info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566      


Anekdotes en reisverhalen van onze reizigers


November: South Luangwa / Zambia

"We zijn weer gezond teruggekeerd in Nederland! We hebben ontzettend genoten van onze reis en zijn helemaal tevreden over de accommodatie. Prachtige plek en heerlijk eten. Ook tijdens de safari's hebben we alles gezien wat we graag wouden zien met het belangrijkste de luipaarden!"

"Nu thuis aan het nagenieten van de foto's en zijn we druk bezig met het uitzoeken van de 5500 foto's.. ?? Paar kiekjes zijn meegestuurd als bijlage." "Inmiddels zijn we al druk aan het bedenken wat we volgend jaar willen gaan doen en we blijven toch neigen naar wederom Afrika.. Dus wie weet hebben we binnenkort wel weer contact ??" Foto's: fam. de VriesJuni: Lower Zambezi / Zambia - South Luangwa / Zambia

"Wij worden hier verwend door Ben en Debby. Alles top! Hebben vandaag ook het record tigerfishing 2019 scherp gesteld: 19 pound tigerfish gevangen, geassisteerd door Moses! Bedankt voor de wijn; eerste fles bijna soldaat gemaakt ; tweede gaat er straks ook aan. Morgen naar Lion camp; kijken ernaar uit ! Groetjes van ons vieren,"

"Ondertussen terug thuis. De reis was fantastisch. Alles perfect geregeld: transfers top in orde, lodges perfect, aangename gidsen. Kortom, het had voor ons niet beter gekund." Foto's: fam. Verellen


November: South Luangwa / Zambia

"Ons eerste verblijf is Lion Camp, een zeer prachtige en volledig vernieuwde lodge gelegen vlak naast de rivier. Wanneer de dieren komen drinken kan je ze zien vanop uw eigen terras, tijdens het eten vanuit de lounge of zelfs vanuit het zwembad.

De ganse dag is er beweging van wild dat komt en gaat : buffels, zebra’s, olifanten, impala’s, puku’s, … Het is zelfs niet nodig om op game drive te gaan. De lodge heeft verder haar naam alle eer aangedaan. Bijna elke game drive hebben we leeuwen gespot maar de absolute topper van de eerste dag is toch een luipaard in een zeer fotogenieke houding. Ook de wandelsafaris met Thomas zijn een aanrader. Alhoewel het hier bijna 40 °C is overdag, kan je tijdens de nacht heerlijk slapen door de aanwezigheid van een zeer subtiele airco die zeer zachtjes frisse lucht over je lichaam blaast."

"overal hadden we mooie en comfortabele kamers, vriendelijk en bereidwillig personeel en gidsen en lekker eten. Het is zeker ook een goed idee geweest om verschillende kampen te nemen in het zelfde park zodat we de verschillen in vegetatie hebben kunnen waarnemen. Een absoluut gemeend woordje van dank aan Zimba Safari’s voor de goede organisatie en service."
Foto's: fam. Roothans


December: Lower Zambezi / Zambia - South Luangwa / Zambia

"We hebben enorm genoten van de reis naar Zambia. Het was tot in de puntjes perfect georganiseerd. Overal verliepen de pick-ups goed, de accomodaties waren prachtig en de safari's onvergetelijk. De volgorde die je had aanbevolen (eerst Lower Zambezi, dan South Luangwa) was goed.

In Lower Zambezi was de accomodatie inderdaad mooier, maar we hebben daar veel minder wild gezien. Omdat het de eerste plek was, viel dit niet op. Pas toen we in South Luangwa waren, viel het verschil in wildlife op. Wat hebben we daar veel gezien! Als we als tweede locatie naar Lower Zambezi zouden zijn gegaan, dan had dit misschien wat tegengevallen, maar nu dus niet."

"De natuur was heel mooi in Lower Zambezi en de afwisseling tussen boat en jeep safari's vonden we erg leuk. Vanaf het water hebben we vooral veel bird watching kunnen doen. Prachtige ijsvogels gezien. De gidsen waren zowel in Lower Zambezi als in South Luangwa formidabel. We kregen veel privé aandacht, zaten grotendeels met zijn tweeën in de jeep en werden in Flatdogs gekoppeld aan mensen die ons goed lagen. We waren vooraf wat huiverig voor het regenseizoen, maar we hebben nauwelijks regen gehad."

In South Luangwa was het wel mooi groen, het was net de Tuin van Eden. Hoewel een verblijf ter plaatse van 8 dagen best kort is, leek het veel langer omdat we dagelijks twee activiteiten deden. In South Luangwa hebben we ook zo veel gezien, dat er niets meer te wensen over was en het OK was om naar huis te gaan. We hebben drie keer luipaarden gezien, leeuwinnen met cubs, een leeuwin die een zojuist gedode zebra aan het verslepen was, wilde honden, de volgende dag nog een keer de wilde honden die aan het jagen waren, ontelbare olifanten die ook leuk aan het spelen waren en de rivier tegenover onze tent kwamen oversteken, krokodillen, ontelbare nijlpaarden die je ook voortdurend hoorde. In Flatdogs liep er ook veel wild door het kamp heen en kwam er een baboon zelfs onze tent in om te kijken of er suiker in het schaaltje bij de thee lag."

"Kortom, een fantastische reis. Zambia steekt de kroon van al onze Afrika reizen. Bedankt voor jouw hulp bij het organiseren en adviseren." Foto's: Wil Westphal


November: Lower Zambezi / Zambia - South Luangwa / Zambia

"South Luangwa heeft de naam veel luipaarden te herbergen en dat is ook uitgekomen. We hebben maar liefst vijf keer, gedurende de dag, een luipaard gezien. Verder een grote verscheidenheid aan dieren, waaronder leeuwen, hyena, olifanten, impala, puku. Erg leuk was dat we tijdens een lunchstop zelf onze pizza’s mochten maken, in de bush!"

"Wij gingen op een 5-daagse fotoshoot game drive met eigenaar Peter Geraerdts. Ik heb al veel gamedrives gedaan, maar dit is wat ik Gamedrive 2.0 noem. Peter is gespecialiseerd in privé fotografiesafari's en weet hoe hij dieren, vogels en zoogdieren moet fotograferen. Al direct bij de eerste gamedrive stelde Peter mijn camera in voor actieopnames en toen gingen we. Het grote voordeel is dat Peter ook fotograaf is. Hij is niet alleen een goede spotter, hij heeft ook een goed zicht op belichting en positionering, iets wat je niet vaak tegenkomt bij normale gamedrives. Hij nam de tijd om me verschillende fototechnieken te leren en we zagen grote aantallen olifanten, buffels, giraffen en leeuwen, wilde honden en nog veel meer. Omdat Peter bekend is met South Luangwa, kent hij het terrein en het gedrag van de dieren, dus we waren erbij toen de wilde honden gingen jagen."

"Het grootste pluspunt van Peter is dat hij de moeite neemt om het juiste beeld te krijgen: vanuit de juiste positie en de juiste verlichting. Hij is ook niet bang om buiten de gebaande paden te raken. Van mij een grote pluim voor Peter." Foto's: fam. Schaikvolgende pagina


WAAROM

ZIMBA SAFARIS

 Touroperator
 Actief sinds 1996
 Kantoor in Zimbabwe
 Kantoor in Malawi
 Wij denken met u mee
 Creatief
 Geduldig
 Eigen maatwerkreizen
 Standaard pakketreizen
 Losse reisonderdelen
 Uitgebreide offertes
 Goede service
 Positieve recencies
 Geen tussenhandelaren
 Geen boekingskosten
 24/7 noodservice

•  Cookies? Bij ons niet!


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Tour- operators, de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties en beschikt over een degelijke aansprakelijkheidsverzekering. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Ook helpen wij mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt, planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


“Fair pricing”
Eerlijk & Duurzaam
In de reisbranche wordt veel gebruik gemaakt van DMC's (tussenhandelaren). Het reisbureau stuurt een reisaanvraag naar de DMC die vervolgens de reis samenstelt en terugkoppelt naar het reisbureau. Het reisbureau verkoopt de reis dan eenvoudig door als 'eigen maatwerk' aan de klant.
Dit fenomeen noemen wij 'cashen'.

Wij geloven in 'fair pricing' en vermijden het gebruik van tussenhandelaren. Onze reizen worden van A tot Z door ons zelf samengesteld en rechtstreeks ingekocht bij de lokale leveranciers. Dit betekent dat de lokale leveranciers en juist de lokale gemeenschap hiervan het meest profiteren. Wel zo eerlijk, toch?

Onze reissommen zijn gelijk als van de lokale leveranciers en vanwege onze duurzame relaties soms zelfs voordeliger.


© copyright 2004 -2023
Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.

Pack for a Purpose