Wandelsafari´s in Matusadona National Park l Zimbabwe safari >
reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zimbabwe
Matusadona National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zimbabwe

Matusadona

Ongerepte wildernis
Het grootste deel van het Matusadona National Park in Zimbabwe ligt aan het Kariba meer. Het hele gebied wordt gekenmerkt door de 600 meter hoge 'Matusviadonnah' heuvels waar het National Park naar is genoemd. De hoger gelegen plateaus zijn bedekt met open bosland en berg acacia's. In de lager gelegen gebieden groeien mopane struiken, reusachtige oude baobab bomen en verandert het landschap in een ruige vlakte met veel opgedroogde rivierbeddingen. Deze wildernis tezamen met de oevers van Lake Kariba vormen een unieke locatie voor spectaculaire wandelsafari's. Buiten de vrijwel onbegaanbare paden die worden veroorzaakt door de dieren zijn er slechts twee ruige wegen die alleen begaanbaar zijn tijdens het droge seizoen én dan nog met een 4WD en een ervaren bestuurder. Dit is het 'echte' Afrika, ruig en ongerept.

De vele inhammen en kleine baaitjes langs de oevers van het meer trekken veel grazende dieren zoals buffels, olifanten, zebra's en antilopen. Naast een leeuwenrijk is het park één van de laatste overgebleven vrijplaatsen van de bedreigde zwarte neushoorn en kunt u ook een aantal interessante reptielen aantreffen zoals gecko’s, monitor lizards, schildpadden en een aantal slangensoorten waaronder de python. Ook is het een vogelrijk gebied met meer dan 200 soorten waaronder de reusachtige visarend die het meest te vinden is langs het water waar zij de uitstekende takken van de dode bomen gebruiken als nestplaats.

Safari's in Matusadona
Omdat de ligging van de accommodaties vrij uniek is kunt u boeiende game drives of boottochtjes ondernemen waarmee u de oevers kunt verkennen en de dieren ziet rusten in de schaduw van de bomen en hoe zij zich verzamelen aan de waterkant om te drinken of een verkoelend bad nemen.

Echter in Matusadona ligt de nadruk op wandelsafari's en die mag u eigenlijk niet missen. Een gekwalificeerde bewapende gids en een spoorzoeker zullen u tijdens deze safari's begeleiden. Omdat u soms op zéér korte afstand van het wild kunt komen krijgt u voor vertrek een uitleg over wat een wandelsafari inhoudt en hoe te reageren bij eventueel gevaar. Vroeg in de ochtend vertrekt u te voet en voor het heetst van de dag bent u weer terug in het kamp. Een goede gezondheid en een normale conditie zijn voldoende om aan deze wandelingen mee te doen. Ze worden in een gematigd tempo gedaan en er wordt voldoende gepauzeerd. Mocht u liever de hele dag op pad gaan dan kan dat ook en wordt de lunch meegenomen.


Beste reistijd
Met uitzondering van december tot eind februari kunt u vrijwel het gehele jaar Matusadona bezoeken. Van maart tot begin augustus kunt u aangename dagtemperaturen verwachten van 22ºC tot 26ºC. Van eind augustus tot oktober wordt het warmer, 35ºC tot 45ºC totdat de regen rond eind november enige verkoeling brengt. Vanaf medio december tot aan eind februari valt de meeste regen en kunt u temperaturen verwachten van midden 40ºC. De bush komt tot leven en wordt groener.

Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park Zimbabwe
Matusadona National Park ZimbabweHet Rhino Safari Camp is een waar bushcamp midden in de wildernis van Matusadona, op de oever van Lake kariba. Het kamp is alleen te bereiken via een klein vliegtuigje en/of een boottransfer vanuit Kariba. Het is een klein en vriendelijk bushcamp met een persoonlijke sfeer waar gastvrijheid en efficiëntie hoog in het vaandel staan. Alle medewerkers doen hun uiterste best om het u naar de zin te maken. Er is geen vaste routine en de keuze en duur van de safari's wordt met u overlegd.

Het bushcamp bestaat uit slechts 7 op palen gebouwde chalets met uitzicht op het meer, een open diningroom met lounge en een bar. Elk chalet is open-fronted en beschikt over en-suite toilet/douche, muskietennet, een bureau, een tafel met stoelen, olielampen en een thermoskan met koud drinkwater welke elke dag wordt ververst. In het centrale deel van het kamp is elektriciteit aanwezig door middel van zonne-energie en kunt u uw camera batterijen opladen.

Het Rhino Safari Camp biedt naast game drives in open 4WD ook ultieme wandelsafari's onder begeleiding van een professionele bewapende gids. Maar ook de bootsafari´s en vissafari's in de namiddag zijn een afwisselende activiteit die men eigenlijk niet mag overslaan. Een verblijf van minimaal 4 nachten is aan te bevelen zodat u optimaal kunt genieten en beleven van de omgeving.

Prijsindicatie 2018 op basis van twee personen:
November t/m april U$ 240 p.p.p.n.
Mei t/m 31 oktober U$ 340 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, drankjes tijdens de activiteiten, laundry service, wandelsafari's, dag en namiddag game drives, bootsafari's, vissafari's en sundowners, professionele Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)Het Changa Safari Camp ligt aan het prachtige Lake Kariba in een privé concessie in het Matusadona National Park. Het bestaat uit slechts 6 volledig ingerichte luxe safari tenten in oost Afrikaanse stijl, inclusief 2 familie tenten. Elke tent is ruim opgezet en heeft een stijlvolle deels open badkamer bestaande uit twee wasbassins, binnen en buiten douches en een verzonken bad.

Een verhoogde houten loopbrug en dek leiden naar de centrale lodge waar zich een dineerruimte, een comfortabele lounge, een bar en een kleine bibliotheek bevinden. Ter afkoeling is er voor de gasten een plunge pool aanwezig. Vanaf het centrale dek en de plunge pool heeft u een prachtig zicht op het meer en de spectaculaire zonsondergangen.

In Matusadona leeft een gezonde populatie roofdieren, waaronder leeuwen, luipaarden, hyena en cheeta en kuddes olifanten, buffels en antilopen die het meest langs de oevers van het meer te vinden zijn. Changa Safari Camp biedt gasten verschillende safari activiteiten zoals, game drives in open 4WD, wandelsafari’s, bootsafari’s langs de oevers van het meer, spectaculaire sundowners en vissafari’s.

Prijsindicatie 2018 op basis van twee personen:
November t/m maart U$ 380 p.p.p.n.
April t/m juni U$ 466 p.p.p.n.
Juli t/m oktober U$ 562 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), laundry service, wandelsafari’s, game drives in open 4WD, bootsafari's, sundowners, kanosafari's, black rhino tracking, vogelsafari's, cultureel bezoek lokaal dorpje, fossielen tour, professionele Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)Wilt u meer van Matasudona en Lake Kariba beleven dan is een Houseboat safari de ideale accommodatie en ervaring die u niet gauw zult vergeten. Met een privé boot vaart u langs de oevers van Lake Kariba en meert u aan telkens op een andere plek om van hieruit de wandelsafari's te beginnen. Tijdens uw verblijf gaat er een zeer gekwalificeerde en bewapende privé gids mee voor de wandelsafari's.

Juist door de combinatie van een privé houseboat met wandelsafari's krijgt u een uitstekend beeld van wat Lake Kariba en Matusadona zoal te bieden heeft en komt u op plekjes die alleen op deze wijze te bereiken zijn. Ook is het mogelijk om een houseboatsafari te combineren met een verblijf in Matusadona. In plaats van de boottransfer maakt u dan gebruik van de houseboat om u naar uw accommodatie in Matusadona te brengen.

Op basis van twee personen heeft u al een privé boot inclusief bemanning, maaltijden en een privé gids voor de wandelsafari's voor ± € U$ 450 p.p.p.n. (drankjes worden op aanvraag verzorgd) De exacte prijs is afhankelijk van het type boot en van het aantal personen met wie u reist. Hoe groter uw reisgezelschap des te voordeliger is de prijs.

Bijvoorbeeld de ‘Stormvogel’ is een privé boot geschikt voor 2 tot 4 personen. De boot is ongeveer 16 meter lang en beschikt over 2 twin cabines, 2x toilet, 2x douche, een buitendouche en een topdek. Bij erg warm weer kunt u op een matras op het dek overnachten. Uw gids, de kapitein en kok zullen gedurende uw trip bij u op de boot blijven en hebben een eigen cabine met faciliteiten. De Stormvogel beschikt tevens over een kleinere boot waar u de sundowner cruises mee zult ondernemen en waarmee u beter manoeuvreerbaar bent in de smallere kanalen en kleine inhammen.

Iets te vieren? Wij bieden een ruim aanbod aan Houseboats vanaf 2 tot 85 personen.

Prijsindicatie is afhankelijk van het type boot en met hoeveel personen u reist:
Twee personen vanaf ± U$ 450,- p.p.p.n.


Uw verblijf is inclusief privé boot met voltallige bemanning, alle maaltijden, wandelsafari's en professionele bewapende privé gids.(exclusief drankjes en park entreegelden)

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593