reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Botswana
Linyanti & Savuti

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari's naar Botswana

Linyanti National Park Botswana

Linyanti
De Linyanti Rivier welke overgaat in de Chobe Rivier is de natuurlijke grens tussen Namibië en Botswana. Deze sectie van het Chobe National Park wordt het Linyanti Game Reserve genoemd. Het gebied bestaat uit moerassen, lagunes en riviertjes met op de oevers een tropische vegetatie dat langzaam overgaat naar open grasland en droge bebossing. In de droge wintermaanden kunt u sabel en roan antilopen, lechwe's en enorme aantallen olifanten bij de waterpoelen aanschouwen. De duizenden olifanten en zebra's die in Linyanti verblijven migreren in november naar het zuiden 'de Savuti' in afwachting van de regens en het verse malse gras. Linyanti zit vol wild, de voornaamste roofdieren die u hier kunt vinden zijn de leeuw, luipaard, cheeta, wilde honden, hyena en soms de serval. De grote concentraties van roofdieren leveren dramatische schouwspelen op.

Tijdens de droge wintermaanden zijn er naast enorme kuddes olifanten, nijlpaarden en krokodillen in enorme aantallen te vinden in de opdrogende rivier en waterpoelen. In Linyanti zijn slechts een klein aantal private camps gesitueerd waardoor u verzekerd kunt zijn van een exclusieve wildlife ervaring. Vanwege de slechte begaanbaarheid voor voertuigen is het een perfect gebied voor boeiende wandelsafari's.

Savuti
Binnen het Chobe National Park is de Savuti waarschijnlijk het meest bekend en vaak beschreven als één van de beste wildlife gebieden van het Afrikaanse continent. De rotsachtige aardlagen, zandvlaktes en uitgestrekte graslanden in combinatie met een verschroeiende hete zon geven Savuti de aanblik van een bijna woestijnachtig landschap. Savuti is in elk seizoen lonend om te bezoeken, het gehele jaar door is er veel wild te zien en in november en december kunt u hier zelfs duizenden olifanten en zebra's vinden, rond deze periode migreren de kuddes vanuit het noorden naar de Savuti. Wanneer u hier minimaal 3 á 4 dagen verblijft zult u hoogst waarschijnlijk de meest voorname dieren aantreffen zoals: giraffes, olifanten, zebra's, impala's, roan en sabelantilopen, wildebeesten, kudu's, waterbucks, buffels, leeuwen, hyena's, jakhalzen en misschien zelfs de cheeta en wilde honden. Savuti is bekend om haar roofdieren en met name de leeuwen en hyena's wandelen regelmatig door de campsites.

Beste reistijd
Regenseizoen: november tot en met maart, duizenden olifanten en zebra's migreren van Linyanti in het noorden naar de Savuti in het zuiden op zoek naar vers mals gras. Omstreeks februari bewegen de kuddes zich weer noordwaarts. Het regenseizoen is de warmste periode met temperaturen van 35 tot rond 40º en een hoog vochtigheidsgehalte en veel muskieten. De bloemen ontluiken, het vogelleven is uitbundig en veel jong wild wordt geboren. Het is een bijzonder mooie periode en als u bereidt bent om u letterlijk in de modder te begeven, dan is een safari in deze periode in de Savuti een zeer boeiende en onvergetelijke ervaring.

Droge seizoen: april tot medio november is aangenaam warm tot heet. Het binnenland begint behoorlijk op te drogen en het wild verzamelt zich om en nabij de Chobe Rivier. Game viewing is zeer lonend want ook de roofdieren concentreren zich rond de permanente waterpoelen. Medio september en oktober kunnen extreem heet zijn dagtemperaturen van rond 30º met daarentegen vrij koude nachten van 3 tot 10º. Tijdens de vroege ochtendsafari's dient men hier rekening mee te houden.

Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP
Linyanti en Savuti regio in Chobe NP

 Safari in Botswana - klik hier voor reisvoorbeelden

Linyanti Bush Camp (African Bush Camps) is een klein luxe tented safari camp in de Linyanti moerassen. De combinatie van eenvoudigheid en modern comfort met een Afrikaanse elegantie bieden een uitstekende gelegenheid voor een authentieke safari ervaring.

Het kamp bestaat uit 6 luxe Meru tenten die ruim en luchtig aanvoelen door de grote met gaas beklede ramen. Iedere tent is smaakvol ingericht en beschikt over een slaap en een woon/zithoek met een en-suite toilet/badkamer. De tenten hebben elk een klein privé zitje onder een luifel waar men kan relaxen en genieten van het uitzicht op het moeras.

De half open centrale tent staat op een houten dek, hier vindt u een dineerruimte, een bar/lounge met comfortabele luie zitbanken, een kleine bibliotheek en ter verkoeling een kleine plunge pool. Vanaf hier heeft u een goed overzicht op de omgeving waar grote kuddes olifanten en buffels af en toe voorbij zullen komen. De olifanten en ander wild dwalen af en toe dwars door het kamp.

De safari activiteiten bestaan voornamelijk uit dag en avond game drives in open 4WD en wandelsafari´s. Afhankelijk van het seizoen en de waterstanden kunnen gasten ook een Mokoro trip of een bootsafari ondernemen door de Linyanti moerassen.

Prijsindicaties op basis van twee personen:
Januari t/m maart & december € 500 - € 525 p.p.p.n.
April t/m juni & november € 625 - € 650 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 800 - € 825 p.p.p.n.

Inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, boot cruise, mokoro trips, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. Optioneel: Helikopter vluchtLinyanti Ebony Camp (African Bush Camps) ligt in één van de meest afgelegen gebieden van Botswana 'de Linyanti Marsh'. Het luxueuze Ebony Camp bestaat uit slechts 4 luxe safari tenten, gebouwd op een verhoogd terras met elk een prachtig uitzicht op de drassige vlakte en de Linyanti Rivier.

Twee aparte tenten doen dienst als open lounge/bar en als dineerruimte. De plunge pool biedt een welkome verkoeling tijdens de hete uurtjes. Het kamp is gesitueerd op een fraaie locatie, een verborgen paradijs voor safari liefhebbers waar u naast dag en avond game drives ook wandelsafari's kunt ondernemen. Daarnaast maken de met water gevulde lagunes het mogelijk om ook per mokoro trip van een uniek rivierlandschap te genieten.

Prijsindicaties op basis van twee personen:
Januari t/m maart & december € 500 - € 525 p.p.p.n.
April t/m juni & november € 625 - € 650 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 800 - € 825 p.p.p.n.

Inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, boot cruise, mokoro trips, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden. Optioneel: Helikopter vluchtLebala Camp (Kwando Safaris) bevindt zich in de Kwando regio in het oostelijk deel van het Chobe National Park, nabij de Kwando Rivier grenzend aan de Linyanti moerassen en de Linyanti Rivier. Kwando vormt het grensgebied tussen Botswana en Namibië. De Kwando Rivier stroomt dwars door uitgestrekte moerassen richting de Linyanti Rivier. De omgeving van het kamp bestaat uit een uitgestrekte vlakte met hier en daar palmen en mopane struikgewas, afhankelijk van het seizoen verandert het decor in een drassige vlakte.

Het luxe kamp bestaat uit 8 elegant ingerichte tented chalets met klamboe schuifdeuren en ramen waardoor er en aanhoudende koele bries door de chalet waait en het een prachtig uitzicht biedt. Elke ruime chalet is voorzien van teakhouten meubelen en een en-suite toilet/badkamer, dubbele buitendouches en een eigen uitkijkterras voor een goed zicht over de vlakte. De activiteiten bestaan alleen uit land activiteiten, dag en avond game drives in open 4WD en spectaculaire wandelsafari’s. De wandelsafari’s worden echter aangeboden onder voorbehoud, want afhankelijk van de (grote) hoeveelheid olifanten in deze regio kan de activiteit worden uitgesloten

Prijsindicaties op basis van twee personen:
April t/m juni € 700 - € 725 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 1050 - € 1100 p.p.p.n.
November € 700 - € 725 p.p.p.n.
December t/m maart € 500 - € 525 p.p.p.n.

Inclusief alle maaltijden, (alcoholische) drankjes, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.


Duma Tau Camp (Wilderness Safaris) ligt tussen koele mangosteen bomen en heeft een prachtig uitzicht op een enorme lagune met nijlpaarden. Het luxe Wilderness Safaris kamp ligt net ten oosten van de Savuti Channel en valt onder het Linyanti Wildlife Reserve. Het kamp bestaat uit 10 grote luxe bungalow tenten waaronder 8 tweepersoons tenten en 2 familie tenten.

Elke bungalow tent is sfeervol ingericht en is voorzien van een ruime zithoek, een en-suite toilet/badkamer en een buitendouche. De grote met gaas beklede ramen zorgen ervoor dat u zich tot in de badkamer dicht bij de natuur voelt en niets mist van het uitzicht op de lagune en het voorbijkomend wild. De gemeenschappelijke open tenten bieden gelegenheid voor een culinaire maaltijd in de sfeervol verlichte dining area en een drankje in de relaxte bar/lounge of bij de plunge pool.

Duma Tau Camp biedt dag en avond game drives in een open 4WD langs de Linyanti River en de Savuti Channel, evenals korte wandelsafari’s. Afhankelijk van de waterstanden kan er ook van de motorboot gebruik worden gemaakt om de smalle kanalen en oevers te verkennen. Er zijn een aantal uitkijk platforms in de omgeving om zonder verstoring het wild te observeren en van dichtbij te kunnen te fotograferen.

Prijsindicaties op basis van twee personen:
Januari t/m maart € 800 - € 825 p.p.p.n.
April t/m mei € 900 - € 925 p.p.p.n.
Juni t/m oktober € 1350 - € 1375 p.p.p.n.
November t/m december € 900 - € 925 p.p.p.n.

Inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, boot cruises, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.


Private Camping Safari's in Botswana zijn een voordelig alternatief voor de duurdere luxe lodges maar ze zijn wel bedoeld voor hen met een sportieve en flexibele instelling en die de bush in al zijn puurheid willen beleven. Kamperen in de bush betekent dat u met allerlei aspecten van de bush te maken kunt krijgen. Ook ’s nachts is er nog veel wild actief en de nachtelijke bush geluiden om u heen, nét voordat u wilt gaan slapen, is voor velen even wennen. Kamperen in de bush betekent niet altijd afzien van comfort, u kunt kiezen uit budget tot luxe kamperen. Het kamp is van alle benodigdheden voorzien en uw gids en de medewerkers zullen er alles aan doen om het u zoveel mogelijk naar de zin te maken zodat u optimaal van uw safari zult genieten.

U overnacht op privé campsites diep in het park en voor deze campsites moet van te voren toestemming worden verleend door national parks. Tijdens de Acacia en de Mopane Adventure Camping is het maximaal aantal deelnemers 8 personen. Dus mocht u met twee personen reizen dan is het mogelijk dat u de camping safari met anderen zult delen, privé safari’s zijn wel mogelijk tegen additionele kosten en op aanvraag. Tijdens de Morula en Ebony Adventure Camping is uw verblijf, de safari´s, de gids en het voertuig geheel privé, er verblijven op dat moment geen andere gasten op de campsites. Omdat deze vorm van kamperen erg gewild is, raden wij u aan al vroeg van te voren een reservering te maken.

Mopane Adventure Level inclusief twee gangen maaltijden, thee en koffie, gefilterd water en wijn bij het diner, duurzaam melamine servies. U overnacht in ruime koepeltent (2,5x2,5 meter) met sta-hoogte. De tenten zijn voorzien van veldbedden met matras 8 cm dik, dekbed, kussens, tafel en stoelen, handdoeken, toiletpapier, portable toilet/bushdouche welke gedeeld kan worden met ander gasten en/of er wordt gebruik gemaakt van de toilet/douches op de publieke campsites, om u s’morgens op te frissen wordt er een teiltje warm water voor uw tent neer gezet. Er wordt enigszins van u verwacht om te helpen met het opzetten/afbreken van uw tent, hout sprokkelen voor het kampvuur etc.

Morula Comfort Level inclusief drie gangen maaltijden, snacks, thee en koffie, gebotteld water, geselecteerde soft drinks, bier en wijn bij het diner, glaswerk, aardewerk servies.U overnacht in een ruime tent (3x3 meter) - sta-hoogte met twee deuren en twee ramen met muskietengaas en en-suite toilet/bushdouche. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met matras 10 cm dik, dekbed, kussens, handdoeken, zeep, toilet papier, een vloermat, stoelen, spiegel, nachtkastjes met lampen, een zaklantaarn met batterijen, een game drive deken in de wintermaanden, laundry service.

Ebony Luxury Level inclusief - drie gangen maaltijden, snacks, thee en koffie, gebotteld water, soft drinks en alcoholische drankjes, glaswerk, aardewerk servies. U overnacht in een ruime tent (5 x 3 meter) - stahoogte met twee deuren en acht ramen met muskietengaas. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden met matras 12 cm dik, dekbed, kussens, extra deken en-suite toilet/bushdouche, handdoeken, zeep, handcreme, anti muskieten middel, toiletpapier, spiegel, tissues, nachtkastje, lampen, afvalbak, vloermat, zaklantaarn met batterijen, thermoskan en drinkbekers, tijdens de wintermaanden een warmwaterkruik en een deken voor tijdens de game drives, tafel en stoelen, laundry service.

Prijsindicatie op basis van twee personen - minimaal verblijf is 2 nachten.
Acacia Budget Level         € 200 - € 250 p.p.p.n.
Mopane Adventure Level  € 300 - € 350 p.p.p.n.
Morula Comfort Level       € 550 - € 575 p.p.p.n. (100 % private camping)
Ebony Luxury Level          € 625 - € 650 p.p.p.n. (100 % private camping)
Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593