reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Matobo Hills

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Matobo Hills

Terug in de prehistorie
Matobo Hills is een gebied met een rijke geschiedenis. Zo'n 40.000 jaar geleden werd dit gebied al bewoond door de bosjesmannen. De Matobo Hills zitten vol met verborgen grotten en heilige plaatsen. De vele grotten werden door de bosjesmannen als tijdelijke woonplaats gebruikt tijdens de jacht, op de rotswanden lieten zij fascinerende rotsschilderingen achter. Diverse oorlogen tussen verschillende stammen werden hier uitgevochten. Voor velen zijn de Matobo Hills nog steeds een religieus gebied, sommige heuvels worden als heilig beschouwd en zijn een plek voor ceremonies en rituelen.

Matobo wordt gekenmerkt door dicht beboste heuvels met enorme granieten platen, kleine riviertjes en stroompjes en opeengestapelde rotsblokken. Het afwisselende landschap leent zich goed voor prachtige wandelingen of mountainbike tochten over de granieten heuvels en platen. Naast het wild dat u mogelijk tegen komt leven er tussen de rotsen een aantal interessante reptielen en vele felgekleurde grote hagedissen. De bizarre granieten rotsformaties zijn ontstaan tijdens de afkoeling van de aardoppervlakte en in de loop der eeuwen verfijnd door regen en wind. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan en waant u zich in een prehistorisch landschap terug in de tijd.

Wildlife & safari's
De rotsachtige omgeving is een ideale omgeving voor grote roofvogels zoals de zwarte adelaar en luipaarden. Maar hoewel er een flink aantal luipaarden leven zijn ze vaak moeilijk te zien. Verschillende antilope soorten, bavianen, wildebeest, zebra’s en veel ander klein wild zult u hier sneller aantreffen. Het park herbergt ook een aantal 'zeldzame' diersoorten zoals de sabel antilope en de witte èn zwarte neushoorn, welke tijdens een game drive meestal wel kunnen worden gespot.

De safari's in Matobo bestaan uit game drives, wandelsafari's of prachtige natuurwandelingen. Tijdens de game drives en de wandelsafari's gaat u op zoek naar de neushoorn die u tijdens een verblijf altijd wel zult tegenkomen. De natuurwandelingen gaan over de prachtige heuvels en granieten platen. Afhankelijk van het seizoen en uw conditie kunt u kiezen uit verschillende trajecten welke ter plekke met u besproken zullen worden. Tevens kunt u de oeroude rotstekeningen van de 'San' in de grotten gaan bezichtigen en niet te vergeten een bezoek brengen aan het graf van Cecil Rhodes op de top van de Malindidzimu berg. Vanuit hier heeft u een adembenemend mooi uitzicht over Matobo , niet voor niets noemde hij het 'View of the world'.

Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe
Matobo Hills Zimbabwe

 Safari in Zimbabwe - klik hier voor reisvoorbeelden


Big Cave Camp is gesitueerd nét buiten het Matopos National Park, op ongeveer 46 kilometer van Bulawayo. Het kamp is gelegen op een enorme granieten heuvel en geheel opgetrokken uit natuurlijke materialen. Geïnspireerd door het bijzondere landschap en gebruikmakend van de aanwezige kolossale granieten ‘bolders’, vormt het een fraai geheel met haar rotsachtige omgeving.

Big Cave Camp bestaat uit slechts 7 ruime chalets met een en-suite toilet/badkamer en een balkon dat uitziet over het landschap. De lounge, de bar en de dineerruimte zijn gebouwd om enorme rotsblokken waardoor het gevoel gecreëerd wordt alsof u in een grot verblijft maar dan met moderne faciliteiten. Tussen de safari’s door kunt u gebruik maken van het zwembad en de ligbedden of u kunt een kijkje nemen in de bibliotheek waar u een aantal boeken kunt vinden waarin de geschiedenis van dit bijzondere en spirituele gebied wordt beschreven.

Omdat Big Cave Camp net buiten het national park ligt, kunnen de game drives zowel op het eigen privé terrein als in het Matobo National Park worden ondernomen. Nightdrives worden wel op het eigen terrein ondernomen, want deze zijn verboden in het national park.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december ± € 300 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, Rhino Tracking te voet, natuurwandelingen over granieten platen, bezoek aan Cecil Rhodes monument, historische tour naar de grotten met rotstekeningen en gekwalificeerde Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)


Camp Amalinda is een luxe safari lodge gesitueerd in het majestueuze rotsdecor van de Matobo Hills, de lodge is genesteld in een oude schuilplaats van de 'San' Bushmen. Camp Amalinda vormt een natuurlijk geheel met de omgeving, de hele lodge is gebouwd in, aan en om de granieten rotsen van Matobo. Het kamp bestaat uit 7 individueel ingerichte stenen chalets met een rieten dak en 2 honeymoon suites, elk met een en-suite toilet/badkamer.

De open dineerkamer en de lounge bieden een panoramisch zicht over de heuvels. Er is een kleine wildlife bibliotheek aanwezig en voor de liefhebbers is er een aparte schaakkamer. Wijnkenners kunnen een kijkje nemen in de wijnkelder die gelegen is in een grot. Een groot zwembad omringd met ligbedden ziet uit op een waterpoel en de rotsachtige omgeving, hier kunt u ook gebruik maken van een weldadige massage en/of manicure.
Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m mei ± € 360 p.p.p.n.
Juni t/m oktober ± € 415 p.p.p.n.
November t/m december ± € 360 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, 2 activiteiten per dag bestaande uit dag en avond game drives in open 4WD, Rhino Tracking te voet, natuurwandelingen over granieten platen, gebruik van mountainbikes, bezoek aan Cecil Rhodes monument, historische tour naar de grotten met rotstekeningen en gekwalificeerde Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)

Optionele activiteiten die worden aangeboden zijn paardrijden en abseilen ± € 40,- p.p.

Nesbitt Castle is romantiek uit de 12de eeuw en luxe uit de 21ste eeuw. Het fraaie kasteeltje met haar gangen van dikke muren, haar Gothische deuren, de kappel, de collectie van antieke bezienswaardigheden en de fraaie tuin waar u van een High Tea of uitgebreide lunch kunt genieten, is een bezoek meer dan waard.

Achter de kasteelmuren bevinden zich 9 individueel ingerichte kamers, onderverdeeld in 6 luxe kamers met tweepersoonsbed, 2 luxe kamers met twee single bedden en 1 single standaard kamer. Elke kamer beschikt over een en-suite toilet/badkamer, airconditioning, plafond ventilator en satelliet TV. Gasten kunnen gebruik maken van de biljartkamer, het openlucht schaakspel, de sauna en het zwembad. Het restaurant biedt uitgebreide 3 gangen maaltijden en in de publieke ruimtes heeft u toegang tot draadloos internet.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Bed en breakfast € 75 - € 100 p.p.p.n.

 Klik hier voor meer accommodaties in Matobo Hills National ParkVoor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

Terug naar boven

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593