info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Huntingdon House
Satemwa / Thyolo
U$ 225 - 325 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Huntingdon House - Satemwa Malawi Huntingdon House - Satemwa Malawi Huntingdon House - Satemwa Malawi Huntingdon House - Satemwa Malawi Huntingdon House - Satemwa Malawi Huntingdon House - Satemwa Malawi Huntingdon House - Satemwa Malawi
Het Thyolo district is gelegen tussen Blantyre en Mulanje Mountains, in het hart van de Satemwa regio waar zich vele koffie en theeplantages bevinden. Sinds 1908 worden in deze regio diverse theesoorten verbouwd met passie en respect voor de natuur en omliggende dorpen. Thee is één van de grootste exportproducten van Malawi en een belangrijke inkomstenbron voor de bevolking die hierdoor werk kunnen krijgen als theeplukkers. De thee wordt wereldwijd geëxporteerd en is terug te vinden in bijvoorbeeld Lipton Yellow Tea Label. Satemwa wordt gekenmerkt door groen glooiende heuvels bedekt met thee en koffie plantages, groenblijvende bossen, tropische planten en enkele kleine rivieren. Het Thyolo Forest Reserve is een oase voor wandelaars en vogelaars.

Huntingdon House werd gebouwd in de jaren ‘20, het landgoed is al generaties in de Cathcart Kay familie en de thee en koffieproductie worden nog steeds gerund door leden van de familie. Het grote oude landhuis is in koloniale stijl gebouwd met een half overdekt patio terras en is omringd door een prachtige groene rustgevende tuin met verschillende zitjes voor een high tea.

De tuin en het prachtige landschap zijn een oase van rust en kan een heerlijke afwisseling bieden van een druk safari programma om gewoon even tot rust te komen of juist om uw reis mee te starten. Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van mountainbikes om ontspannen op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Ook kunt u een begeleide wandeling maken door de nabijgelegen de Thyolo bossen. Uiteraard is uw verblijf inclusief een bezoek aan thee & koffie plantages met een demonstratie en proeverij.

Uw verblijf is inclusief: maaltijden & snacks, drankjes (uitgezonderd geïmporteerde dranken), gebruik van mountainbikes, Thyolo Forest wandeling, begeleide thee of koffie tour & bezoek plantages, tea/coffee tasting (fees).
Kara O'Mula Lodge
Mulanje Mountains / Likhubula
U$ 110 - 140 p.p. per nacht
afhankelijk van de reisperiode
Thawale Lodge - Majete Malawi Thawale Lodge - Majete Malawi Thawale Lodge - Majete Malawi Thawale Lodge - Majete Malawi Thawale Lodge - Majete Malawi Thawale Lodge - Majete Malawi Thawale Lodge - Majete Malawi Thawale Lodge - Majete Malawi
Mulanje is een bergachtig gebied dat eigenlijk weinig bezocht wordt, enkel door natuurliefhebbers en wandelaars. Desondanks is het een prachtig gebied met een zeer afwisselende natuur en mooie rotspartijen met rondom de voet van het gebergte tropische bossen en groen glooiende koffie en theeplantages. De natuurwandelingen in Mulanje zijn te verdelen in 3 categorieën: lichte wandelingen van een halve of een hele dag door de bossen aan de voet van het gebergte, een volle dag een stevige wandeling bergopwaarts of een meerdaagse hiking tocht.

Kara O'Mula Country Lodge is gunstig gelegen aan de voet van het gebergte, niet ver van het Likhubula Forest en de watervallen en de ‘Dziwe la Nkhalamba’ natural pool. De lodge is naar ons inziens de beste accommodatie mét een catering service in deze omgeving. Kara ‘O Mula Lodge wordt vooral bezocht door de lokale bevolking zelf. Ze beschikt over 27 eenvoudig ingerichte kamers en chalets verspreid over een tropisch ogend terrein en ziet uit op de Mulanje Mountain. In tuin bevindt zich een ruim zwembad met enkele zonnebedden, waar u overdag verkoeling kunt zoeken. Elke kamer beschikt over twin bedden of een tweepersoonsbed, een muskietennet, een ventilator, thee & koffie faciliteiten, TV, Wifi en een en-suite toilet/douche. In het hoofdgebouw bevinden zich de receptie, een bar, een restaurant en een conferentiezaal.

Uw lokale privé gids zult u ontmoeten bij de receptie, hij zal u elke ochtend opwachten en u begeleiden naar waar u maar naar toe wilt. Het is een echte local experience waarbij u tevens gebruik kunt maken van een voertuig om plaatsen te bezoeken, onderweg te kunnen stoppen waar u maar wilt of even wat snacks of drinken te kopen. In overleg met uw gids kunt u zelf bepalen hoe u uw dag wenst in te delen. Zo kunt u een halve dag of een hele dag wandelen in de mooie natuur en hoogtepunten zoals een waterval of natural pool bezichtigen en neemt u een picknick lunch mee voor onderweg, maar u kunt ook de dorpjes en een thee of koffieplantage bezoeken.

Uw verblijf is inclusief: ontbijt & diner.

Exclusief:drankjes, lunch, lokale privé gids & bezinekosten, parkfees.
Mulanje trekking
Mulanje Mountains
prijs op aanvraag 2 nachten / 3 dagen
afhankelijk van de reisperiode
Mulanje trekking - Malawi Mulanje trekking - Malawi Mulanje trekking - Malawi Mulanje trekking - Malawi Mulanje trekking - Malawi Mulanje trekking - Malawi Mulanje trekking - Malawi Mulanje trekking - Malawi
Mulanje is een bergachtig gebied dat eigenlijk weinig bezocht wordt, enkel door natuurliefhebbers en wandelaars. Desondanks is het een prachtig gebied met een zeer afwisselende natuur en mooie rotspartijen met rondom de voet van het gebergte tropische bossen en groen glooiende koffie en theeplantages.

De afwisseling van de natuur en haar schoonheid kan pas echt worden ervaren tijdens een meerdaagse bergtocht (minimaal 2 nachten / 3 dagen) waarbij u veel dieper het gebergte in zult gaan. Nauwe bergpaden en soms een kleine klim naar boven, een paar goede wandelschoenen en een goede conditie zijn wel vereist. Tijdens de bergtocht gaat er een lokale berggids mee om u te begeleiden en enkele dragers om uw bagage, de proviand en benodigdheden te dragen. Dit is een échte 'local experience'.

Gedurende de dag zult u nog een enkel bergchalet passeren waar even gerust zal worden en een lunch kan worden genuttigd. Elke nacht slaapt u in een berghut op een andere locatie en maakt u gebruik van het kampvuur, een braai en water uit de rivier. Behalve een dak boven uw hoofd zijn er geen faciliteiten in de berghut.

Bent u geïnteresseerd in een Mulanje Mountain trekking, vraag ons gerust naar meer informatie - prijs op aanvraag
WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose