reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Malawi
Liwonde National Park

Luxe maatwerkreizen, safari´s en strandvakantie naar Malawi

Liwonde National Park Malawi

Liwonde
Liwonde National Park heeft een oppervlakte van ongeveer 580 vierkante kolimeter. Het ligt in het zuiden Malawi is het meest gevarieerde park en wordt met zijn diversiteit aan flora en fauna als mooiste wildlife park van Malawi beschouwd. Liwonde ligt op ruim 4 uur rijden van Lilongwe de weg ernaar toe voert door een prachtig heuvelachtig landschap afgewisseld met open vlaktes en baobab bomen, akkervelden en vele kerkjes. Een groot deel van het zuiden wordt gedomineerd door de Shire Rivier welke zich vanaf Lake Malawi al kronkelend met watervallen en stroomversnellingen door de Great Rift Valley naar het Liwonde National Park begeeft.

De oevers van de rivier zijn moerassige vlaktes met een regenwoudachtige begroeiing waardoor er een tropisch gevoel ontstaat. Langzaam gaan de moerassen over in een grote open savanne afgewisseld met luchtige mopane bossen, vele baobab bomen, grote palmen en kronkelende boomstammen, dat zich uitstrekt naar de glooiende en dichte bebossing van de Shire Hooglanden.

Naast veel klein wild zoals kudu, impala, sabel antilope, bush buck, vervet apen, bavianen, everzwijnen en stekelvarken, is Liwonde een thuishaven voor kleine groepen olifanten en buffels, en is werkelijk rijk aan prachtige vogels. De rivier telt vele nijlpaarden en langs het water maakt u kans om olifanten, water bucks, monitor lizards en kolossale krokodillen die soms uitgebreid liggen te zonnen op de zandbanken, te spotten. Een boottochtje over de Shire Rivier is beslist de moeite waard!

In het park ligt ook een groot beschermd reservaat waar de neushoorn opnieuw is uitgezet en men kan onder begeleiding van een ervaren gids de neushoorhs te voet opsporen. Wilderness Safaris, bekend van de luxe accommodaties, is nauw betrokken bij de conservatie programma´s en het herintroduceren van diersoorten als buffels, hartebeest, zebra, roan en eland.

Beste reistijd
De beste tijd om het Liwonde National Park te bezoeken is in het droge seizoen van juni t/m medio november. In het regenseizoen van december t/m maart zal een deel van het park onderlopen en zijn de paden slecht begaanbaar, ook leeft het wild dan meer verspreid. In de maanden april en mei beginnen de regenbuien langzaam af te nemen, en daalt de vochtige temperatuur en drogen de drassige vlaktes weer op.Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi
Liwonde National Park in Malawi

 Safari in Malawi - klik hier voor reisvoorbeeldenMvuu Camp is onderdeel van de Mvuu Lodge en ligt op ongeveer 5 minuten rijden van de luxe lodge. Het Mvuu Camp is gelegen op de oever van de Shire Rivier in het Liwonde National Park en is ruimer van opzet dan de lodge, ook kinderen zijn hier meer dan welkom. Het kamp beschikt over 12 walk-in type safari tenten en 5 tented chalets welke verspreid liggen over het terrein en waarvan sommige direct uitzicht hebben op de rivier. Elke tent heeft en-suite voorzieningen, een klamboe, op gezette tijden 220V elektriciteit en een veranda met een zitje. De tenten zijn voorzien van ramen met gaas zodat het binnen lekker luchtig blijft en u ook ‘s nachts volop kunt genieten van de geluiden uit de bush.

Tussen de safari’s door en tijdens de warmere uurtjes kunt u gebruik maken van het zwembad dat omwille de privacy en loslopend wild (regelmatige bezoekers zijn vooral nijlpaarden en zwijnen) is afgeschermd van het kamp. Het zwembad heeft een smaller deel dat trapsgewijs afloopt waar ook kleine kinderen kunnen badderen. Mvuu beschikt over een ruime open-fronted lounge met een kleine bibliotheek met interessante literatuur, een bar en een open dineergelegenheid waar u ook overdag terecht kunt voor een drankje of een snack.

Het kamp steunt de lokale gemeenschap en diverse projecten, in de kleine souvenirshop worden o.a. lokale handgemaakte producten verkocht waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van de bewoners. De safari activiteiten bestaan uit bootsafari’s op de Shire Rivier en dag en avond game drives. Tegen een extra vergoeding kunt u de Rhino Tracking Experience doen, dit is een drie uur durende wandeling in Rhino Sanctuary onder begeleiding van een bewapende gids van het Rhino Protection Team (RPT). Op deze manier kunt u ook bijdragen aan het behoud van de zwarte neushoorn, omdat 90% van wat u betaalt voor deze activiteit naar het natuurbeschermingsproject voor neushoorns in Liwonde gaat.

Een leuke manier om in Mvuu Camp te arriveren is per boot via Liwonde Town, een trip van ongeveer 30 kilometer over de Shire rivier. Een mooie gelegenheid om de steeds veranderende landschappen én om allerlei wild en mooie vogels te zien.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m juni € 200 - €225 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 225 - €250 p.p.p.n.
November t/m 15 december € 200 - €225 p.p.p.n.
Kinderen 4 tot 12 jaar -50%
Klik hier voor brochure

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, bootsafari's, gekwalificeerde Engels sprekende gids & tracker en park entreegelden.(Een eventueel project bezoek tijdens uw verblijf in Mvuu Lodge graag bij reservering vermelden, optioneel: wandelsafari´s ± € 20 p.p. en rhino tracking ± € 70 p.p.)

Mvuu Project visit In Malawi

Mvuu Project visit In Malawi

Mvuu Project visit In Malawi


Mvuu project of dorpsbezoek - bezoek website
Mvuu project bezoek of dorpsbezoek is een goede manier om ook kennis te maken met het lokale leven en zijn bewoners. Tijdens uw verblijf steekt u met een boot vanuit Mvuu Camp of Lodge de Shire Rivier over, om vanaf de overkant te voet of per fiets naar het dorpje Kwenje en Njobvu te rijden. Deze culturele tour brengt u dicht bij de lokale bevolking welke u hartelijk zullen ontvangen. Tijdens uw bezoek zult u ongetwijfeld snel in contact komen met de bewoners tijdens een optioneel bezoek aan het Nanthomba schooltje en/of de Nandumbo kliniek, een traditionele Fire Dance, het proeven van lokale gerechten tijdens een lunch, een bezoek aan een traditionele dorpsgenezer en het bekijken van lokale ambachten.

Andere projecten die bezocht kunnen worden tijdens de middag zijn Children in the Wilderness, een bos beplanting project, een paddenstoelen kwekerij en initiatieven voor startende ondernemers.
Een bezoek aan een lokaal dorpje is een leuke culturele ervaring en een warm en hartelijk welkom kunt u zeker verwachten. Wilt u nog meer van het lokale leven ervaren dan is er ook nog de mogelijkheid om in Njovbu Village te blijven overnachten tussen de lokale bewoners in een echt authentiek Malawiaanse guesthouse.

Bekijk de Njovbu Village flyerMvuu Lodge is gesitueerd op een mooie locatie in het Liwonde National Park op de oever van een lagune van de Shire Rivier. Mvuu Lodge bestaat uit 8 luxueuze en stijlvol ingerichte safari tenten, elk op ruime afstand van elkaar zodat u genoeg privacy heeft. De ruime safari tenten zijn gebouwd op een verhoogd houten platform en voorzien van een en-suite toilet en deels open douche - de honeymoon suite beschikt ook over een ligbad. Elke tent heeft een eigen veranda met zitje en biedt direct uizicht op de lagune zodat u op korte afstand nijlpaarden, enkele krokodillen en prachtige vogels kunt zien.

Via een houten loopbrug kunt u een heel deel over de rivier wandelen, tevens zijn de safari tenten middels een houten loopbrug verbonden met het centrale deel van de lodge. Op een verhoogd houten platform bevindt zich een deels open dineergelegenheid, een bar, een comfortabele lounge met een uitgebreide wildlife bibliotheek, aangrenzend is een klein zwembad. De rust die de gehele lodge uitstraalt en het zeer mooie uitzicht vraagt om een verblijf van minimaal 4 nachten zodat u ook optimaal van de omgeving kun genieten.

De safari activiteiten die worden aangeboden zijn bootsafaris op de Shire rivier, dag en avond game drives in open 4WD en educatieve uitstapjes naar een nabijgelegen dorpje of een schooltje. Wandelsafari's en rhinotracking worden optioneel aangeboden tegen ± € 35,- p.p.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m juni € 325 - € 350 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 400 - € 425 p.p.p.n.
November t/m 15 december € 325 - € 350 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, bootsafari's, gekwalificeerde Engels sprekende gids & tracker en park entreegelden. (Een eventueel project bezoek tijdens uw verblijf in Mvuu Lodge graag bij reservering vermelden, optioneel: wandelsafari´s ± € 20 p.p. en rhino tracking ± € 70 p.p.)

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593