reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zambia
Lower Zambezi National Park

Safari's en luxe maatwerkreizen in Zambia

Lower Zambezi National Park Zambia

Lower Zambezi
Het Lower Zambezi National Park ligt aan de Zambiaanse zijde van de Zambezi Rivier met aan de overkant het Mana Pools National Park in Zimbabwe. De grote Zambezi Rivier stroomt dwars door deze parken heen en vormt de natuurlijke grens tussen Zambia en Zimbabwe. Zowel aan de Zambiaanse als aan de Zimbabwaanse zijde kunt u verschillende type safari´s ondernemen.

De Lower Zambezi is een enorme spleet in de aardkorst die geologisch gezien met de Great Rift Valley verwant is. De vallei wordt omringd door een prachtig decor van heuvels en bergen, en is bekend om haar overweldigende natuur en het afwisselende landschap van open grasland, luchtige mopane en acacia bossen. Rondom de rivier groeien nauwelijks dichte struiken waardoor het wild goed te zien en dat maakt dit gebied uitermate geschikt voor wandelsafari's en kanosafari's. Door de schaarste aan water wordt het wild naar het lager gelegen riviergebied getrokken en zijn er soms kuddes van wel 100 olifanten langs de rivier te zien.

De vele zijkanalen en kleine eilandjes in de Zambezi Rivier bieden fantastische mogelijkheden voor kanosafari’s en bootsafari´s. Nijlpaarden, krokodillen, prachtige vogels, olifanten, waterbuffels en waterbokken zult u langs de oevers het meeste tegenkomen. Dieper in het park worden ook game drives in open 4WD en wandelsafari’s aangeboden en maakt u kans om leeuwen, luipaard, kudu’s, impala’s, hyena´s en zebra’s te spotten. En alhoewel er wel wilde honden in het gebied leven, worden zij niet zo vaak gezien.

Het fraaie landschap en de hoge concentratie wild rondom de Zambezi Rivier maken de Lower Zambezi tot een zeer aantrekkelijk gebied waar u de meest verbazingwekkende safari's kunt beleven.


Lower Zambezi National Park Zambia
Lower Zambezi National Park Zambia
Lower Zambezi National Park Zambia
Lower Zambezi National Park Zambia

 Safari in Zambia - klik hier voor reisvoorbeelden


Chongwe River Camp is gesitueerd op de oever, daar waar de Chongwe en Zambezi Rivier samenvloeien, een bijzonder mooie locatie midden in het Lower Zambezi National Park. Chongwe River Lodge is een door familie gerund bushcamp waar u een persoonlijke sfeer en een excellente service kunt verwachten.

Het kamp bestaat uit 9 luxe tented chalets die volledig zijn ingericht met handgemaakte meubels, grote bedden, een en-suite open air toilet/badkamer welke is afgeschermd met rieten matten en steen en een privé veranda met een zitje dat prachtig uitziet op de rivier en de bergen, een ideale plek voor ontspanning.

In het centrale deel van het kamp vindt u een sfeervolle lounge en bar en een open dineergelegeheid die uitzien op de rivier. Naast luieren bij het zwembad kunt u tijdens uw verblijf aan de activiteit van uw keuze deel nemen bestaande uit game drives, korte kanosafari's, wandelsafari's, bootsafari's of een bezoek aan een lokaal dorpje. Gasten die langer dan 2 nachten verblijven kunnen hun verblijf afwisselen met het Tsika Island Bushcamp, een rustiek bushcamp op palen gelegen op een eiland in de rivier.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
April t/m juni € 550 - € 575 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 700 - €725 p.p.p.n.
1 t/m 15 November € 550 - € 575 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, wandelsafari's, game drives, kanosafari's, bootsafari's vissen, bezoek lokaal dorpje, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.De Kanyemba Lodge is gesitueerd op de oever van de Zambezi Rivier, omringd door een prachtige natuur. De lodge bestaat uit slechts 6 chalets en één familie chalet bestaande uit drie slaapvertrekken. De chalets zijn in vollig ingericht in en in Afrikaanse stijl, voorzien van elektriciteit, een plafondventilator, een muskietennet, een ruime en-suite toilet/douche en een privé veranda met een zitje welke de rivier overziet.

De centrale lodge bestaat uit twee verdiepingen, beneden bevindt zich een open dineergelegenheid met een typisch Italiaanse keuken en een bar, op de bovenverdieping bevindt zich een comfortabele lounge met een kleine wildlife bibliotheek vanwaar u een prachtig uitziet op de rivier. Tijdens de warme uurtjes kunt zich hier terugtrekken, afkoelen in het zwembad of relaxen in de schaduw en onder het genot van een cocktail de nijlpaarden in de rivier aanschouwen.

Tijdens uw verblijf kunt u naar keuze verschillende safari activiteiten. Omdat het kamp 45 km. van het national park ligt nemen de game drives een volle dag is beslag, de lunch wordt voor u geserveerd in een basis kamp in het national park waar u ook een korte siësta zult houden om in de namiddag de game drive te vervolgen. De wandelsafari's nemen ongeveer 3 tot 4 uur in beslag en worden gedaan op Kanyemba Island. Hiernaast kunt u korte kanosafari's of een bootsafari ondernemen en een bezoek brengen aan één van de lokale dorpjes die bewoond worden door de Goba stam. De Kanyemba Lodge biedt tevens spectaculaire vissafari's die werkelijk lonend zijn, voor hengels en alle benodigdheden wordt gezorgd.

Gasten die langer dan twee nachten in de lodge verblijven kunnen hun verblijf afwisselen met het exclusieve Kanyemba Island Bushcamp. Deze is gesitueerd op een groot privé eiland in de rivier welke alleen toegankelijk is voor gasten van de Kanyemba Lodge.

Prijsindicatie Lodge op basis van twee personen:
Februari gesloten
Maart t/m mei € 325 - € 350 p.p.p.n.
Juni t/m oktober € 425 - € 450 p.p.p.n.
November t/m januari € 325 - € 350 p.p.p.n.

Prijsindicatie Bushcamp op basis van twee personen:
Januari t/m februari gesloten
Maart t/m mei € 325 - € 350 p.p.p.n.
Juni t/m oktober € 450 - € 475 p.p.p.n.
November t/m december € 325 - € 350 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, wandelsafari's, game drives, kanosafari's, bootsafari's vissen, bezoek lokaal dorpje, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.


Kasaka River Lodge is gesitueerd op de oever van de Zambezi Rivier op slechts 4 kilometer van het Lower Zambezi National Park, met aan de aan de overkant van de rivier het Mana Pools National Park in Zimbabwe.

De lodge bestaat uit 10 tented chalets onderverdeeld in 6 luxury chalets, 1 Suite, 2 Honeymoon chalets en 1 Family House. Elk tented chalet is stijlvol ingericht en voorzien van een ruim slaapvertrek, een en-suite toilet/douche en een privé veranda met een zitje met uitzicht op de rivier en voorbijkomend wild. De chalets liggen in een mooie en goed onderhouden tuin, verdeeld over twee terreinen. In het midden bevindt zich het centrale deel bestaande uit een open lounge met een kleine bibliotheek, kleine zithoeken, een bar en een open dineerruimte welke doormiddel van houten loopbruggen aan elkaar zijn verbonden zodat het wild vrij kan rond bewegen in het kamp. Aan de rand van de rivier bevindt zich een zwembad en een houten vlonder met ligstoelen vanwaar u de rivier overziet.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m juni € 400- € 425 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 500 - € 525 p.p.p.n.
November t/m december € 400 - € 425 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, wandelsafari's, dag en avond game drives, kanosafari's, bootsafari's, bezoek lokaal dorpje, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593