reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Okavango Delta & Moremi

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Okavango Delta Botswana

Okavango Delta
In het noordwesten van Botswana ligt de Okavango Delta en is letterlijk een oase in de woestijn, een unieke groene wildernis omringd door Kalahari zand en droge bossen. Zodra de rivier de Okavango, welke ontstaat in de hooglanden van Angola, Botswana binnenstroomt zoekt het zich een weg door de grasvlaktes en vormt vele lagunes en kanaaltjes om dan uiteindelijk in het zuiden, in het droge zand van de Kalahari, te verdwijnen. De Okavango Delta is een prachtig uitgestrekt gebied vol met waterwegen, met lelie gevulde lagunes en beboste eilanden dat ongeveer 15000 km² in beslag neemt. In en om de ondiepe wateren leeft allerlei wild én de delta is tevens een broedgebied voor honderden vogelsoorten, de migranten die omstreeks november arriveren maken dit gebied tot een waar paradijs voor vogelliefhebbers want het gebied trekt vele trekvogels en grote groepen flamingo’s. Het water niveau reikt het hoogst rond juni, de droge maanden juli–oktober zijn de beste maanden om grote groepen wild te kunnen zien, want vanwege de migratie zijn zij hier niet het hele jaar door te vinden. Liefhebbers van wilde honden maken hier ook een goede kans, want het in het gebied leeft een grote populatie.

Naast wandelsafari's is een mokoro trip een fantastische manier om de wonderen van de Okavango Delta te ervaren. Vergezeld met een getrainde gids/pooler zult u versteld zijn van de mooie natuur en haar wild maar ook leren over de steeds veranderende stroming van de waterwegen. Dé essentiële eigenschap van de delta die verhindert dat de delta wordt vergiftigd met zouten en opdroogt als de Makgadikgadi pannen. In de Okavango Delta zijn luxury safari camps die elk hun eigen activiteiten aanbieden. Dit kan variëren in enkel game drives of gecombineerde activiteiten zoals wandelsafari's en mokoro trips of lodges die enkel gebaseerd zijn op puur water activiteiten.

Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve ligt in het centrale en oostelijke deel van de Okavango Delta en omvat twee gebieden: Moremi Tong en Chief’s Island. Met haar ondergelopen graslanden en beboste vlaktes kan men het eigenlijk als een verlenging van de Okavanga Delta beschouwen. Een groot deel van de Okavango is alleen toegankelijk door fly-in of per boot en de wegen zijn vaak moeilijk begaanbaar tijdens het regenseizoen wanneer een groot deel van het eiland onderloopt. Terwijl een deel van Moremi het hele jaar door toegankelijk blijft voor game drives en wandelsafari´s.

Olifanten zijn in grote getale aanwezig en met name in het droge seizoen. Maar ook de buffel, giraffe, lechwe, leeuw, luipaard, cheetah, hyena en vele antilope soorten kunt u hier aantreffen. Een aantal accommodaties zijn gelegen op de grens van Moremi, aan de andere kant van de rivier, in het Kwara of Kwedi Reserve op het vaste land. Deze unieke ligging maakt het mogelijk zowel te profiteren van al hetgeen de Okavango Delta heeft te bieden en tegelijkertijd spectaculaire game drives en wandelsafari´s op het vaste land te ondernemen.

Beste reistijd
Elke periode van het jaar heeft haar eigen charmes. Tijdens het droge seizoen juli tot en met oktober kunt u het meeste wild aantreffen. De dieren zijn dan genoodzaakt om massaal naar het water te trekken en roofdieren hoeven dan simpelweg maar te wachten op een prooi. Hoewel er in het regenseizoen van december tot en met maart er minder grote groepen wild te vinden zijn, zijn er toch ook spectaculaire hoogtepunten die men zou moeten zien. De delta is dan rijk aan kleur en explosief aan groei en bloei maar ook de prachtige luchten wanneer er een onweersbui nadert leveren mooie plaatjes op. Gedurende het regenseizoen is er letterlijk overal jong wild te vinden en helaas of niet worden velen als een makkelijke prooi gezien door de leeuwen en de cheetahs.

Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana
Okavango Delta Moremi Botswana

 Safari in Botswana - klik hier voor reisvoorbeeldenPom Pom Camp (Kwando Safaris) is gesitueerd in het hart van de delta, op Pom Pom eiland, een privé gebied binnen de Matsebe regio. De accommodatie bestaat uit 9 luxe safari tenten waarvan één familie tent is. Elke tent beschikt over een en-suite toilet/badkamer en een veranda met een zitje dat uitkijkt over het prachtige Okavango landschap, 8 safari tenten hebben ook nog als extra een uitzicht op de Pom Pom lagune.

Het centrale deel van het kamp is voorzien van een lounge, een dineerruimte, een bar, een zwembad en een kleine souvenirshop. Pom Pom Camp is één van de weinige accommodaties in de Okavango Delta waar u zowel dag als avond game drives kunt ondernemen. Mokoro trips zijn een fantastische manier om de wonderen van de delta te beleven - ontelbare vogels komt u tegen langs de waterwegen. En tijdens een natuurwandeling kunnen de gidsen uitgebreid vertellen over de ecologie van de Okavango Delta.

Prijsindicaties op basis van twee personen:
December t/m maart € 425 - € 450 p.p.p.n.
April t/m juni & november € 525 - € 550 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 800 - € 825 p.p.p.n.
(géén single supplement bij een verblijf van minimaal 3 nachten)

Inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, boot cruises en mokoro trips, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. Optioneel kunt u scenic helicopter flight ondernemen.


Sanctuary Baines’ Camp (Sanctuary Retreats) is een exclusieve en intieme accommodatie welke alleen toegankelijk is per vliegtuigje. Het eco-vriendelijke kamp gelegen tussen de papyrus grassen aan de Boro Rivier in een privé reservaat. In het kamp heerst een persoonlijke sfeer en er zijn slechts 5 luxe tented suites gebouwd op houten palen met een prachtig uitzicht op de Boro Rivier.

De 5 luxe suites zijn elk sfeervol ingericht en beschikken over een groot hemelbed, een en-suite open air toilet/badkamer, plafondventilatoren en een klamboe, 220V elektriciteit, een haardroger, een mini bar en een privé veranda vanwaar u in alle rust kunt genieten van de omgeving en het uitzicht op de levendige rivier. Afhankelijk van uw wensen kan het hemelbed op wieltjes naar het buiten privé dek verplaatst worden voor een nacht onder de sterrenhemel met de glinstering van het water en het geknor van nijlpaarden om u heen.

Het hele kamp is gebouwd op palen, deels boven de Boro Rivier. Houten loopbruggen verbinden de suites met de gemeenschappelijke ruimte welke bestaat uit een half open dineerruimte, een bar en lounge met een breed terras. Een ideale plek om te ontspannen en uit te kijken op de mooie natuur en levendige lagune. De diners zijn drie gangen en uitstekend bereid. Bij meer behoefte aan afzondering tijdens het diner kan er ook een romantische privé tafel bij het zwembad gedekt worden.

Tijdens uw verblijf kunt u vrij deelnemen aan dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, river cruises en Mokoro trips zijn afhankelijk van het waterniveau. Ook kunt op aanvraag van zeer dichtbij een ontmoeting met olifanten beleven, tijdens deze activiteit wordt er interessant verteld over de olifanten mogen de deelnemers ze aanraken en fotograferen.

Prijsindicaties op basis van twee personen:
Januari t/m juni € 675 - € 700 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 1225 - € 1250 p.p.p.n.
November t/m december € 675 - € 700 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden en (alcoholische) drankjes, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari’s, River cruises, Mokoro Trips, bezoek aan traditioneel dorpje, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.


Kwara Camp (Kwando Safaris) is gelegen in noordelijke deel van het Moremi Game Reserve en is alleen toegankelijk per vliegtuigje. Het luxe Kwara Camp is een klein en intiem luxe tented camp bestaande uit 8 tented chalets die zijn gebouwd op houten palen onder schaduwrijke bomen met uitzicht op de omringende grasvlakte en waterpoelen.

Elke tent is voorzien een van een ruime en-suite badkamer met bad en buiten douche. De slaapkamer heeft ramen van gaas zodat u ’s ochtends de zonsopgang vanuit bed kunt meemaken. En een houten privé veranda biedt tevens een prachtig uitzicht op de omgeving.

In het centrale deel van kamp bevinden zich een dineerruimte en een bar en lounge waar u kunt genieten van een koel drankje en al hetgeen dat zich om u heen afspeelt. Ter verfrissing is er voor de gasten een kleine plunge pool aanwezig.

Prijsindicaties op basis van twee personen:
December t/m maart € 675 - € 700 p.p.p.n.
April t/m juni & november € 1050 - € 1100 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 525 - € 550 p.p.p.n.

Inclusief alle maaltijden, alcoholische drankjes, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, boot cruises, mokoro trips, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.

Private Camping Safari's in Botswana zijn een voordelig alternatief voor de duurdere luxe lodges maar ze zijn wel bedoeld voor hen met een sportieve en flexibele instelling en die de bush in al zijn puurheid willen beleven. Kamperen in de bush betekent dat u met allerlei aspecten van de bush te maken kunt krijgen. Ook ’s nachts is er nog veel wild actief en de nachtelijke bush geluiden om u heen, nét voordat u wilt gaan slapen, is voor velen even wennen. Kamperen in de bush betekent niet altijd afzien van comfort, u kunt kiezen uit budget tot luxe kamperen. Het kamp is van alle benodigdheden voorzien en uw gids en de medewerkers zullen er alles aan doen om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken zodat u optimaal van uw safari zult genieten.

U overnacht op privé campsites diep in het park en voor deze campsites moet van te voren toestemming worden verleend door national parks. Tijdens de Acacia en de Mopane Adventure Camping is het maximaal aantal deelnemers 8 personen. Dus mocht u met twee personen reizen dan is het mogelijk dat u de camping safari met anderen zult delen, privé safari’s zijn wel mogelijk tegen additionele kosten en op aanvraag. Tijdens de Morula en Ebony Adventure Camping is uw verblijf, de safari´s, de gids en het voertuig geheel privé, er verblijven op dat moment geen andere gasten op de campsites. Omdat deze vorm van kamperen erg gewild is, raden wij u aan al vroeg van te voren een reservering te maken.

Mopane Adventure Level inclusief twee gangen maaltijden, thee en koffie, gefilterd water en wijn bij het diner, duurzaam melamine servies. U overnacht in ruime koepeltent (2,5 x 2,5 meter) met sta-hoogte. De tenten zijn voorzien van veldbedden met matras 8 cm. dik, dekbed, kussens, tafel en stoelen, handdoeken, toiletpapier, portable toilet/bushdouche welke gedeeld kan worden met ander gasten en/of er wordt gebruik gemaakt van de toilet/douches op de publieke campsites, om u s’morgens op te frissen wordt er een teiltje warm water voor uw tent neer gezet. Er wordt enigszins van u verwacht om te helpen met het opzetten/afbreken van uw tent, hout sprokkelen voor het kampvuur etc.

Morula Comfort Level inclusief drie gangen maaltijden, snacks, thee en koffie, gebotteld water, geselecteerde soft drinks, bier en wijn bij het diner, glaswerk, aardewerk servies.U overnacht in een ruime tent (3 x 3 meter) - sta-hoogte met twee deuren en twee ramen met muskietengaas en en-suite toilet/bushdouche. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met matras 10 cm. dik, dekbed, kussens, handdoeken, zeep, toilet papier, een vloermat, stoelen, spiegel, nachtkastjes met lampen, een zaklantaarn met batterijen, een game drive deken in de wintermaanden, laundry service.

Ebony Luxury Level inclusief - drie gangen maaltijden, snacks, thee en koffie, gebotteld water, soft drinks en alcoholische drankjes, glaswerk, aardewerk servies. U overnacht in een ruime tent (5 x 3 meter) - stahoogte met twee deuren en acht ramen met muskietengaas. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met matras 12 cm. dik, dekbed, kussens, extra deken en-suite toilet/bushdouche, handdoeken, zeep, handcreme, anti muskieten middel, toiletpapier, spiegel, tissues, nachtkastje, lampen, afvalbak, vloermat, zaklantaarn met batterijen, thermoskan en drinkbekers, tijdens de wintermaanden een warmwaterkruik en een deken voor tijdens de game drives, tafel en stoelen, laundry service.

Prijsindicatie op basis van twee personen - minimaal verblijf is 2 nachten.
Acacia Budget Level         € 200 - € 250 p.p.p.n.
Mopane Adventure Level  € 300 - € 350 p.p.p.n.
Morula Comfort Level       € 550 - € 575 p.p.p.n.
Ebony Luxury Level          € 625 - € 650 p.p.p.n.

Meerprijs privé safari Mopane en Acacia level
Acacia 4 -5 personen ± € 200,- p.p. voor het hele verblijf
Mopane 4 - 5 personen ± € 270,- p.p. voor het hele verblijf

Inclusief alle maaltijden, tijdens Mopane & Ebony level ook drankjes, beperkt laundry service, game drives in open 4WD, waar mogelijk wandelsafari, gekwalificeerde Engelsprekende gids, chauffeur, kok en park entree gelden. Optionele activiteiten zijn een scenic flight over de delta en mokoro trips.
Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593