reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zambia
Kafue National Park

Luxe maatwerkreizen en safari's in Zambia

Kafue National Park Zambia

Het Kafue National Park ligt in het westen van Zambia en is het oudste en grootste national park van Zambia. Tezamen met het South Luangwa National Park behoren zij tot de bekendste en mooiste wildparken van Zambia. Kafue National Park kent een zeer afwisselend landschap, regenwoudachtige bebossing, enorme drassige grasvlaktes en uitgestrekte savannes. Het national park biedt een diversiteit in wildlife en met name de roofdieren zijn goed vertegenwoordigd.
Busanga Plains in het noorden
In het afgelegen en uiterste noorden van het Kafue National Park liggen de uitgestrekte vlaktes van de Busanga Plains welke ondanks de afgelegenheid en de exclusieve accommodaties, het meest bezocht wordt. Tijdens het regenseizoen treedt de Lufupa Rivier buiten haar oevers waardoor de vlaktes voor een groot deel van het jaar zijn ondergelopen en vrijwel onbereikbaar zijn. In juni droogt de vlakte snel op tot een moeraslandschap met waterpoelen en eilandjes. Het gebied wordt gedomineerd door enorme bomen en wilde palmen omringd met hoge grassen en papyrus, voor veel wild en vogels een ideale en zeer gewaardeerde omgeving.

De graslanden worden afgegrazen door soms honderden rode Lechwe's en het is adembenemend om te zien hoe zij door het water denderen. Leeuwen die normaal niet van water houden achtervolgen de kuddes, soms tot minstens een halve meter diep! De uitgestrekte vlaktes van de Busanga Plains zijn één van de beste locaties om leeuwen te spotten maar daarnaast kunnen bezoekers er een variëteit aan ander wild spotten zoals impala's, zebra's, wildebeesten, puku's, sabel antilopen, olifanten, luipaarden, cheeta's, hyena's, wilde honden, en wanneer het water zich weer terugtrekt zijn er in ondiepe poelen grote groepen nijlpaarden te vinden. De met water en modder gevulde poelen zijn dan soms net diep genoeg voor een nijlpaard om zich onder te dompelen hetgeen voor leuke taferelen zorgt.

De Busanga Plains zijn alleen toegankelijk in het droge seizoen van 1 juni t/m 31 oktober. De kleinschalige en exclusieve bushcamps liggen diep in het national park, het dichtstbijzijnde bushcamp in deze regio ligt op ongeveer 6 uur rijden vanaf de ingang van het park. Om het noordelijkste en meest afgelegen deel van de Busanga Plains (Busanga Bushcamp van Wilderness Safaris) te bereiken maakt u gebruik van een combinatie van een binnenlandse vlucht met een klein vliegtuigje, een boottransfer en een wegtransfer per open 4WD.

Midden en zuid Kafue
Het midden en vooral het zuiden van Kafue National Park wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen. In het midden is de omgeving van Lake Itezhi-Tezhi, een groot stuwmeer dat gevoed wordt door de Kafue Rivier, de grootste attractie. Langs deze zuidelijke sectie van de Kafue Rivier zijn nijlpaarden en krokodillen in flinke aantallen te vinden alsmede kuddes olifanten en buffels. De meest accommodaties in deze regio zijn gesitueerd langs de Kafue Rivier nét buiten het national park. De aangeboden activiteiten variëren van dag en avond game drives en wandelsafari's in het national park al dan niet gecombineerd met boot en kanosafari's op de Kafue Rivier. In de rivier en op het land zijn meerdere warmwaterbronnen te vinden, sommige waar u ook in kunt relaxen en baden. Tijdens uw verblijf wordt door veel accommodaties een dergelijk bezoek aangeboden.

In het zuiden van Kafue op ongeveer 6 uur rijden van Livingstone zijn de Nanzhila Plains te vinden. De uitgestrekte grasvlaktes zijn afgewisseld met miombo en mopane bossen, palmen en waterstroompjes. De seizoensgebonden Nanzhila Rivier die door deze vlakte stroomt zorgt in het regenseizoen voor een compleet waterlandschap en verandert de omgeving in een waar vogelparadijs. De Nanzhila Plains zijn bekend om de gezonde populatie, sabel antilopen, cheeta's en luipaarden die men in het droge seizoen op de vlaktes kan spotten.
Zimba Safaris | Kafue National Park Zambia
Zimba Safaris | Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia
Kafue National Park Zambia

Kafue Rivier
De Kafue Rivier ontstaat bij de noordelijke grens van Zambia en Congo. De rivier stroomt door het prachtige en diverse landschap van Kafue en buigt bij Lake Itezhi-Tezhi af richting Chirundu waar zij vervolgens samenvloeit met de grote Zambezi rivier. De omgeving van de rivier bestaat uit bos en graslandschap en de oevers zijn soms bedekt met enorme rotsblokken. De grotendeels rustige rivier wordt afgewisseld met kleine stroomversnellingen en leent zich uitstekend voor kanosafari's voor de flexibele avonturier want zo nu en dan zult u de kano uit moeten om deze over enkele rotsen te slepen om verder te kunnen. Anders dan op de Zambezi Rivier in Zimbabwe zult u tijdens een kanosafari op de Kafue Rivier minder wild tegenkomen en ligt de nadruk meer op het fraaie landschap. Wanneer u tijdens een kanosafari ook game drives en wandelsafari's wilt ondernemen dan is een meerdaags kanotraject aan te bevelen.
Kafue National Park Zambia Kafue National Park Zambia Kafue National Park Zambia
Bij een meerdaags kanotraject gebruikt u de kano als het ware als een transfer. Vanaf een startpunt in het noordoosten van het park zult u de rivier afpeddelen, op weg naar het zuidelijke deel van de rivier en Kaingu Lodge. Tijdens deze kanosafari overnacht u afwisselend in een lodge en in een mobile tented camp op de oever van de Kafue Rivier om vanuit daar dag en avond game drives en wandelsafari's te ondernemen. Aan het einde van de kanosafari keert u weer terug naar het startppunt in het noorden, of u kunt verder naar het zuiden van Kafue, de Nanzhila Plains om vervolgens te eindigen in Livingstone of Victoria Falls in Zimbabwe. Safari in Zambia - klik hier voor reisvoorbeelden


Kaingu Safari Lodge is gesitueerd net buiten het national park op de oever van de Kafue Rivier. Om het national park te bereiken vaart men met een bootje naar de overkant van de rivier. Nabij Kaingu Lodge splitst de grote Kafue Rivier zich in diverse kanalen en stroomt langs een aantal kleine eilandjes. Daarna verdwijnt de rivier volledig onder de rotsen en komt in zuidelijke richting weer tevoorschijn richting Itezhi-tezhi waar het wordt ingedamd om een groot stuwmeer te creëren.

Kaingu Safari Lodge bestaat uit 7 accommodaties onderverdeeld in 4 safari tented chalets, een familie chalet en 3 tented bushcamps. De tented chalets zijn gebouwd op een verhoogd houten dek en hebben een veranda met zithoek dat prachtig uitziet op de rivier. Elke tent is stijlvol ingericht en zijn voorzien van een en-suite toilet badkamer en een extra buitendouche of ligbad. De tented bushcamps hebben een wat avontuurlijker uitstraling en in plaats van een binnen en buiten douche beschikken deze over één en-suite openlucht toilet/badkamer. De familie chalet is omwille de privacy wat verder weg gelegen en beschikt over twee slaapvertrekken, twee en-suite toilet/badkamers plus een extra buitendouche én een lounge welke met twee openslaande deuren toegang biedt naar de grote houten veranda.

Een open booma met rieten dak doet dienst als dineergelegenheid, lounge en bar. Op de grote veranda kunt u tijdens de koelere avonden aanschuiven bij de open haard en genieten van een drankje en het fraaie uitzicht op de rivier waar soms een paar nijlpaarden te zien zijn. De activiteiten van de Kaingu Safari Lodge zijn gebaseerd op activiteiten in en rondom de rivier, boot en kanosafari’s, game drives, wandelsafari's en dagtrips naar Lake Itezhi-Tezhi en Ngoma. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan een traditioneel dorpje in de buurt of een duik nemen in een natuurlijke warmwaterbron.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m mei € 350 - € 375 p.p.p.n.
Juni t/m december € 400 - € 425 p.p.p.n
Brochure Kaingu Safari Lodge

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, wandelsafari’s, game drives in open 4WD, bootsafari’s, bezoek aan hot spring, gekwalificeerde Engels sprekende gids en park entreegelden. (Optioneel: kanosafari's van een halve dag tot 3 dagen)
Kafue National Park Zambia Kafue National Park Zambia Kafue National Park Zambia Kafue National Park Zambia
Kinderen zijn in Kaingu Lodge meer dan welkom. Wanneer u bij resevering meldt dat er kinderen bij betrokken zijn zullen de managers van de lodge een kinderprogramma samenstellen. Afhankelijk van de leeftijd kunt u denken aan het tracken en onderzoeken van sporen, het maken van een pijl en boog, een vissafari, vers brood bakken, knopen leggen van touw enz. Maar ook rond het kampvuur worden er Afrikaanse verhalen verteld vergezeld met het geluid van de Afrikaanse drums.Hippo Lodge is gesitueerd op de oever van de Kafue Rivier in het noordoosten van het Kafue National Park en biedt verschillende accommodaties. 4 Chalets, 2 safari tenten en één ruime villa voor maximaal 6 personen liggen verspreid langs de oever zodat privacy is gewaarborgd.

De rustieke safari tenten zijn eenvoudig doch comfortabel ingericht met eenpersoonsbedden en voorzien van een ruime uit steen vervaardigde toilet/doucheruimte die zich deels in de openlucht bevindt, en een veranda met een zitje. De chalets liggen het meest afgezonderd en beschikken over een tweepersoonsbed met een en-suite deels open toilet/douche ruimte, en een veranda met een zitje. Elektriciteit is in de accommodaties niet aanwezig en dus maakt u gebruik van paraffine lampen dat de avontuurlijk sfeer alleen maar zal versterken.

In de centrale lodge en in de bar is elektriciteit aanwezig door middel van zonne-energie en daar kunt u ook uw camera batterijen opladen. Overheerlijke maaltijden worden geserveerd in de open dineerruimte welke de rivier overziet. Aangrenzend vindt u de bar/lounge, een uitgekiende bibliotheek met interessante wildlife lectuur en een klein zwembad. De sfeer is persoonlijk, rustig en ongedwongen, er wordt van alles gedaan om het u naar de zin te maken. Er is geen vaste routine en u kunt zelf ter plaatse bepalen welke activiteit u zou willen ondernemen.

Naast de game drives in een open 4WD zijn de wandelsafari’s in deze afgelegen wildernis een absolute aanbeveling. Afhankelijk van uw conditie en interesse kunnen de wandelingen van lengte variëren van 5 tot 15 kilometer per keer. Of u kunt een excursie naar één van de eilandjes in de Kafue Rivier doen. Op ongeveer een kilometer afstand van Hippo Lodge ligt een natuurlijke 'jacuzzi', een natuurlijke warmwaterbron van 37ºC waar u heerlijk in kunt ontspannen.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december ± € ### - € ### p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, wandelsafari’s, game drives in open 4WD, vissen, bootsafari’s, bezoek lokaal dorpje en hot springs, gekwalificeerde Engels sprekende gids en park entreegelden.Het luxe Busanga Bush Camp (Wilderness Safaris) ligt in het hart van de Busanga Plains in het noorden van het Kafue National Park. Dit exclusieve bush camp is gelegen op een eiland en beschikt over slechts 4 ruime safari tenten. De luxe tenten zijn open fronted, sfeervol ingericht en voorzien van een groot bed, een muskietennet, paraffine lampen, een en-suite toilet/douche en onder een afdakje een privé veranda met een zitje dat prachtig uitziet op de uitgestrekte vlakte. Net als in de andere Wilderness Safaris kampen zal het u aan niets ontbreken en kunt u een qualitatief goede safari, een efficiënte service en bijzondere gastvrijheid verwachten.

Een grote open tent doet dienst als lounge en bar en is ingericht met comfortabele stoelen en luie sofa's, de lounge biedt een ononderbroken uitzicht over de grote vlakte. In de ochtend kunt u hier met regelmaat kuddes lechwe's en puku's zien die zich te goed doen aan het voedzame gras. Het diner wordt meestal al fresco geserveerd in het flauwe schijnsel van kaarslicht en sfeerverlichting.

De aangeboden safari activiteiten bestaan uit lonende dag en avond game drives in open 4WD welke in dagdelen worden ondernomen. U kunt ook een hele dag op pad en tussen de middag genieten van een chique bush picnic. Bootsafari's zijn afhankelijk van de waterstand, de beste tijd om een bootsafari te mogen ervaren is in de maand juni. Bijzonder mooi zijn de ballonsafari's waarbij u tevens een goed indruk krijgt van de ware omvang van deze enorme vlakte.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Juni t/m oktober ± € 750 - € 775 p.p.p.n.
Brochure Wilderness Busanga Bushcamp

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, dag en avond game drives in open 4WD, bootsafari’s afhankelijk van waterstand, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.(Optioneel: ballon vlucht ± 400U$ p.p.)

*AANBIEDING* Bij een verblijf vanaf 3 nachten in Busanga Bushcamp een gratis ballonvlucht inclusief een champagne ontbijt.


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593