reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

Tanzania
Mount Meru

Luxe maatwerkreizen en kampeersafari´s naar Tanzania

Mount Meru Tanzania

Mount Meru
Mount Meru in Tanzania is één van Afrika's mooiste vulkanen en met een hoogte van 4.566 meter is het de tweede hoogste berg van het land. Gezien vanuit het zuiden heeft de berg de typische kegelvorm van een vulkaan maar gezien vanuit het oosten biedt het een geheel andere blik. De ingestorte oostelijke kant van de berg en de overblijfselen van de erupties in de krater, zijn stille getuigen van de intense vulkanische activiteiten die ooit hebben plaatsgevonden. Afgezien van enkele hete stoomwolken is Mt Meru tot aan vandaag de dag een slapende vulkaan met indrukwekkende en unieke landschappen voor zowel natuurliefhebbers als bergbeklimmers. De aantrekkingskracht van de berg schuilt o.a in de sprookjesachtige aanwezigheid van reusachtige bomen met grote bovengronds liggende wortels en laaghangende takken, de zachtjes kabbelende stroompjes en watervallen, mossen, varens, orchideeën en vlinders.

In tegenstelling tot de Kilimanjaro is deze berg minder bekend maar is wel zo spectaculair, de tocht neemt minder tijd in beslag om de top te bereiken, Meru is qua prijs een stuk voordeliger om te beklimmen en de kans op hoogteziekte is geringer, ook zult u hier veel minder toeristen aantreffen én kunt u tijdens een trekking allerlei wild tegenkomen zoals olifant, buffel, zwijnen en colobus apen.

Klim naar de top
Tijdens uw wandeling wordt u begeleid door een bewapende Arusha National Park Scout, een professionele gids en een poorter die uw bagage en overige benodigdheden zullen dragen. U dient zelf uw rugzak met de benodigde dag items te dragen zoals uw foto apparatuur, snacks, waterflessen, zonnebrandmiddel etc.

Tijdens de trekking overnacht u in twee verschillende berghutten, Miriakamba Hut bestaat uit twee slaapzalen met elk twintig (stapel)bedden en Saddle Hut bestaat uit meerder slaapzalen met vier tot twaalf bedden.

De route is over het algemeen zeer goed te doen maar naast de meer begaanbare paden van het eerste traject zult u af en toe flink over stenen en rotsen moeten balanceren. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheidgraad kan de route vanaf de Miriakamba Hut naar de top (nogal steil) zelfs behoorlijk pittig zijn. Een goede conditie en gezondheid is dan ook wel vereist.

Mount meru klim Tanzania
Mount meru klim Tanzania
Mount meru klim Tanzania
Mount meru klim Tanzania
Mount meru klim Tanzania


 Safari in Tanzania - klik hier voor reisvoorbeelden


Mount Meru Trekking - 5 dagen / 4 nachten
Mount Meru Tanzania

Prijsindicatie op basis van twee personen ± € 870,- p.p.

Inclusief - accommodatie in Guesthouse in Arusha en in hutten tijdens de Mount Meru Trekking, ontbijt in Arusha, ontbijt/packed lunch en diner tijdens Mount Meru Trekking, parkranger, professionele Engels sprekende Meru gids, assistent Meru gids (1 gids per 2 - 4 personen), kok, park entreegelden, Meru Hut gelden en Poorter gelden (1 - 2 poorters per persoon).

Exclusief: drankjes, gebotteld water, fooien ± 60 -90U$ per persoon.

Dag 1
Bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro of Nairobi wordt u door een medewerker opgewacht en naar uw accommodatie in Arusha gebracht.

Dag 2
Start Momella gate naar Miriakamba Hut ± 10 km. – totaal 4 tot 6 uur - stijging van ± 700 meter.
Na het ontbijt wordt u met een transfer naar het Arusha National Park, de Momella Gate, gebracht, op een hoogte van 2100 meter. Uw gids en poorters én een bewapende parkranger zullen u opwachten en een korte briefing geven. Vanaf de ontmoetingsplaats is het een rustige 4 tot 6 uur durende trekking naar de Miriakamba Hut.

Dit eerste traject is eigenlijk meer een flinke wandeling dan een klim en gaat door open weilanden en lichte bebossing. Omdat Mount Meru grenst aan het Arusha NP is het niet onwaarschijnlijk dat u nog allerlei dieren tegenkomt zoals olifanten, buffels, zwijnen, colobus en vervet apen. Bij een bergstroom wordt er gepauzeerd en een snack gegeten. Na de pauze vervolgt u de trekking in een steeds dichter wordende bebossing, afgewisseld met alpine weiden en gaat het pad wat meer omhoog. Onderweg wordt er op een open plek gepauzeerd en de lunch genuttigd. Na de lunch vervolgt u de trekking naar de Miriakamba Hut op 2.514 meter hoogte.Dag 3
Miriakamba Hut naar Saddle Hut ± 4 km. - totaal trekking 2 tot 4 uur - stijging van ± 1050 meter. Na een stevig ontbijt vertrekt u voor een korte maar pittige klim naar Saddle Hut. De route gaat door prachtig boslandschap met kreupelhout en veel mossen, varens en bloemen. Het is een vrij steil pad en soms kan het door modder of buffelmest behoorlijke lastig zijn om te bewandelen. Rond lunchtijd komt u aan bij Saddle Hut op 3750 meter. Heeft u nog energie over dan kunt u eventueel in de namiddag nog een wandeling naar de top van ‘Little’ Meru ondernemen - 3.820 meter. Op een heldere dag biedt het prachtige uitzichten over het Arusha NP, Momella Lake en de Maasai steppe én de zonsondergang is spectaculair.

Dag 4
Saddle Hut naar Meru top op 4,566 meter ± 5 km. - stijging ± 1.066 meter - 4-5 uur. Afdaling naar Momella Gate via Saddle Hut ± 2500 meter - ± 5 uur.
Na een vroeg ontbijt om 04:30 begint u omstreeks 05:00 met een klim naar de top. De eerste 300 meter is nogal steil en zanderig met stenen. Dan gaat u een richel over van ongeveer 15 meter breed met aan beide zijden vrij steile wanden. Dit traject is niet geschikt voor hen die last van hoogtevrees hebben! (diegene die niet naar de top wil, kan eventueel wachten in de Miriakamba of Saddle Hut)

Naarmate u dichter bij de top komt des te steiler het wordt en vanwege de hoogte, het zand en de wind zult u gedwongen worden om langzamer te lopen. Eenmaal de top bereikt wordt u beloond met spectaculaire uitzichten op de enorme kraterwanden, de askegel en de spectaculaire zonsopgang over de Kilimanjaro. Na een pauze, fotograferen, een hapje eten en drinken keert u terug naar de Saddle Hut ± 2 - 3 uur. Onderweg kan het behoorlijk warm en zonnig worden en dient u uw kleding aan te passen en ook uw huid tegen de zon te beschermen.

Bij aankomst in de Saddle Hut kunt u even relaxen voordat u aan de afdaling naar de Momella Gate begint die ongeveer 2 tot 3 uur in beslag zal nemen. Deze afdaling door kreupelhout en open grasland gaat vrij snel tenzij het heeft geregend dan zijn waarschijnlijk enkele glijpartijen niet te voorkomen. Een wandelstok of trekkingspolen kunnen dan zeer handig zijn. Zodra u bij de Momella Gate bent aangekomen ontvangt u een certificaat voor het bereiken van de top. Na het bedanken en afscheid nemen van uw gids, de parkranger en de poorters wordt u weer naar de Arusha Guesthouse gebracht.

Dag 5
Na een uitgebreid ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor aanvang van uw terugreis of naar uw volgende bestemming.


Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593