reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Tanzania
Arusha National Park

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari´s naar Tanzania

Mount Meru Tanzania

Arusha National Park
Het Arusha National Park ligt op slechts 35 minuten rijden van Arusha City en is de moeite waard om te bezoeken. Hoewel de voorkeur vaak uit gaat naar de bekende grote parken in Tanzania is Arusha National Park´s grootste attractie de spectaculaire landschappen en de rijke flora en fauna. In tegenstelling tot vele andere noordelijke parken blijft dit park het hele jaar door groen met watervallen, meren, moerassen, waterpoelen, stijle rotsen en bergengtes én niet te vergeten een prachtig uitzicht met de Mount Meru en Kilimanjaro als achtergrond decor. Het Arusha National Park is verdeeld in drie districten - Ngurdoto Crater, Momella Lakes en Mount Meru. Het national park herbegt een grote populatie giraffen en is een thuishaven voor kuddes olifanten, buffels, water en bushbucks, duikers en dik diks. Maar ook roofdieren zoals hyena en luipaard komen hier voor. Het park leent zich uitstekend voor fascinerende wandelsafari's, game drives en zelfs kanosafari's.

Ontdek de "Little Serengeti" in het zuiden,of wandel naar de hoge bergengtes en watervallen in het noorden, genieten van een tropisch regenwoud op Mount Meru, en ervaar de diversiteit in fauna en flora bij de Momella Meren waar grote groepen flamingo´s zich ophouden of ontdek de mooie Ngurdoto Crater, ook wel bekend als de "Little Ngorongoro" vanwege haar onvoorstelbare schoonheid en rijkdom aan wild. Het Arusha National Park behoort ongetwijfeld tot één van de mooiste locaties in Tanzania.

Mount meru klim Tanzania
Mount meru klim Tanzania
Mount meru klim Tanzania

 Safari in Tanzania - klik hier voor reisvoorbeeldenMomella Lakes
In het noordoosten van het Arusha National Park, in een vallei en omringd door de groene heuvels liggen de Momella Lakes. Het rijke natrium gehalte en de vorming van algen maken deze meren alkalisch waardoor zij, met name Big Momella Lake en Lake Reshateni, het gehele jaar door een voed,- en rustplaats zijn voor groepen flamingo's.

Nabij 'Big Momella Lake' ligt ook het 'Little Momella Lake' waar ook regelmatig buffels, bushbuck komen drinken en nijlpaarden zijn te vinden. Lake Kusare is een klein moerassig meertje dat tijdens de regens grote aantallen waterbuck aantrekt. Lake El Kekhotoito droogt gedurende de wintermaanden volledig op en verwordt dan tot een vlakte met kleine stroompjes waar men veel buffels, giraffes, zebra's en kleine antilopen kan aantreffen. De kano is één van de mooiste manieren om de grotere meren te verkennen.

Ngurdoto crater
De Ngurdoto Crater, ook wel “little Ngorongoro Crater“ genoemd vanwege vanwege haar vergeten schoonheid en rijkdom aan wild. Net als de Ngorongoro Crater is Ngurdoto een ingestorte vulkaan waarvan de top in zijn eigen krater is gevallen. De weg naar de krater gaat via een stijle onverharde weg, dwars door een tropische berglandschap met watervallen, reusachtige bomen en varens.

Een bezoek aan de Ngurdoto Crater kan worden gecombineerd met een drie uur durende spectaculaire wandeling op de rand van de krater.

Mount Meru
Met een hoogte van 4,566 meter is Mt Meru de tweede hoogste berg in Tanzania. Anders dan de Kilimanjaro neemt Mt Meru minder tijd in beslag om de top te bereiken, de kans op hoogteziekte is geringer, u zult hier veel minder toeristen treffen én u kunt tijdens een trekking allerlei wild zoals olifant, buffel, zwijnen en colobusapen tegenkomen.

Afgezien van enkele hete stoomwolken is Mt Meru tot aan vandaag de dag een slapende vulkaan met indrukwekkende en unieke landschappen voor zowel natuurliefhebbers als bergbeklimmers. Het geheim van de berg schuilt in de sprookjesachtige aanwezigheid van reusachtige bomen met grote bovengronds liggende wortels en laaghangende takken, de zachtjes kabbelende stroompjes en watervallen, mossen, varens, orchideën en vlinders.

Zie beklimming Mount Meru
Hatari Lodge is gesitueerd op een hoogte van 1500 meter in het noordelijkste puntje van het Arusha National Park en biedt schitterende uitzichten op de kraters, de meren en Mount Meru en Kilimajaro. De directe omgeving en de nu genoemde Hatari Lodge was ooit de setting van de beroemde film 'Hatari' met John Wayne en Hardy kruger.

De rustige lodge heeft slechts 9 luxe ingerichte kamers, elk met een open haard en een grote en-suite toilet/badkamer. De kamers zijn gedecoreerd in retro stijl dat een gevoel van de jaren 60 en 70 oproept, de tijd van de film "Hatari" en de oorsprong van de safari's in Tanzania. Er is een centrale leef en dineerruimte waar u een gemoedelijke lounge, een bar met veranda en een kleine wildlife bibliotheek kunt vinden. De lodge is prachtig gesitueerd tussen geurende acacia bomen en biedt indrukwekkende uitzichten op de Mount Meru en de Kilimanjaro.

Halve dag activiteiten
Tijdens uw verblijf heeft u de keuze uit 2 activiteiten per dag of een volledige dag een activiteit. Tijdens de middag of ochtend kan men bijvoorbeeld een game drive doen in het Arusha NP op weg naar de Ngurdoto Crater voor een wandelsafari. Ngurdoto Crater wordt ook wel 'little Ngorongoro' genoemd vanwege het zicht in de krater en de hoeveelheid aan wild. Na de wandeling en-route game drive door de “Little Serengeti” terug naar de Hatari Lodge waar een heerlijke lunch/diner op u wacht. Ook kunt een een halve dag een Maasai Village Visit doen. U vertrekt naar een Maasai dorp om kennis te maken met de meest beroemde stam van Afrika. U zult een indruk krijgen in de rolverdeling tussen man, vrouw, de kinderen en de jonge mannen in de Maasai cultuur. Maar ook zullen zij u vertellen en laten zien welke voorbereidingen zij treffen wanneer zij gaan jagen, hoe zij vuur maken, op welke manier zij medicinale planten verzamelen en gebruiken, waaruit hun traditionele voedsel bestaat, de vervaardiging van de typische Maasai sieraden e.t.c. Na afloop keert u terug naar de lodge voor een uitgebreide brunch. Hiernaas kunt u een halve dag een begeleide wandelsafari door de buffel graslanden richting de Tulusia Watervallen ondernemen of een game drive naar Momella Lake waar u vele flamingo's en andere watervogels kunt zien en vervolgens een kanosafari op het meer kunt doen, waarbij u van dichtbij de nijlpaarden, buffels en waterbuck kunt aanschouwen.

Dag activiteiten
Ngurdoto Crater Na het ontbijt zal uw gids u meenemen voor een volledige dag game drive door het Arusha NP op weg naar de Ngurdoto Crater. Vanaf Buffalo viewpoint onderneemt u een begeleide wandeling op de rand van de krater. De lunch wordt geserveerd op een picnic site in de bush. Na de lunch en-route game drive door de de ’Little Serengeti’ op zoek naar zebra's, bushbuck en olifanten. lodge.

Mt. Meru Crater
Na een licht ontbijt vertrekt u met uw gids naar de beboste hellingen van Mt Meru voor een wandeling naar de kratervloer op 2400 meter hoogte. Vanaf de Tululisia viewing point vangt de wandeling aan en zal naar gelang uw conditie en het weer enkele uren in beslag nemen. De mistige damp gecombineerd met de begroeing van mossen, varens en orchideën én wetende dat er wild in de buurt zit maakt het tot een sprookjesachtig geheel. Na afloop keert u terug naar Tululisia viewing point voor een picnic lunch. Na de lunch en-route game drive naar de lodge voor een kopje thee en een cake.

Prijsindicatie op basis van twee personen & Full day activity:
Maart t/m juni ± € 250 - € 275 p.p.p.n.
Juli t/m september ± € 325 - € 350 p.p.p.n.
September t/m november ± € 250 - € 275 p.p.p.n.
December t/m februari ± € 325 - € 350 p.p.p.n.

Prijsindicatie op basis van twee personen & 2x Half day activities:
Maart t/m juni ± € 225 - € 250 p.p.p.n.
Juli t/m september ± € 275 - € 300 p.p.p.n.
September t/m november ± € 225 - € 250 p.p.p.n.
December t/m februari ± € 275 - € 300 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, drankjes en activiteiten bestaande uit 2x halve dag of 1x volledige dag en gekwalificeerde Engels sprekende gids. (exclusief park entreegelden)


Mount Meru Game Lodge De sfeervol ingerichte Mount Meru Game Lodge is gelegen in een privé reservaat halverwege de Kilimanjaro Airport en Arusha. De lodge bestaat uit 17 ruime en smaakvol ingerichte kamers met een en-suite toilet/badkamer. Elke kamer heeft een eigen veranda met stoelen waar u kunt relaxen en genieten van de omgeving. In het restaurant kunt u terecht voor diverse maaltijden en in de bar voor een uitgebreide selectie van likeuren, wijnen en soft drinks. Draadloos internet is beschikbaar in de receptie en in de meeste kamers. De lodge biedt haar gasten de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids, kosteloos of tegen een gering bedrag, culturele & educationele wandelingen in de nabije omgeving van de lodge te ondernemen; een bezoek aan een lokaal dorpje, een schooltje, een koffie en/of bananen plantage.

De Usa rivier, de fraaie uitzichten op Mount Meru en de Kilimanjaro, de mooie flora en de fauna maken een verblijf in de Meru Game Lodge een bijzondere ervaring. De tuin in het privé reservaat wordt regelmatig bezocht door allerlei wild zoals eland, struisvogel, zebra en buffel. Het meeste wild is afkomstig van het nabije opvangcentra voor gewonde en verweesde dieren die hier worden uitgezet om te rehabiliteren. Uw verblijf levert tevens een belangrijke bijdrage aan deze dieren om ze te helpen, want de opvangcentra worden volledig door de Mount Meru Game Lodge gefinancierd.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m maart ± € 175 - € 200 p.p.p.n.
April t/m juni ± € 125 - € 150 p.p.p.n.
Juli t/m december ± € 175 - € 200 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes en laundry service. (exclusief park entreegelden en activiteiten Arusha NP. op aanvraag)


 Klik hier voor meer accommodaties in Arusha National Park


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com


WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593