reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Zambia
South Luangwa National Park

Luxe maatwerkreizen en budget safari's in Zambia

South Luangwa National Park Zambia

In het noordoosten van Zambia ligt de Luangwa Vallei met een oppervlakte twee keer zo groot als België. South Luangwa is één van de grootste natuurreservaten ter wereld, het bestaat uit meer dan 9000 km² en kent een ongeëvenaarde variatie en hoeveelheid wild. De beroemde 'wandelsafari' vindt haar oorsprong in Zambia, ooit geleid door de legendarische Norman Carr. En nog steeds is het de mooiste manier om deze ongerepte wildernis te ervaren. Maar ook de game drives zijn boeiend en vergeleken met vele andere parken in Afrika zijn ook de night drives hier zeer lonend waarbij u regelmatig luipaarden kunt spotten.
South Luangwa National Park
De Luangwa Rivier stroomt als een ader dwars door het park en is een belangrijke levensbron voor het wild. De concentraties aan wild in de buurt van de rivier overtreft werkelijk alle reservaten in Afrika. De wisselende seizoenen zorgen voor variërende landschappen, droge en kale vlaktes in de winter tot een fris groen sprookjesland in de zomermaanden. Er leven meer dan 60 verschillende diersoorten en wel 700 vogelsoorten waardoor het ook voor ornithologen een geliefd oord is. Het enige dier dat u hier zult missen is de neushoorn die door de vele stroperij is uitgestorven.

De kronkelende Luangwa rivier is een dynamische factor welke constant van koers verandert. Door de regenval worden er telkens nieuwe rivierlussen gevormd en kort na het regenseizoen, vanaf eind april, wanneer het water zich weer terug begint te trekken, zijn er langs de rivier talloze lagunes en poelen te vinden. De periode tussen eind november en april wordt vanwege de transformatie van de bush ook wel de 'Emerald Season' genoemd. Een explosie van groei en bloei, veel migranten vogels arriveren en allerlei wild wordt geboren.


Wildlife
Grazende antilopen, thornicroft giraffen, buffels, olifanten en massaal wegschietende bavianen en vervet aapjes zult u overal wel tegenkomen. Wat dieper in het park vindt u ook zebra's, puku's, sabelantilopen, klipspringers, hartebeesten, kudu's, leeuwen, luipaarden en wilde honden. En natuurlijk niet te vergeten de ontelbare nijlpaarden en krokodillen. Meestal zodra u de brug over gaat, bij de ingang van het park, kunt u in de rivier beneden u al een kudde van 30 tot 70 nijlpaarden zien. De krokodillen ziet u regelmatig op de oever liggen of zij glijden met een dood dier in hun bek de rivier in.

Nightdrives zijn fascinerend in de Luangwa Vallei, niet alleen vanwege de luipaarden maar ook vanwege de interessante andere dieren die alleen ´s nachts tevoorschijn komen als civet, serval, hyena, genet, bushbabies, uilen en natuurlijk ook leeuwen. Het gehuil van de hyena is kenmerkend voor de Afrikaanse bush en zult u bijna elke nacht horen. South Luangwa heeft een grote populatie luipaarden en veel trackers zijn tijdens een nightdrive in staat zijn om ze te vinden en gasten worden beloond met een prachtig plaatje, een luipaard en zijn prooi. Leeuwen zijn voldoende aanwezig en over het algemeen gemakkelijk te vinden, groepen tot wel 20 stuks komen regelmatig voor. Maar wanneer er ergens dieper in het park een prooi gevangen is kan een leeuwengroep enkele dagen wegblijven. Dit tot teleurstelling van bezoekers die hier maar zeer kort verblijven. Dit tezamen met de reisduur en kosten voor de binnenlandse vluchten is een verblijf van minimaal 4 nachten aan te bevelen.

Voor een complete ervaring is een verdieping in de afwisselende en interessante vegetatie die Luangwa te bieden heeft, ook interessant. Er zijn magnifieke bomen en planten te vinden. Het is een verrijking van kennis om de verschillen te herkennen en uit te zoeken waarom bepaalde bomen/planten in dat bepaalde gebied groeien en wat voor (medische) waarde zij hebben voor het wild. Tussen de meer algemene bomen vindt u hier ook mopane, winterdoorn, ebony, baobab, ivoorpalm, marula, tamarinde en de naar gebakken aardappels geurende patato-bush.

Droge seizoen
Het droge seizoen begint in april en eindigt omstreeks medio november. Vanaf eind september tot begin november zult u in South Luangwa de hoogste concentraties aan wild vinden. Maar dit is ook de heetste periode met dagtemperaturen die gemakkelijk de 40º kunnen overschrijden. Elke vorm van game viewing is lonend en kan spectaculair zijn. Een wandelsafari is een absolute belevenis in deze periode maar men dient de hoge temperatuur gecombineerd met de felle zon niet te onderschatten. Over het algemeen worden de wandelingen qua duur en lengte dan ook enigszins aangepast aan de temperatuur.

South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
South Luangwa National Park Zambia
SouthLuangwa National Park Zambia

Emerald season
Jammer genoeg wordt een safari vanaf medio november tot eind maart, de ‘zomer’ van Zambia, vaak onderschat en wordt dit seizoen beschouwd als een vreselijke periode, te warm, de dieren leven meer verspreid, te dichte bebossing en de wegen zijn modderig. Echter het groene seizoen is de periode dat het Afrikaanse drama zich ontvouwt. De bush is levendig en smaragd groen, het is een explosie van groei en bloei. De lucht is helder blauw en perfect voor fotografie. De late middagregens met de daarbij behorende reusachtige opeengestapelde wolken, fascinerende flitsen en luidruchtig gedonder zijn indrukwekkend. In het donker wordt het hele landschap verlicht.

Aan de altijd aanwezige geluiden van de vogels in de vallei, van melodieus tot wild gekrijs, zult u even moeten wennen. De trekvogels arriveren om te broeden, er is voldoende voedsel en alle dieren en insecten komen weer tot leven. In het ondiepe water kunt u vele wadende watervogels aantreffen, ooievaars, pelikanen, kraanvogels en reigers zullen hier hun best doen een maaltje te vangen. Maar ook Europese zwaluwen, steppe arenden, buizerds, fel karmijn gekleurde bijeneters en vele andere soorten vogels zijn er te vinden.

Vanaf november wordt er veel wild geboren en dat zorgt voor vrolijke schouwspelen tussen de actieve jongen en ouders, iets dat men niet op andere momenten van het jaar te zien krijgt. Het is een piekseizoen om de wilde honden te zien én de Luangwa en Zambezi Rivier zijn nu op hun hoogtepunt wat kansen biedt voor prachtige riviersafari’s.
South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia South Luangwa National Park Zambia Safari in Zambia - klik hier voor reisvoorbeelden


Flatdogs Camp is gesitueerd op de oever van de Luangwa Rivier, nét buiten het South Luangwa National Park. Het is een comfortabele budget accommodatie bestaande uit 6 chalets, 6 standaard tenten, 6 luxe safari tenten en een fraaie Tree House voor families of groepen tot maximaal 5 personen.

De chalets zijn verdeeld over 4 gebouwen. Elke chalet beschikt over twee verdiepingen, op de begane grond is een ruim tweepersoons slaapvertrek met een en-suite toilet/badkamer en een kleine lounge, op de bovenverdieping een slaapvertrek met twee of drie single bedden en een veranda. Elke kamer is voorzien van een plafondventilator en een muskietennet.

Naast de standaard chalets beschikt Flatdogs ook over één familie chalet met in totaal drie slaapvertrekken. Op de begane grond vindt u twee slaapvertrekken waarvan één met een double én een single bed en de ander met drie single bedden, beide vertrekken zijn voorzien van een en-suite toilet/badkamer. Tussen de twee slaapvertrekken in bevindt zich een kitchenette, een kleine lounge en de trap naar de bovenverdieping waar de derde slaapkamer te vinden is met een veranda met welke uitziet op de Luangwa Rivier.

De safari activiteiten bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's kunt u ook doen maar deze worden optioneel aangeboden. Tussen de safari’s door kunt u relaxen bij het zwembad, genieten van een cocktail bij de bar of gebruik maken van het internet café. De maaltijden zijn a lá carte en worden geserveerd op het terras of in het restaurant.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Chalet maart t/m juni € 250 - € 275 p.p.p.n.
Chalet juli t/m oktober € 325 - € 350 p.p.p.n.
Chalet november t/m januari € 250 - € 275 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, dag en avond game drives, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.(exclusief binnenlandse vlucht en wandelsafari’s zijn op aanvraag)


Flatdogs Camp is gesitueerd op de oever van de Luangwa Rivier, nét buiten het South Luangwa National Park. Het is een comfortabele budget accommodatie bestaande uit 6 chalets, 6 standaard tenten, 6 luxe safari tenten en een fraaie ‘tree house’ voor families of groepen tot maximaal 5 personen.

De Safari Tenten zijn onderverdeeld in 6 luxe en 6 standaard tenten. Elke standaard tent is voorzien van een deels open toilet/douche, een kledingrek, een plafondventilator, een muskietennet. Twee van deze tenten zien uit op een lagune, twee zien uit op de rivier en twee liggen meer verscholen in de bush. De luxe safari tenten zijn ruimer en beschikken over twee nachtkastjes, lampen, een plafondventilator en een muskietennet en bieden uitzicht op de rivier.

De safari activiteiten bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's kunt u ook doen maar deze worden optioneel aangeboden. Tussen de safari’s door kunt u relaxen bij het zwembad, genieten van een cocktail bij de bar of gebruik maken van het internet café. De maaltijden zijn a lá carte en worden geserveerd op het terras of in het restaurant.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Standaard Tent februari gesloten
Standaard Tent maart t/m juni € 225 - € 250 p.p.p.n.
Standaard Tent juli t/m oktober € 275 - € 300 p.p.p.n.
Standaard Tent november t/m januari € 225 - € 250 p.p.p.n.

Luxury Tent februari gesloten
Luxury Tent maart t/m juni € 250 - € 275 p.p.p.n.
Luxury Tent juli t/m oktober € 325 - € 350 p.p.p.n.
Luxury Tent november t/m januari € 250 - € 275 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, dag en avond game drives, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.(exclusief binnenlandse vlucht en wandelsafari’s zijn op aanvraag )


Flatdogs Camp is gesitueerd op de oever van de Luangwa Rivier, nét buiten het South Luangwa National Park. Het is een comfortabele budget accommodatie bestaande uit 6 chalets, 6 standaard tenten, 6 luxe safari tenten en een fraaie ‘tree house’ voor families of groepen tot maximaal 5 personen.

Het Jackal Berry Tree House is gebouwd op ongeveer 2 meter hoge palen en ligt verscholen onder drie grote Ebony bomen. Dit is een ideale accommodatie voor een familie of kleine groep tot aan 5 personen. En voor romantici of honeymooners is het Tree House ook geheel privé te reserveren. Het Tree House bestaat uit twee slaapvertrekken met een en-suite toilet/badkamer en is geheel open fronted waardoor u volop zult genieten van de geuren en geluiden van de Afrikaanse bush. De twee slaapvertrekken zijn met elkaar verbonden door een game viewing deck dat voorzien is van tafels, stoelen en een comfortabele sofa. Hier kunt u heerlijk relaxen en uitzien naar het wild dat zo af en toe voorbij komt lopen.

Het Tree House is voorzien van een koelkast, koffie & thee facilititeiten en een ‘honesty bar’ – u gebruikt wat u wilt en maakt daar een notitie van en betaalt bij vertrek wat u heeft verbruikt. De maaltijden kunt u nuttigen in het a lá carte restaurant of op uw eigen game viewing deck.

De safari activiteiten bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's kunt u ook doen maar deze worden optioneel aangeboden. Tussen de safari’s door kunt u relaxen bij het zwembad, genieten van een cocktail bij de bar of gebruik maken van het internet café. De maaltijden zijn a lá carte en worden geserveerd op het terras of in het restaurant.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Jackal Berry Tree House 16 november t/m maart gesloten
Jackal Berry Tree House april t/m juni € 375 - € 400 p.p.p.n.
Jackal Berry Tree House juli t/m oktober € 400 - € 425 p.p.p.n.
Jackal Berry Tree House 1 november t/m 15 november € 375 - € 400 p.p.p.n.

Kinderen tot 12 jaar € 150 - € 175 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, dag en avond game drives, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.(exclusief binnenlandse vlucht en wandelsafari’s zijn op aanvraag )


*Long stay special: korting bij verblijf vanaf 5 nachten, ook in combinatie met Kafunta Island Bush Camp

Kafunta River Lodge is gesitueerd in de Mfuwe sectie net buiten het South Luangwa National Park. Kafunta River Lodge is gelegen op de oever van de Luangwa Rivier en beschikt over 8 chalets en 2 luxury suites gebouwd op een verhoogd houten platform met rieten daken die uitzien op de vlakte, welke seizoengebonden overstroomt.

Elke chalet is smaakvol ingericht met Afrikaanse accenten en beschikt over een en-suite toilet/badkamer, een plafondventilator, een muskietennet, koffie & thee faciliteiten en een mini bar. De twee luxe suites zijn tevens voorzien van een extra luxe badkamer en een verhoogd viewing deck.

De rieten centrale lodge van Kafunta ligt in de schaduw van een grote mangoboom en bestaat uit een ruime lounge en eetkamer in traditionele stijl. De lodge beschikt over een zwembad en als enige over bijzondere plunge pool, een natuurlijke warmwaterbron waar u heerlijk in kunt relaxen terwijl u van de mooie omgeving geniet. ´s Avonds kunt u bij het gezellige kampvuur de gidsen ontmoeten en de laatste verhalen uitwisselen of gewoon naar de geluiden van de bush te luisteren.

De aangeboden safari activiteiten bestaan uit dag en avond game drives in een open 4WD en wandelsafari's. Een pontoon boot biedt mogelijkheid om ook de Luangwa Rivier te verkennen per bootsafari.

Prijsindicatie afhankelijk van het seizoen - op basis van twee personen:
Prijsindicatie op bais van twee personen:
25 Mei t/m 31 oktober € 500 - € 525 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, (drankjes alleen in het hoogseizoen), laundry service, dag en avond game drives, wandelsafari's, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.(exclusief binnenlandse vlucht)


*Long stay special: korting bij verblijf vanaf 5 nachten, ook in combinatie met Kafunta River Lodge

Kafunta Island Bush Camp is een klein en persoonlijk bush camp gesitueerd in de Mfuwe sectie net buiten het South Luangwa National Park. Kafunta Island Bush Camp is gelegen op de oever van de Luangwa Rivier, welke seizoengebonden overstroomt.

Het rustieke bush camp bestaat uit slechts 5 chalets gebouwd op hoge palen, ze zijn open fronted zodat u volop kunt genieten van het uitzicht, de geluiden en de geuren van de bush. Elke chalet is voorzien van een en-suite open air toilet/bushdouche en een muskietennetten. In het kamp is geen elektriciteit aanwezig, er wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en paraffinelampen.

De deels open bar/lounge bieden overdag verkoeling, hier kunt u in de schaduw in een luie comfortabele stoel ontspannen met een verrekijker en genieten van een koel drankje. Het restaurant serveert fantastische maaltijden welke u kunt nuttigen in het restaurant of onder de Afrikaanse sterrenhemel. Vroeg in de ochtend tijdens zonsopgang wordt er thee geserveerd rond het kampvuur waar het brood vers geroosterd wordt boven het vuur. Er is geen betere manier om de dag te beginnen in de bush!

Tijdens uw verblijf in het bush camp ligt de nadruk vooral op de wandelsafari’s. Deze safari’s zijn geheel verzorgd en flexibel en kunnen na overleg volledig aan uw tempo en wensen worden aangepast. Game drives in open 4WD zijn beperkt, u wordt meestal alleen naar een drop off point gereden voor aanvang van de wandelsafari. De wandelingen worden in dagdelen ondernomen zodat u tussen de safari's door voldoende tijd heeft om u even terug te trekken met een koel drankje.

Prijsindicatie op bais van twee personen:
25 Mei t/m 31 oktober € 500 - € 525 p.p.p.n.
November t/m april gesloten

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, (drankjes alleen in het hoogseizoen), laundry service, wandelsafari's, gekwalificeerde Engels sprekende gids en park entreegelden.(exclusief binnenlandse vlucht)Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593