reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Tanzania
Mahale Mountains National Park

Luxe maatwerkreizen en Chimpansee Tracking naar Tanzania

Mahale Mountains National Park Tanzania

In de afgelegen bossen zwiept een rode colobus aap van de ene naar de andere boom terwijl een moeder chimpansee haar jong wiegt onder de beschutting van een grote struik, nog nadruppend van de regen van de afgelopen nacht. De warme ochtendzon schijnt door de boomtoppen en accentueert de geur van nat hout en gras. Het geluid van een luipaard lopend over de glibberige takken en de echo van een luidruchtig gevecht tussen de wrattenzwijnen doet mij even zitten op een grote steen welke waarschijnlijk al eeuwen lang op dezelfde plaats ligt ...
Mahale & Chimpansee Tracking
Een onaangetast paradijs. Chimpansee tracking, snorkelen in een kraakhelder zoetwatermeer vol met tropische vissen, een bootsafari naar een lokaal dorp en heerlijk relaxen op het strand, het kan allemaal op één locatie ... Mahale Mountains.

Net als Gombe is Mahale een thuishaven voor chimpansees. De unieke combinatie van tropische bossen, bergen en meren dragen bij aan een verbazingwekkende diversiteit aan fauna. Luipaarden, wrattenzwijnen, de reuze eekhoorn, stekelvarkens en minstens negen soorten primaten zijn een aantal van de dieren die men hier kan tegenkomen. Het tropische bos trekt een grote diversiteit vogels aan en mooi gekleurde vlinders. Er zwerven zo'n 1000 chimpansees door dit geïsoleerde regenwoud. De Kungwe Beach Lodge en het luxe Greystroke Camp liggen aan de rand van het territorium van een groep van 70 chimpansees waardoor u er vrijwel verzekerd van bent een onvergetelijke ontmoeting te ervaren. Sinds 1965 is deze groep chimpansees door leden van de Kyoto Universiteit in Japan bestudeerd met als gevolg dat de chimpansees gewend zijn aan de aanwezigheid van mensen. Dit maakt elke ontmoeting met de chimpansees uniek en onvergetelijk.

Tijdens uw verblijf kunt u maximaal één chimpansee tracking per dag ondernemen. Afhankelijk van de reisperiode en waar de chimpansees zich bevinden kan de trekking 30 minuten tot enkele uren in beslag nemen – comfortabele wandelschoenen met een goed profiel in de zool is aan te raden.

Boottocht en lokale dorpjes
Chimpanzee tracking is de voornaamste reden om Mahale Mountains te bezoeken en de meeste gasten zien ze bijna elke dag, maar Mahale is ook één van de beste vislocaties van Lake Tanganyika. Een ervaren lokale visser zal u naar de beste plekjes brengen, en u heeft waarschijnlijk al binnen een paar uur een grote vangst. Natuurlijk wordt de gevangen vis onder de lokale bevolking verdeeld en wordt er ook voor u een smakelijke maaltijd bereid. Door de aangename temperatuur van het water van Lake Tanganyika, kunt u getuige zijn van een prachtige onderwaterwereld want het meer is rijk aan vele tropische zoetwater vissen. Cichliden zijn bekend over de gehele wereld en zijn door veel aquarium houders zeer gewild. Hoewel er vroeger overal werd gezwommen in het meer, wordt het wegens uw veiligheid tegenwoordig afgeraden vanaf het strand het meer te betreden. Zwemmen kunt u wel in het midden van het meer, in het zeer diepe water.

Ook kunt u een boottocht maken naar een lokaal vissersdorpje varen en krijgt u een echte indruk van het echte leven van de lokale bewoners. Wegen zijn er niet, er zijn slechts een paar wandelpaden door het woud die het ene dorp met het andere verbinden. De bewoners zijn afhankelijk van hun boten om elders te komen. De mannen zorgen voor de vis, de vrouwen bundelen het riet en de kinderen vertoeven in het water of op het strand.

Mahale ligt in het westen van Tanzania en is een erg afgelegen gebied van Tanzania wat alleen met een klein vliegtuigje te bereiken is en vervolgens met een boottransfer van 60 tot 90 minuten. Prijzen van chartervluchten vanuit Arusha/Dar Es Salaam/Kigoma of Katavi zijn op aanvraag.

Mahale
Mahale Mountains- Chimpansee Trekking Tanzania
Mahale Mountains - Chimpansee Trekking Tanzania
Mahale Mountains - Chimpansee Trekking Tanzania


 Chimpansee Trekking in Tanzania - klik hier voor reisvoorbeeldenGreystroke Mahale (Nomad) ligt in een baai van Lake Tanganyika op ongeveer 10 minuten varen van Kungwe Beach Lodge. Vanaf de airstrip van Mahale wordt u per boottransfer naar het afgelegen Greystroke Camp gebracht dat ongeveer 60 tot 90 minuten in beslag neemt, afhankelijk van de weer condities. Een mooie tocht waar u onderweg kunt genieten van een koele bries en een bebost bergachtig decor.

Het luxe Nomad tented camp is gesitueerd op de strandachtige oever van Lake Tanganyika met op de achtergrond de prachtige Mahale Mountains. De 6 ruime luxe tenten zijn open-fronted en gebouwd op het strand onder de schaduw van de bomen en bieden alle uitzicht op het meer. De tenten zijn in typische safari stijl ingericht en voorzien van een en-suite toilet/douche, muskietennet, een kleedkamer en een verhoogde veranda met een zitje. De achterkant van de tent grenst aan het woud zodat u met een beetje geluk de chimpansees al van dichtbij kunt horen en zien. Het enige permanente gebouw is de centrale lodge, ook gelegen op het strand. Hier vindt u een dineergelegenheid, een comfortabele lounge en bar met een kleine wildlife bibliotheek.

Dagelijks kunt u deelnemen aan een chimpansee tracking. Naast het opsporen van deze indrukwekkende dieren kunt u genieten van mooie begeleide wandelingen over de bospaden, op zoek naar fel gekleurde vogels en vlinders, evenals andere apensoorten en kleine zoogdieren. Tijdens sommige wandelroutes kunt u een duik nemen in een ijskoude lagune of staan onder een bergwaterval. Lake Tanganyika heeft een aangename temperatuur en biedt tijdens de warme zomermaanden een welkome verkoeling. Tijdens uw verblijf kunt u vrij gebruik maken van kayakken en zwemmen, echter is het wegens veiligheid niet meer toegestaan het water vanaf het strand te betreden en kunt u alleen in het diepe gedeelte van het meer zwemmen. Andere activiteiten die optioneel worden aangeboden zijn bootochtjes en sundowners met de Dhow en vissen.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m 16 maart ± € 410 - € 425 p.p.p.n.
Maart t/m mei gesloten
Juni t/m oktober ± € 875 - € 900 p.p.p.n.
November t/m 18 december ± € 410 - € 425 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief boottransfers, alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, 1x chimpansee tracking per dag, kayakken, boottochtjes, begeleide boswandelingen, gekwalificeerde Engels sprekende gids en park entreegelden. (exclusief Boating fee ± € 35 p.p.)
Kungwe Beach Lodge is gesitueerd op de strandachtige oever van Lake Tanganyika met op de achtergrond de prachtige Mahale Mountains. Vanaf de airstrip van Mahale wordt u per boottransfer naar de afgelegen Kungwe Beach Lodge gebracht dat ongeveer 50 tot 80 minuten varen is afhankelijk van de weer condities. Een mooie tocht waar u onderweg kunt genieten van een koele bries en een bebost bergachtig decor.

Kungwe Beach Lodge bestaat uit 10 ruime tenten gebouwd op een verhoogd platform op palen. De tented chalets zijn open-fronted en zien uit over het meer. De luxe kamers zijn ingericht met kingsize bedden, een muskietennet, een nachtkastjes met lampen, een kledingrek en een en-suite toilet/ open-air douche. Vanaf uw eigen veranda met een zitje staat u zo op het strand en heeft u een prachtig uitzicht op het meer. De achterkant van de tenten grenzen aan het woud zodat u met een beetje geluk de chimpansees al van dichtbij kunt horen en zien.

De half open dineerruimte, de lounge en de bar bevinden zich in de centrale rieten booma, evenals een kleine wildlife bibliotheek. Per dag kunt u deelnemen aan 1 chimpansee tracking, hiernaast kunt begeleide wandelingen over de bospaden maken waar u naast chimpansees, fel gekleurde vogels en vlinders, evenals andere apensoorten en kleine zoogdieren kunt tegenkomen. Tijdens sommige wandelroutes kunt u een duik nemen in een ijskoude lagune of staan onder een bergwaterval. Lake Tanganyika heeft een aangename temperatuur en biedt tijdens de warme zomermaanden een welkome verkoeling. Tijdens uw verblijf kunt u vrij gebruik maken van kayakken, echter is het wegens veiligheid niet meer toegestaan het water vanaf het strand te betreden en kunt u alleen in diep water zwemmen. Andere activiteiten die optioneel worden aangeboden zijn bootochtjes en sundowners met de Dhow en vissen.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m februari ± € 500 - 525 p.p.p.n.
Maart t/m april gesloten Mei ± € 500 - € 525 p.p.p.n.
Juli t/m oktober ± € 600 - € 625 p.p.p.n.
November t/m december ± € 500 - € 525 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief boottransfers, alle maaltijden, soft drinks en gebotteld water, laundry service, 1x chimpansee tracking per dag, 1x boottocht, begeleide boswandelingen, kayakken, beach diner op laatste avond, gekwalificeerde Engels sprekende gids en park entreegelden.

Gombe Stream National Park Tanzania
 Klik hier voor meer accommodaties in Gombe & Mahale National Park


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com


WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593