen verspreid allerlei dorpjes waar u een bezoekje kunt brengen. U krijgt een indruk van het dagelijks leven en kunt tevens genieten van de traditionele zang en dans rituelen van de Gule Wamkulu stam.

Lengwe en Nyala
Lengwe en Nyala Game Reserve liggen op ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Blantyre. Het zijn relatief kleine parken maar beslist de moeite waard om te bezoeken. Het Lengwe Game Reserve bestaat voornamelijk uit lage struiken en open vlaktes en wordt bevolkt door buffels, antelopen, zebra’s, kudu’s, zwijnen, bavianen, duikers en meerkatten. Regelmatig valt er allerlei wild bij de waterpoelen te spotten. Het mooie boslandschap van Nyala wordt o.a bewoond door een kleine groep giraffen en zebra’s die u tijdens een game drive soms op zeer dichte afstand kunt aanschouwen. Dit in tegenstelling tot het Majete Game Reserve waar geen giraffen voorkomen.

Majete Game Reserve Safari Malawi
Majete Game Reserve Safari Malawi Majete Game Reserve Safari Malawi Lengwe Game Reserve Safari Malawi

 Safari in Malawi - klik hier voor reisvoorbeelden


Mkulumadzi Lodge (Robin Pope) is gelegen in het Majete National Park, tussen de Shire Rivier en de Mkulumadzi Rivier. Toegang tot de lodge is via een houten loopbrug over de rivier. Mkulumadzi Lodge bestaat uit 8 ruime safari chalets waarvan 1 honeymoon chalet en 2 familie chalets. Elk chalet is voorzien van grote slaapvertrekken met airconditioning, een lounge, en-suite toilet/badkamer met twee wasbassins en een extra buitendouche. Vanaf uw eigen veranda heeft u uitzicht op de Shire Rivier. De centrale lodge beschikt over een restaurant, een lounge met terras, een bar, een zwembad met ligbedden en een kleine souvenirshop.

Activiteiten die worden aangeboden zijn game drives in open 4WD, wandelsafari's, rhino tracking, bootsafari's op de Shire Rivier, begeleide wandelingen naar de top van de Majete Heuvels en naar de Kapichira Falls, bezoek lokale dorpjes.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m juni € 275 - € 300 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 300 - € 325 p.p.p.n.
November t/m december € 275 - € 300 p.p.p.n.
Kinderen 7 tot 12 jaar -50%

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, game drives en rhino tracking, wandelsafari's, begeleide wandelingen naar de Majete Hill, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.


Twahale Camp is gelegen in het Majete Game Reserve. Het semi luxe kamp bestaat uit slechts 6 ruime tented chalets gebouwd op een verhoogd platform en voorzien van een en-suite toilet/badkamer en een klein terras met een zitje dat uitziet over het bossige terrein en de waterpoel welke in de avonduren is verlicht. Zowel overdag als in de avonduren kunt u hier soms olifanten, buffels en ander wild zien die komen om te drinken of te baden. Omwille de privacy liggen de tented chalets op afstand van elkaar. Eén van de tented chalets is een luxury tent en heeft een unieke ruime openlucht badkamer, het toilet, de douche en het verzonken bad zijn gebouwd tussen de rotsen.

In het midden van het kamp ligt de centrale half open lodge met een bar en een restaurant met lounge gedeelte vanwaar uit u onstpannen met een drankje of een hapje de omgeving in u op kunt nemen. De safari activiteiten worden optioneel aangeboden en bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, bootsafari's op de Shire Rivier en begeleide wandelingen naar de top van de Majete Heuvel en naar de Kapichira Falls of een bezoek aan een nabij gelegen lokaal dorpje.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Tented Chalet - Januari t/m december ± € 155 p.p.p.n.
Luxury Tent - Januari t/m december ± € 135 p.p.p.n.
Kinderen 7 tot 12 jaar -50%

Dag/avond game drive ± € 20 p.p.
Bootsafari ± € 15 p.p.
Bushwalk ± € 15 p.p.
Majete Hill Climb ± € 30 p.p.
Bush Breakfast ± € 30 p.p.
Bezoek lokaal dorpje ± € 80 p.p.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden. (exclusief activiteiten en park entreegelden)


Fisherman’s Rest ligt op slechts 15 minuten rijden van Blantyre en is een leuke kleinschalige accommodatie met een persoonlijke en vriendelijk sfeer. Fisherman’s Rest is gelegen in een privé reservaat, op een plateau, op ongeveer 600 meter boven de Shire Rivier welke fraai uitziet over de Great Rift Valley, een vallei met groen glooiende heuvels. De accommodaties zijn eenvoudig doch zeer comfortabel en zijn onderverdeeld in een Lodge, een cottage, het Tea House en twee Bushcamp Hides welke gebouwd zijn op palen en dieper in het park zijn gesitueerd. Fisherman's Rest is gelegen in een tropische tuin met bijzondere exemplaren van grote yuca’s en hertzhoorns, buiten de tuin strekt zich een bosachtig terrein waar u vrij kunt rondwandelen over enkele wandelpaden. Het terrein word regelmatig bezocht door allerlei klein rondscharrelend wild als impala's en everzwijnen.

Tussen de lodge en de Poolside cottage vindt u het zwembad vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de vallei. Via een korte route door het bossige terrein komt u bij de receptie en het kleine restaurant waar u snacks, drankjes en de maaltijden kunt kopen. Bij mooi weer worden de tafels en stoelen op het buitenterras geplaatst en ook hier kunt u weer genieten van een mooi panoramische uitzicht. Maaltijden als lunch en diner zijn flexibel en kunnen in overleg worden besproken. Bijvoorbeeld, u kunt gebruik maken van het dagelijks menu of u doet zelf u inkopen in de nabijgelegen dorpjes en laat het door de kok tot een overheerlijke maaltijd bereiden óf u maakt uw wensen kenbaar en de staf en de kok zullen aan deze proberen te voldoen.

Fishermans Rest is zeer geschikt voor groepen of families met kinderen die een meer relaxte vakantie wensen in een overweldigende natuur én betrokken willen worden met de lokale bevolking. Op ongeveer 10 minuten lopen van de lodge liggen verspreid een hoeveelheid aan dorpjes waar u van harte welkom bent. De medewerkers van de lodge zijn uitermate vriendelijk en behulpzaam en zullen er alles aan doen om het u naar de zin te maken. Vanwege de unieke locatie – op korte afstand van Blantyre, het Majete Game Reserve, Lengwe NP, Mulanja Mountains, Zomba Plateau en Liwonde NP is het mogelijk om boeiende safari's, mooie wandelingen en culturele uitstapjes te ondernemen.

De Lodge

De Lodge beschikt over een compleet ingerichte keuken, een lounge, een dineerruimte, een eigen privé terras met tuin en vier slaapvertrekken waarvan één kamer met een tweepersoonsbed en een en-suite toilet/badkamer, één kamer met single bedden en één kamer met een stapelbed - deze twee kamers hebben een gedeelde badkamer.

De Poolside Cottage

De Poolside Cottage beschikt over een keuken, een lounge, twee slaapvertrekken, één double bed en één twin bed, en een badkamer. De Woodland cottage suite beschikt over een keuken, een lounge en één slaapvertrek met en-suite toilet/badkamer. Daarnaast zijn er nog twee Woodland cottage kamers met single bedden en gedeelde badkamer. Ook is er een Tea House welke beschikt over vier slaapkamers, twee badkamers, twee lounges en een eetkamer/keuken.

De Bushcamp Hides

De Bushcamp Hides liggen verscholen tussen de struiken en bomen. Deze bushcamps zijn gebouwd op houten palen en eenvoudig ingericht. Op de bovenverdieping bevindt zich een slaapkamer voorzien van een klamboe, olielampen en voorzien een veranda met een zitje welke een fraai uitzicht biedt op de vallei en de zonsondergang. Aan de achterkant op de benedenverdieping bevindt zich een half open badkamer met toilet en bushdouche en een vrij zicht op de omgeving. In de Bushcamp Hide is geen elektriciteit en de bushdouche wordt 's avonds voor u verwarmd.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december € 80 - € 200 p.p.p.n. Full Board

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, gebruik van mountainbikes. (Optioneel en op aanvraag: safari activiteiten in Majete en bezoek aan lokale dorpjes & projecten)

Voor groepen vanaf 8 personen is het mogelijk om de gehele lodge inclusief zwembad te huren - prijs op aanvraag.


Bezoek Fisherman's Trust & Projecten
Fisherman’s Rest heeft een christelijke basis, de lodge is ooit opgezet door een missionaris die veel goed werk heeft verricht voor de lokale gemeenschap. De lodge helpt, betrekt en ondersteunt de lokale gemeenschap op vele manieren. Liefhebbers kunnen eventueel een fiets lenen om alvast de omgeving te verkennen, maar de lodge neemt u ook graag mee om u kennis te laten maken met de lokale bevolking en kunnen er diverse activiteiten ondernomen waarbij, wanneer van toepassing, ook de kinderen worden betrokken. Spelenderwijs kennis maken met de lokale kinderen – Niets moet, en er is geen vast schema. Uw dagindeling, uw interesses en de mogelijke activiteiten worden van tevoren, ter plaatse, met u besproken.

U kunt denken aan een lokale kerk bijeenkomst bezoeken, een bezoek aan een schooltje of weeshuis, het uitdelen van voedsel aan schoolkinderen of met de 'bookbus', een rijdende bibliotheek welke als doel heeft de kinderen te leren lezen en schrijven door middel van boeken en spellen. Vaak is het leuk om voordat u vetrekt alvast enkele inkopen te doen zoals school materiaal, voetballen of springtouwen om weg te geven tijdens uw bezoek. U kunt zelf ondersteuning en onderwijs geven in IT vaardigheden, in rekenen of schrijven, aardrijkskunde en Engelse les, of samen met de lokale kinderen sport en spel organiseren, bezoek aan een Afrikaanse pottenbakkerij en zelf meedoen of een paar uur meewerken op het boerenland enzovoorts.

Overweegt u om voor langere tijd daadwerkelijk mee te werken aan een project dan kunt u denken aan bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden zoals schilder of loodgieterswerk in schooltjes, het opknappen van meubilair in een school, kliniek, kerkje, weeshuis of ziekenhuis dan kan dat ook. De lodge zal een dergelijk project voor u coördinerenen zorgen dat de materialen aanwezig zijn wanneer u aankomt op de locatie. Het is natuurlijk het leukst wanneer u de door u bestelde schoolbankjes persoonlijk komt afleveren!

De lodge hanteert enkele vaste prijzen voor hen die een bijdrage wensen te leveren:
Solar lampen per lokaal ± € 200
Schoolbankjes per lokaal ± € 330
Boekenplanken ± € 370
Renovatie schoolgebouw ± € 1850
Installatie solar power IT lokaal ± € 2200

Uw hulp en inzet is van harte welkom!

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593