reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Waarom Zimbabwe
Veel mensen zoeken een onvergetelijke safari ervaring maar vallen ten prooi aan de meer bekende commerciële safari gebieden in Zuid Afrika, Kenia en het noorden van Tanzania. Deze landen zijn zeer in trek bij de toerist omdat zij veel naamsbekendheid hebben. Zimbabwe is minder bekend en daardoor kent het ook nog niet zoveel toerisme. Zimbabwe is eigenlijk een verborgen juweel en juist omdat het toerisme nog niet in grote getale aanwezig is kunt u nu nog in alle rust, en ten opzichte van de bekende Afrikaanse landen, ook nog voordelig profiteren van al hetgeen Zimbabwe te bieden heeft.

Zimbabwe beschikt over buitengewoon mooie natuurparken zoals de tropische aanblik van het groene bergachtige oosten met de mooie watervallen, de bizarre rotsformaties en de neushoorns in de Matobo Hills, de Big Five en de uitgestrekte savannes in Hwange, de beroemde Victoria watervallen, de ongerepte wildernis in Matusadona gelegen aan de prachtige oevers van Lake Kariba, het fascinerende Mana Pools waar close encounters niet zelden zijn én niet te vergeten de Zambezi Rivier waar een kanosafari eigenlijk een must is en waar u onvermijdelijk langs groepen nijlpaarden zult peddelen. Het zijn slechts enkele hoogtepunten van Zimbabwe maar het land biedt véél meer!  Zimbabwe is werkelijk rijk aan een afwisselende flora en fauna, kleine en grote natuurreservaten en overal is wel wild te vinden. Naast de hoogtepunten zijn er nog veel meer locaties met fraai gelegen accommodaties die nauwelijks door toeristen bezocht worden en waar met name de lokale bewoners graag vertoeven wanneer zij iets te vieren hebben.

Gonarezhou Zimbabwe

Victoria Falls Zimbabwe

Zambezi National Park Zimbabwe


De bewoners van Zimbabwe zijn zeer familiair, vrolijk en gastvrij en wanneer u de mogelijkheid heeft om kennis met hen te maken zult u hen ongetwijfeld in uw hart sluiten. Eén van de voornaamste bezigheden van de bevolking is om te gaan vissen, niet alleen voor de nodige maaltijd maar ook voor hun plezier. Jaarlijks in oktober worden er evenementen georganiseerd op Lake Kariba waar man, vrouw en kind de strijd aan gaan om de grootste Tigerfish te vangen. Een geweldig spektakel dat een ware hengelaar niet zou mogen missen. Maar ook buiten dit spektakel om is het mogelijk om vanuit diverse lodges met een begeleider de rivier of een meer op te gaan en een hengel uit te gooien. Een ontspannende, sociale en vaak lonende bezigheid terwijl u geniet van de omgeving, het geknor van de nijlpaarden en het voorbijlopend wild. De vis die gevangen wordt, wordt bereid tot een heerlijke maaltijd of onder de lokale bevolking verdeeld.

Matobo Hills Zimbabwe

Zimbabwe Dancers

Eastern Highlands Zimbabwe

Echte Wildlife ervaring
Zimbabwe is een perfecte bestemming voor hen die eens wat anders willen. Het is bij uitstek een land waar u naast boeiende game drives in open 4WD en prachtige kanosafari’s, de meest unieke wandelsafari’s kunt ondernemen, uiteraard begeleid door zeer ervaren, gekwalificeerde en bewapende gidsen. Traditionele wandelsafari’s in Zimbabwe zijn niet zomaar ‘bushwalks’ maar echte wildlife ervaringen waarbij u soms van heel dichtbij het wild kunt observeren, De wandelingen zijn fascinerend, informatief en een ervaring die u niet snel vergeet. Elk gebied vereist een specifieke kennis en benadering van het wild en de gidsen worden zorgvuldig uitgekozen zodat de kwaliteit van de safari en natuurlijk ook uw veiligheid optimaal is. Niet voor niets worden de gidsen uit Zimbabwe alom geprezen want Zimbabwe kent de strengste en langste opleiding tot wildlife gids van heel Afrika, zowel in theorie als in praktijk. Daarnaast worden zij ook nog getraind tot gastheer, immers trekken zij soms dagen met u op en een geslaagde safari is niet alleen afhankelijk van de bestemming maar ook van de sfeer en gastvrijheid.


Lake Kariba Zimbabwe

Hwange National Park Zimbabwe

Hwange National Park Zimbabwe


Positief reisadvies
Zimbabwe is absoluut niet minder veilig dan andere landen in Afrika. Net als in andere Afrikaanse landen geldt ook hier dat u zich niet in bepaalde buurten moet ophouden of in het donker alleen over straat moet gaan. Toon respect, probeer u aan te passen en show uw rijkdom niet te veel dan zult u zeker zijn van een geweldige vakantie!

De jarenlange negatieve aandacht van de media vanwege het politieke beleid heeft er mede voor gezorgd dat het toerisme wegbleef en is het een zeer moeilijke tijd voor de bevolking geweest. De introductie van de Dollar in 2009 heeft in een rap tempo een positieve ommekeer gebracht. De beperkingen van journalisten werden versoepeld en negatieve reisadviezen opgeheven, het toerisme kwam langzaam maar zeker weer op gang, tot grote vreugde van de bevolking wiens inkomen grotendeels afhankelijk is van het toerisme. Lege schappen in de winkels zijn al lang verleden tijd en alle goederen uit Zuid Afrika zijn weer vrij en concurrerend verkrijgbaar zoals brandstof, groente en fruit, geneesmiddelen enz. En juist nu is het de tijd om Zimbabwe te (her)ontdekken! De bewoners zullen u met open armen ontvangen!


Wist u dat
Wist u dat wij al sinds 1996 talloze keren naar Zimbabwe hebben gereisd en dat door onze passie voor dit land, in die periode ook de naam 'Zimba' Safaris is ontstaan? Door een aantal jaren als tourleader in Zimbabwe te hebben gewerkt is er een betrouwbaar netwerk onstaan. In goede en in slechte tijden hebben wij het land altijd gesteund en gepromoot en dat is ons in dank afgenomen. Ons netwerk is zeer uitgebreid geworden en de banden met de lokale operators nog meer versterkt. Daarnaast werken wij samen met het Zimbabwe Tourism Authority en zijn in partnership met een bureau in Harare met medewerkers in Bulawayo en Victoria Falls.

Wij kunnen u in Zimbabwe de mooiste reizen op maat aanbieden, van budget en midrange tot luxueus in de bekende parken maar ook in niet toeristische gebieden, in elke uithoek van het land. Persoonlijk hebben wij de parken en meeste accommodaties bezocht. De genoemde wandelsafari's in deze website hebben wij persoonlijk ondernomen, wij kunnen eerlijk spreken uit eigen ervaring. De mogelijkheden zijn vrijwel oneindig en wij helpen u graag bij het voorbereiden van uw reis.

WAAROM

ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Wij denken met u mee
  •  Goede service
  •  Directe inkoop
  •  Geen tussenhandelaren
  •  Geen verborgen kosten
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  24/7 noodservice


Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.


Zimba Safaris helpt mee om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren. Wanneer u een reis bij ons boekt planten wij bij Trees for All, 2 bomen per persoon.


Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.

020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593