reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

ZIMBA SAFARIS

MALAWI SAFARI LODGES en TENTED CAMPS

Malawi safari lodges en tented camps zijn op basis van twee personen, indicatief, afhankelijk van de valutakoers, de periode waarin u afreist en exclusief internationale vlucht en transfers. Wanneer u alleen reist dan komt er vaak een single supplement bij. Voor kinderen 6 t/m 11 jaar gelden vaak aangepaste prijzen. Heeft u voorkeur voor een bepaalde accommodatie die hier niet vermeld staat? Laat het ons weten en wij informeren u graag hierover.

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  


Liwonde - Mvuu Lodge (Wilderness Safaris)
Mvuu Lodge - Liwonde Mvuu Lodge - Liwonde Mvuu Lodge - Liwonde Mvuu Lodge - Liwonde Mvuu Lodge - Liwonde Mvuu Lodge - Liwonde Mvuu Lodge - Liwonde Mvuu Lodge - Liwonde
Mvuu Lodge (Wilderness Safaris) is gesitueerd op een mooie locatie in het Liwonde National Park op de oever van een lagune van de Shire Rivier. Mvuu Lodge bestaat uit 8 luxueuze en stijlvol ingerichte safari tenten, elk op ruime afstand van elkaar zodat u genoeg privacy heeft. De ruime safari tenten zijn gebouwd op een verhoogd houten platform en voorzien van een en-suite toilet en deels open douche - de honeymoon suite beschikt ook over een ligbad. Elke tent heeft een eigen veranda met zitje en biedt direct uizicht op de lagune zodat u op korte afstand nijlpaarden, enkele krokodillen en prachtige vogels kunt zien.

Via een houten loopbrug kunt u een heel deel over de rivier wandelen, tevens zijn de safari tenten middels een houten loopbrug verbonden met het centrale deel van de lodge. Op een verhoogd houten platform bevindt zich een deels open dineergelegenheid, een bar, een comfortabele lounge met een uitgebreide wildlife bibliotheek, aangrenzend is een klein zwembad. De rust die de gehele lodge uitstraalt en het zeer mooie uitzicht vraagt om een verblijf van minimaal 4 nachten zodat u ook optimaal van de omgeving kun genieten.

De safari activiteiten die worden aangeboden zijn bootsafari´s op de Shire Rivier, dag en avond game drives in open 4WD en educatieve uitstapjes naar een nabijgelegen dorpje of een schooltje. Wandelsafari's en rhino tracking worden optioneel aangeboden.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m juni € 325 - € 350 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 400 - € 425 p.p.p.n.
November t/m 15 december € 325 - € 350 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, bootsafari's, gekwalificeerde Engels sprekende gids & tracker en park entreegelden.(een eventueel project bezoek tijdens uw verblijf in Mvuu Lodge graag bij reservering vermelden)
Optioneel: wandelsafari´s ± € 20 p.p. en rhino tracking ± € 70 p.p.


Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Liwonde NP - Mvuu Camp (Wilderness Safaris)
Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde
Mvuu Camp (Wilderness Safaris) is onderdeel van de Mvuu Lodge en ligt op ongeveer 5 minuten rijden van de luxe lodge. Het Mvuu Camp is gelegen op de oever van de Shire Rivier in het Liwonde National Park en is ruimer van opzet dan de lodge, ook kinderen zijn hier meer dan welkom. Het kamp beschikt over 12 walk-in type safari tenten en 5 tented chalets welke verspreid liggen over het terrein en waarvan sommige direct uitzicht hebben op de rivier. Elke tent heeft en-suite voorzieningen, een klamboe, op gezette tijden 220V elektriciteit en een veranda met een zitje. De tenten zijn voorzien van ramen met gaas zodat het binnen lekker luchtig blijft en u ook ‘s nachts volop kunt genieten van de geluiden uit de bush.

Tussen de safari’s door en tijdens de warmere uurtjes kunt u gebruik maken van het zwembad dat omwille de privacy en loslopend wild (regelmatige bezoekers zijn vooral nijlpaarden en zwijnen) is afgeschermd van het kamp. Het zwembad heeft een smaller deel dat trapsgewijs afloopt waar ook kleine kinderen kunnen badderen. Mvuu beschikt over een ruime open-fronted lounge met een kleine bibliotheek met interessante literatuur, een bar en een open dineergelegenheid waar u ook overdag terecht kunt voor een drankje of een snack.

Het kamp steunt de lokale gemeenschap en diverse projecten, in de kleine souvenirshop worden o.a. lokale handgemaakte producten verkocht waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van de bewoners. De safari activiteiten bestaan uit bootsafari’s op de Shire Rivier en dag en avond game drives. Tegen een extra vergoeding kunt u de Rhino Tracking Experience doen, dit is een drie uur durende wandeling in Rhino Sanctuary onder begeleiding van een bewapende gids van het Rhino Protection Team (RPT). Op deze manier kunt u ook bijdragen aan het behoud van de zwarte neushoorn, omdat 90% van wat u betaalt voor deze activiteit naar het natuurbeschermingsproject voor neushoorns in Liwonde gaat.

Een leuke manier om in Mvuu Camp te arriveren is per boot via Liwonde Town, een trip van ongeveer 30 kilometer over de Shire rivier. Een mooie gelegenheid om de steeds veranderende landschappen én om allerlei wild en mooie vogels te zien.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m juni € 200 - €225 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 225 - €250 p.p.p.n.
November t/m 15 december € 200 - €225 p.p.p.n.
Kinderen 4 tot 12 jaar -50%
Klik hier voor brochure

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, dag en avond game drives in open 4WD, bootsafari's, gekwalificeerde Engels sprekende gids & tracker en park entreegelden.(Een eventueel project bezoek tijdens uw verblijf in Mvuu Lodge graag bij reservering vermelden, optioneel: wandelsafari´s ± € 20 p.p. en rhino tracking ± € 70 p.p.)


Bezoek lokaal dorpje & projecten tijdens uw verblijf in Mvuu Camp & Lodge
Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Mvuu Camp in Liwonde Uw bezoek aan Malawi is eigenlijk niet compleet zonder het ervaren van de lokale cultuur in één van de dorpen of schoolprojecten zoals het Njovbu Village net buiten het Liwonde NP. Vanuit Mvuu Camp steekt u met een boot de Shire Rivier over om vanaf de overkant te voet of per fiets naar het dorpje Kwenje en Njobvu te rijden. Deze culturele tour brengt u dicht bij de lokale bevolking welke u hartelijk zullen ontvangen. Tijdens uw bezoek zult u ongetwijfeld snel in contact komen met de bewoners tijdens een optioneel bezoek aan het Nanthomba schooltje en/of de Nandumbo kliniek, een traditionele Fire Dance, het proeven van lokale gerechten tijdens een lunch, een bezoek aan een traditionele dorpsgenezer en het bekijken van lokale ambachten.

Andere projecten die bezocht kunnen worden tijdens de middag zijn Children in the Wilderness, een bos beplanting project, een paddenstoelen kwekerij en initiatieven voor startende ondernemers.
Een bezoek aan een lokaal dorpje is een leuke culturele ervaring en een warm en hartelijk welkom kunt u zeker verwachten. Wilt u nog meer van het lokale leven ervaren dan is er ook nog de mogelijkheid om in Njovbu Village te blijven overnachten tussen de lokale bewoners in een echt authentiek Malawiaanse guesthouse.
Bekijk de Njovbu Village flyer

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Majete - Mkulumadzi Lodge (Robin Pope)
Mkulumadzi Lodge in Majete Mkulumadzi Lodge in Majete Mkulumadzi Lodge in Majete Mkulumadzi Lodge in Majete Mkulumadzi Lodge in Majete Mkulumadzi Lodge in Majete Mkulumadzi Lodge in Majete Mkulumadzi Lodge in Majete
Mkulumadzi (Robin Pope) is gelegen in het Majete Game Reserve, tussen de Shire Rivier en de Mkulumadzi Rivier. Toegang tot de lodge is alleen via een houten loopbrug over de rivier. Mkulumadzi Lodge bestaat uit 8 ruime zeer luxe safari chalets waarvan 1 honeymoon chalet en 2 familie chalets. Elke chalet is voorzien van mooie grote slaapvertrekken met airconditioning, een ruime lounge en zithoek en een en-suite toilet/badkamer met twee wasbassins en een open air buitendouche. Vanaf uw eigen veranda heeft u uitzicht op de Shire Rivier waar regelmatig een groepje nijlpaarden te zien zijn.

Een houten dek leidt naar de half open centrale lodge waar zich het restaurant, een luxe comfortabele lounge met terras en uitzicht op de rivier en een kleine souvernirshop bevinden. Vlakbij het terras, maar op een iets meer afgelegen plek bevindt zich een zwembad met enkele ligbedden van waar uit u tevens uitziet op de rivier.

De safari activiteiten die worden aangeboden zijn dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, bootsafari's op de Shire Rivier, begeleide wandelingen naar de top van de Majete Heuvel en naar de Kapichira Falls of een bezoek aan een nabij gelegen lokaal dorpje.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m juni € 275 - € 300 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 300 - € 325 p.p.p.n.
November t/m december € 275 - € 300 p.p.p.n.
Kinderen 7 tot 12 jaar -50%

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service, game drives en rhino tracking, wandelsafari's, begeleide wandelingen naar de Majete Hill, gekwalificeerde Engels sprekende gids en tracker en park entreegelden.

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Majete - Twahale Camp
Thawale Camp in Majete Thawale Camp in Majete Thawale Camp in Majete Thawale Camp in Majete Thawale Camp in Majete Thawale Camp in Majete Thawale Camp in Majete Thawale Camp in Majete
Twahale Camp is gelegen in het Majete Game Reserve. Het semi luxe kamp bestaat uit slechts 6 ruime tented chalets gebouwd op een verhoogd platform en voorzien van een en-suite toilet/badkamer en een klein terras met een zitje dat uitziet over het bossige terrein en de waterpoel welke in de avonduren is verlicht. Zowel overdag als in de avonduren kunt u hier soms olifanten, buffels en ander wild zien die komen om te drinken of te baden. Omwille de privacy liggen de tented chalets op afstand van elkaar. Eén van de tented chalets is een luxury tent en heeft een unieke ruime openlucht badkamer, het toilet, de douche en het verzonken bad zijn gebouwd tussen de rotsen.

In het midden van het kamp ligt de centrale half open lodge met een bar en een restaurant met lounge gedeelte vanwaar uit u onstpannen met een drankje of een hapje de omgeving in u op kunt nemen.

De safari activiteiten worden optioneel aangeboden en bestaan uit dag en avond game drives in open 4WD, wandelsafari's, bootsafari's op de Shire Rivier en begeleide wandelingen naar de top van de Majete Heuvel en naar de Kapichira Falls of een bezoek aan een nabij gelegen lokaal dorpje.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Tented Chalet - Januari t/m december ± € 155 p.p.p.n.
Luxury Tent - Januari t/m december ± € 135 p.p.p.n.
Kinderen 7 tot 12 jaar -50%

Dag/avond game drive ± € 20 p.p.
Bootsafari ± € 15 p.p.
Bushwalk ± € 15 p.p.
Majete Hill Climb ± € 30 p.p.
Bush Breakfast ± € 30 p.p.
Bezoek lokaal dorpje ± € 80 p.p.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden. (exclusief activiteiten en park entreegelden)

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Majete/Blantyre - Fisherman's Rest
Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre
Op slechts 15 minuten rijden van Blantyre ligt de Fisherman’s Rest, een kleinschalige accommodatie met een persoonlijke en vriendelijk sfeer. Fisherman’s Rest is gelegen in een privé reservaat, op een plateau, op ongever 600 meter boven de Shire Rivier welke fraai uitziet over de Great Rift Valley, een vallei met groen glooiende heuvels. De accommodaties zijn eenvoudig doch zeer comfortabel en zijn onderverdeeld in een Lodge, een cottage, het Tea House en twee Bushcamp Hides welke gebouwd zijn op palen en dieper in het park zijn gesitueerd. Fisherman's Rest is gelegen in een tropische tuin met bijzondere exemplaren van grote yuka's en hertzhoorns, buiten de tuin strekt zich een bosachtig terrein waar u vrij kunt rondwandelen over enkele wandelpaden. Het terrein word regelmatig bezocht door allerlei klein rondscharrelend wild als impala's en everzwijnen.

Tussen de lodge en de Poolside cottage vindt u het zwembad vanwaar u een panoramisch uitzicht heeft over de vallei. Via een korte route door het bossige terrein komt u bij de receptie en het kleine restaurant waar u snacks, drankjes en de maaltijden kunt kopen. Bij mooi weer worden de tafels en stoelen op het buitenterras geplaatst en ook hier kunt u weer genieten van een mooi panoramische uitzicht. Maaltijden als lunch en diner zijn flexibel en kunnen in overleg worden besproken. Bijvoorbeeld, u kunt gebruik maken van het dagelijks menu of u doet zelf u inkopen in de nabijgelegen dorpjes en laat het door de kok tot een overheerlijke maaltijd bereiden óf u maakt uw wensen kenbaar en de staf en de kok zullen aan deze proberen te voldoen.

Fisherman´s Rest is zeer geschikt voor groepen of families met kinderen die een meer relaxte vakantie wensen in een overweldigende natuur én betrokken willen worden met de lokale bevolking. Op ongeveer 10 minuten lopen van de lodge liggen verspreid een hoeveelheid aan dorpjes waar u van harte welkom bent. De medewerkers van de lodge zijn uitermate vriendelijk en behulpzaam en zullen er alles aan doen om het u naar de zin te maken. Vanwege de unieke locatie – op korte afstand van Blantyre, het Majete Game Reserve, Lengwe NP, Mulanja Mountains, Zomba Plateau en Liwonde NP is het mogelijk om boeiende safari's, mooie wandelingen en culturele uitstapjes te ondernemen.

De Familie Lodge
Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre
De Lodge beschikt over een compleet ingerichte keuken, een lounge, een dineerruimte, een eigen privé terras met tuin en vier slaapvertrekken waarvan één kamer met een tweepersoonsbed en een en-suite toilet/badkamer, één kamer met single bedden en één kamer met een stapelbed - deze twee kamers hebben een gedeelde badkamer.

De Poolside Cottage
Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre
De Poolside Cottage beschikt over een keuken, een lounge, twee slaapvertrekken, één double bed en één twin bed, en een badkamer. De Woodland cottage suite beschikt over een keuken, een lounge en één slaapvertrek met en-suite toilet/badkamer. Daarnaast zijn er nog twee Woodland cottage kamers met single bedden en gedeelde badkamer. ook is er een Tea House welke beschikt over vier slaapkamers, twee badkamers, twee lounges en een eetkamer/keuken.

De Bushcamp Hides Cottage
Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre
De Bushcamp Hides liggen verscholen tussen de struiken en bomen. Deze bushcamps zijn gebouwd op houten palen en eenvoudig ingericht. Op de bovenverdieping bevindt zich een slaapkamer voorzien van een klamboe, olielampen en voorzien een veranda met een zitje welke een fraai uitzicht biedt op de vallei en de zonsondergang. Aan de achterkant op de benedenverdieping bevindt zich een half open badkamer met toilet en bushdouche en een vrij zicht op de omgeving. In de Bushcamp Hide is geen elektriciteit en de bushdouche wordt 's avonds voor u verwarmd.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december € 80 - € 200 p.p.p.n. Full Board

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service, gebruik van mountainbikes. (Optioneel en op aanvraag: safari activiteiten in Majete en bezoek aan lokale dorpjes & projecten)

Voor groepen vanaf 8 personen is het mogelijk om de gehele lodge inclusief zwembad te huren - prijs op aanvraag.

Bezoek en neem deel aan Fisherman's Trust & Projecten
Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre
Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre Fishermans Rest - Blantyre
De Fisherman’s Rest heeft een christelijke basis, de lodge is ooit opgezet door een missionaris die veel goed werk heeft verricht voor de lokale gemeenschap. De lodge helpt, betrekt en ondersteunt de lokale gemeenschap op vele manieren. Liefhebbers kunnen eventueel een fiets lenen om alvast de omgeving te verkennen, maar de lodge neemt u ook graag mee om u kennis te laten maken met de lokale bevolking en kunnen er diverse activiteiten ondernomen waarbij, wanneer van toepassing, ook de kinderen worden betrokken. Spelenderwijs kennis maken met de lokale kinderen – Niets moet, en er is geen vast schema. Uw dagindeling, uw interesses en de mogelijke activiteiten worden van tevoren, ter plaatse, met u besproken.

U kunt denken aan een lokale kerk bijeenkomst bezoeken, een bezoek aan een schooltje of weeshuis, het uitdelen van voedsel aan schoolkinderen of met de 'bookbus', een rijdende bibliotheek welke als doel heeft de kinderen te leren lezen en schrijven door middel van boeken en spellen. Vaak is het leuk om voordat u vertrekt alvast enkele inkopen te doen zoals school materiaal, voetballen of springtouwen om weg te geven tijdens uw bezoek. U kunt zelf ondersteuning en onderwijs geven in IT vaardigheden, in rekenen of schrijven, aardrijkskunde en Engelse les, of samen met de lokale kinderen sport en spel organiseren, bezoek aan een Afrikaanse pottenbakkerij en zelf meedoen of een paar uur meewerken op het boerenland enzovoorts.

Overweegt u om voor langere tijd daadwerkelijk mee te werken aan een project dan kunt u denken aan bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden zoals schilder of loodgieterwerk in schooltjes, het opknappen van meubilair in een school, kliniek, kerkje, weeshuis of ziekenhuis dan kan dat ook. De lodge zal een dergelijk project voor u coördineren zorgen dat de materialen aanwezig zijn wanneer u aankomt op de locatie. Het is natuurlijk het leukst wanneer u de door u bestelde schoolbankjes persoonlijk komt afleveren!

De lodge hanteert enkele vaste prijzen voor hen die een bijdrage wensen te leveren:
Solar lampen per lokaal ± € 200
Schoolbankjes per lokaal ± € 330
Boekenplanken ± € 370
Renovatie schoolgebouw ± € 1850
Installatie solar power IT lokaal ± € 2200

Uw hulp en inzet is van harte welkom!

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Zomba Plateau - Sunbird KuChawe Inn
Sunbird KuChawe Inn - Zomba Plateau Sunbird KuChawe Inn - Zomba Plateau Sunbird KuChawe Inn - Zomba Plateau Sunbird KuChawe Inn - Zomba Plateau Sunbird KuChawe Inn - Zomba Plateau Sunbird KuChawe Inn - Zomba Plateau Sunbird KuChawe Inn - Zomba Plateau Sunbird KuChawe Inn - Zomba Plateau
Het Kuchawe Inn is gelegen in een bosrijke en heuvelachtige omgeving op de rand van het Zomba plateau op een hoogte van 2200 meter. Het complex beschikt over 40 kamers onderverdeeld in 22 luxe, 10 superior en 8 standaard kamers. Elke kamer is voorzien van een en-suite toilet/badkamer, een telefoon en satelliet TV. De luxe en Superior kamers beschikken tevens over een open haard en bieden de mooiste panoramische uitzichten op het heuvelachtige landschap en de tropische tuin. Het fraai gesitueerde hotel beschikt over een bar en een uitstekend restaurant waar zowel nationale als internationale gerechten worden geserveerd. In de tropisch aangelegde tuin vindt u nog een terras waar u een lunch of een drankje kunt nuttigen.

De natuur bij Zomba Plateau is prachtig en bestaat uit tropische planten afgewisseld met naaldbomen, veel stroompjes en kleine watervallen en een boeiende vogelwereld. Het leent zich uitstekend voor mooie paardrijd, fiets en wandeltochten. Verkopers van allerlei houtsnijwerken en bosvruchten houden zich op langs de weg om u maar al te graag al hun koopwaar te laten zien. Vanuit KuChawe Inn kunt u facultatief een aantal activiteiten arrangeren zoals een jeepsafari, een mountainbike huren, een bezoek brengen aan het nabijgelegen Zomba Town of een begeleide bergwandeling variërend van 1 tot 2,5 uur.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december ± € 145 p.p.p.n. Dinner, Bed & Breakfast
*kinderen onder de 12 jr. gratis

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Satemwa - Huntingdon House
Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Tussen Blantyre en Mount Mulanje liggen de Thyolo theeplantages, een gebied waar sinds 1908 thee wordt verbouwd. Thee is een van de grootste exportproducten van Malawi en een belangrijke inkomsten bron voor de bevolking die hierdoor werk kunnen krijgen als theeplukkers. Enkele van de beroemde landgoederen in Thyolo zijn Naming'omba, Makandi, Satemwa, Oost-Produce, Nchima, Nansato, en Conforzi. Het gebied bestaat uit groen glooiende heuvels en bergen, tropische planten, groenblijvende bossen en rivieren. Thyolo Forest Reserve is een oase voor wandelaars en vogelaars.

Huntingdon House werd gebouwd in de jaren 20, het landgoed is al generaties in de Cathcart Kay familie en de thee en koffie productie worden nog steeds gerund door leden van de familie. Het grote oude landhuis is in koloniale stijl gebouwd en is omringd door een prachtige groene tuin. Het Thyolo district is het hart van de thee industrie in Malawi en heeft enkele van de oudste landgoederen van het land. Huntingdon House biedt gasten een oase aan rust in een prachtig landschap en leent zich uitstekend voor prachtige mountainbike tochten en wandelingen door de Thyolo bossen of een bezoek aan de thee & koffie plantage uiteraard met proeverij. Optionele dag excursies; Mulanje Mountain, Zomba Plateau, Blantyre City Tour
Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate Huntingdon House Satemwa Tea Estate

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m juni € 200 - € 225 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 275 - € 300 p.p.p.n.
November € 200 - € 225 p.p.p.n.
December € 275 - € 300 p.p.p.n.
Kinderen 4 tot 12 jaar -50%

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden en lokale (alcoholische) drankjes, gebruik van mountainbikes, begeleide natuurwandelingen en tea tour & tasting en park entreegelden. (Optioneel: Quad biking, Mulanje Mountain, Zomba Plateau, Blantyre City Tour)

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lake Malawi - Makokola Retreat
Makokola Retreat in Lake Malawi Makokola Retreat in Lake Malawi Makokola Retreat in Lake Malawi Makokola Retreat in Lake Malawi Makokola Retreat in Lake Malawi Makokola Retreat in Lake Malawi Makokola Retreat in Lake Malawi Makokola Retreat in Lake Malawi Makokola Retreat in Lake Malawi
Makokola Retreat is is gelegen op een mooi zandstrand in het zuiden van Lake Malawi en is uitermate geschikt voor een comfortabele en relaxte zonvakantie met eventueel af en toe een activiteit. Het resort biedt 48 comfortabele en stijlvol ingerichte chalets voorzien van een en-suite toilet/badkamer met ligbad en twee wasbassins, een plafond ventilator, muskietennet, telefoon, koffie & thee faciliteiten, een ruime zithoek en een koelkastje. Ondanks de naam resort doet vermoeden, heerst er een rustige en persoonlijke sfeer, de accommodaties zijn ruim opgezet en omringd door fraaie tropische beplanting. Het personeel is uitermate vriendelijk en efficiënt en doet er alles aan om het u naar de zin te maken. De maaltijden zijn a la carte en kunt u nuttigen in het restaurant aan het strand of op het overdekte terras bij het zwembad. Rondom het zwembad zijn er voldoende ligbedden en al luierend kunt u genieten van een heerlijke tropische cocktail.

Naast relaxen en genieten van de zon en het strand kunt u ook aan een aantal activiteiten deelnemen zoals: snorkelen, parasailen, kanoën, zeilen, waterskiën, squash, tennis, golf, per wegtransport of per boot naar Cape McLear waar u tevens kunt snorkelen, een dagsafari naar het Liwonde National Park, een bezoek brengen aan een nabijgelegen vissersdorpje of het dorpje ‘Mangochi’, of per motorboot of catamaran naar Boadzulu Island waar visarenden het water in duiken en zich tegoed doen aan de chichliden - kinderen kunnen wat broodkruim meenemen om de visjes uit hun handen te laten eten.

Makokola - Lake Malawi Makokola - Lake Malawi Makokola - Lake Malawi
Prijsindicatie op basis twee personen:
Beach Chalet - januari t/m december € 175 - € 180 p.p.p.n.
Kinderen 2 tot 12 jaar ± € 90 p.p.p.n.
Lake Villa - januari t/m december € 200 - € 225 p.p.p.n.
Kind 2 tot 12 jaar ± € 95
Chiefs Villa - januari t/m december € 225 - € 250 p.p.p.n.
Extra volwassene ± € 180 p.p.p.n.
Kind 2 tot 12 jaar ± € 130 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes en alle niet gemotoriseerde watersporten zoals snorkelen en kayakken.

Chiefs Villa -Lake View
Makokola - Lake Malawi Makokola - Lake Malawi Makokola - Lake Malawi Makokola - Lake Malawi
De Chiefs Villa's zijn stijlvol ingericht en gesitueerd op de mooiste locaties van het complex én meer op afstand van de andere accommodaties zodat privacy gewaarborgd is. Elke suite heeft een eigen terras dat uitzicht biedt op het meer en beschikt over een ruim slaapvertrek met tweepersoons bed, een slaapvertrek met twee single bedden, en-suite toilet, ligbad en douche, een lounge, koffie & thee faciliteiten, een mini bar/koelkast.

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lake Malawi - Mumbo Island
Mumbo Island - Lake Malawi Mumbo Island - Lake Malawi Mumbo Island - Lake Malawi Mumbo Island - Lake Malawi Mumbo Island - Lake Malawi Mumbo Island - Lake Malawi Mumbo Island - Lake Malawi Mumbo Island - Lake Malawi
Mumbo Island Camp bestaat uit 6 tented chalets inclusief één familie tent voor 4 personen. Elke tent is eenvoudig doch comfortabel ingericht en beschikt over een en-suite toilet/badkamer met deels open bushdouche, zeep, shampoo, badhanddoeken, citronella spray, muskietennet en een zaklantaarn. Op uw eigen privé veranda welke uitziet over het prachtige meer vindt u een tafeltje met stoelen en een relaxte hangmat.

Zowel de ruime tented chalets als de dineerruimte en de bar zijn opgetrokken uit hout, gras en canvas en voldoen aan de principes van eco-architectuur. Dit tezamen met niet-gemotoriseerde watersport maken van Mumbo Island een ideale locatie voor de actieve outdoor liefhebber. Tussen alle activiteiten door kunt u genieten van een uitstekende keuken, een wandeling ondernemen of relaxen in uw hangmat al blikkend over het glinsterende water wanneer de zon achter de horizon verdwijnt.

Efficiënte en niet opdringerige medewerkers bereiden de heerlijke maaltijden, zorgen voor een primitieve maar goedwerkende warme douche en steken 's avonds de olielampen voor u aan welke de utopische sfeer die op het eiland heerst doet versterken. Een professioneel team staat voor uw klaar om u eventueel tijdens de watersportactiviteiten te begeleiden zoals kayakken, snorkelen of duiken - snorkel attributen worden gratis uitgeleend en duikattributen zijn te huur. Mumbo Island is een geregistreerd duikrresort en zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht.

Prijsindicatie op basis twee personen:
Januari t/m december € 175 - € 225 p.p.p.n.
Familie tent voor 4 personen € 425 tot € 475 p.n.

Inclusief alle maaltijden en gebruik van kayakken en snorkels.


Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lake Malawi - Safari Beach Lodge
Safari Beach Lodge - Lake Malawi Safari Beach Lodge- Lake Malawi Safari Beach Lodge - Lake Malawi Safari Beach Lodge - Lake Malawi Safari Beach Lodge - Lake Malawi Safari Beach Lodge - Lake Malawi Safari Beach Lodge - Lake Malawi Safari Beach Lodge - Lake Malawi
Safari Beach Lodge bevindt zich in het Senga Bay Forest Reserve nabij Salima en ligt direct aan het meer van Malawi. De lodge beschikt over een privé strand, een zwembad, een restaurant en 6 en-suite chalets welke gebouwd zijn op een platform tegen een begroeide rotswand met uitzicht op het meer, en 4 en-suite hotelkamers voorzien van airconditioning en welke uitzicht bieden op de fraaie tuin en het zwembad. Hoewel de nadruk ligt op relaxen biedt de lodge een aantal activiteiten zoals kayakken, snorkelen, een boottrip naar Lizzard Island of een begeleide wandeling in het Senga Bay Forest Reserve.

Prijsindicatie op basis twee personen:
Januari t/m december € 65 p.p.p.n. Bed & Breakfast

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lake Malawi - Pumulani Lodge (Robin Pope)
Pumulani Lodge - Lake Malawi Pumulani Lodge - Lake Malawi Pumulani Lodge- Lake Malawi PumulaniLodge - Lake Malawi Pumulani Lodge - Lake Malawi Pumulani Lodge - Lake Malawi Pumulani Lodge - Lake Malawi Pumulani Lodge - Lake Malawi
Pumulani Lodge (Robin Pope) is onderdeel van de bekende Robin Pope Safaris. Het is een luxe lodge, gebouwd tegen de heuvels in het zuiden van Lake Malawi. De lodge bestaat uit 10 individueel ingerichte luxe villa’s waarvan één familie villa, elk met een groot terras en de meeste hebben uitzicht op het meer. De oppervlakte van de villa’s varieert van 125m² tot 175m² en alle beschikken over een ruim slaapvertrek, een grote lounge met privé terras, een minibar, koffie & thee faciliteiten, een zeer ruime badkamer met twee wasbassins, een ligbad en een douche. De villa's en het centrale deel van de lodge liggen verspreid op het terrein en zijn via houten loopbruggen aan elkaar verbonden.

Het open restaurant, waar excellente maaltijden worden geserveerd, ziet uit over het zwembad en het meer. In het aangrenzende en overdekte deel van het restaurant vindt u de bar, waar zowel snacks als drankjes zijn te verkrijgen, een tweetal lounges waar u gebruik kunt maken van draadloos internet, de receptie en een kleine souvenirshop. Vanaf het restaurant leidt een houten trap langs de groene rotsachtige heuvel naar het privé strand waar zich een cocktailbar en strandstoelen bevinden. Mocht u geen energie hebben of slecht ter been zijn dan zullen de medewerkers u per voertuig naar het strand brengen en/of ophalen. Op zwoele zomeravonden en voor de romantici onder ons is het mogelijk om, op aanvraag, op het strand te dineren.

Prijsindicatie op basis twee personen:
April t/m 21 mei € 325 - € 350 p.p.p.n.
22 mei t/m juni € 350 - € 375 p.p.p.n.
Juli t/m oktober € 425 - € 450 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, lokale (alcoholische) drankjes, laundry service en alle niet gemotoriseerde watersporten zoals snorkelen, vissen, kayakken, natuurwandelingen en een sundowner cruise met een Dhow.

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lake Malawi - Chembe Eagles Nest
Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi
Chembe Eagles Nest is kleine persoonlijke accommodatie gelegen op de oever van Lake Malawi nabij het vissersdorpje Chembe. Chembe Eagles Nest bestaat uit 11 chalets die gesitueerd zijn op het strand en onderverdeeld in 5 twins en 6 double beds. Elke eenvoudig doch comfortabele chalet is voorzien van een en-suite toilet/douche, een plafond ventilator en een muskietennet. Een kleine veranda met stoelen ziet uit op het meer. In het centrale deel van de Lodge vindt u de bar en het restaurant waar een a la carte menu wordt geserveerd. De menukaart wordt dagelijks aangepast en mocht u behoefte hebben aan een bepaald gerecht of zin hebben in een braai dan kunt u dat kenbaar maken en de medewerkers zullen hun uiterste best doen.

Het bijzondere aan de locatie van Chembe Eagles Nest is dat het direct grenst aan het vissers dorp Chembe. Hier kunt u kennismaken met het echte leven van de bewoners. U kunt veilig op eigen gelegenheid rondwandelen maar wilt u meer insight informatie dan is een begeleide wandeling door een lokale bewoner aan te bevelen. Tegen een gering bedrag zal de lodge dit voor u arrangeren. Uw begeleider , een bewoner van Chembe, kan al uw vragen beantwoorden en u meenemen in de hutjes zodat u een indruk krijgt hoe de bevolking woont, een bezoek brengen aan de lokale bar of restaurant etc. Het typisch Afrikaanse dorp omvat ongeveer 10.000 bewoners en de rondleiding neemt ongeveer een uur in beslag. Absoluut de moeite waard! Ook kunt u tegen een gering bedrag met de vissermannen mee in een kano (van boomstammen gemaakt) om te zien hoe zij de vis vangen.

Prijsindicatie op basis twee personen:
Januari t/m december ± € 95 p.p.p.n. Bed & Breakfast

Optionele activiteiten: de heuvel beklimmen naar panoramisch uitkijkpunt, Catamaran Sunset Cruise of Catamaran Snorkling Trip.

Uw verblijf is inclusief ontbijt. (*TIP: u kunt ook dineren in het dorp Chembe bij een lokaal restaurantje en de cultuur opsnuiven of bij één van de backpackers lodges)

Cultuur opsnuiven in Chembe Village
Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi Chembe Eagles Nest - Lake Malawi

Cape Maclear is een plek die het hart van vele heeft gestolen. Een populaire plaats op Cape Maclear is Chembe, eigenlijk is het een rij van aangesloten kleine dorpjes die in elkaar overgaan, gelegen direct aan het strand met ongeveer 10.000 inwoners. Vanaf de accommodatie Chembe Eagles Nest kunt u kilometers lopen over een zandstrand langs vele kleine huisjes, enkele backpackers lodges, droogrekken voor vis, aangemeerde boten en kano’s. Het strand is een veel gebruikte looproute voor bewoners en lui met allerlei koopwaar voor toeristen. De andere route neemt ongeveer 45min. in beslag en loopt dwars door het dorp en de maïsvelden. Wilt u liever niet te voet dan kunt u één van de kinderen aanspreken die dagelijks bij de ingang van de lodge te vinden zijn, tegen een kleine vergoeding zullen zij een brommer taxi voor u laten roepen. Beslist een avontuurlijke en snellere manier.

Chembe is een levendig dorp waar van alles te zien is. Zo zult u er typische Afrikaanse taferelen aantreffen van vrouwen die potten en pannen op hun hoofden dragen, vrolijk dansende kinderen, kippen en geiten die overal dwars doorheen wandelen en de geur van houtvuur en vis. Het hart van het dorp omvat enkele kleine lokale winkeltjes, groentestalletjes, visstalletjes, een kledingmaker, een stoffenwinkeltje, enkele backpackers lodges enz., hier kunt u het échte lokale leven opsnuiven en wanneer u het leuk vindt kunt u makkelijk in contact komen met de bewoners.

Dineren hoeft u niet persé in uw accommodatie te doen, u kunt ook gebruik maken van de restaurant/bar faciliteiten van één van de backpackers lodges langs het strand. Voor een traditionele maaltijd kunt u terecht in een klein lokaal bar/restaurantje zoals “Bana Paya”waar u voor een paar Euro heerlijk kunt eten aan het strand en genieten van traditionele gerechten zoals vers gevangen botervis met rijst en groente

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lake Malawi - Norman Carr Cottage
Norman Carr Cottage - Lake Malawi Norman Carr Cottage - Lake Malawi Norman Carr Cottage - Lake Malawi Norman Carr Cottage - Lake Malawi Norman Carr Cottage - Lake Malawi Norman Carr Cottage - Lake Malawi Norman Carr Cottage - Lake Malawi
De Norman Carr Cottage is gelegen in een prachtig beschutte baai van Lake Malawi, 15 km. ten zuiden van Monkey Bay. De 8 cottages liggen in een tropische tuin bijna aan het strand en zijn sfeervol ingericht met Afrikaanse accenten. Ze beschikken over een en-suite toilet/badkamer en buitendouches. De familie cottage ligt achter in de tuin tussen de mangobomen en beschikt over twee slaapkamers en een gedeelde toilet/badkamer.

Optioneel kunt u 's avonds en' s morgens met de lodge boot Alfie op pad om te snorkelen, zwemmen en het voeden van vis adelaars. Een heerlijke ontspanning om vanaf het dek de zonsondergang te bekijken. Grenzend aan de open dineer ruimte, het terras en een klein zwembad ligt het ruime zandstrand.

Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van snorkels en kayakken. Overige activiteiten als duiken, watersporten, een sundowner cruise, vis adelaars voeden of een wandeling naar nabij gelegen dorpje worden optioneel aangeboden.

Prijsindicatie op basis twee personen:
Standaard cottage - Januari t/m december € 125 - € 150 p.p.p.n. Bed & Breakfast
Familie cottage - Januari t/m december € 100 - € 125 p.p.p.n. Bed & Breakfast

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden en niet gemotoriseerde watersporten zoals kayakken en snorkelen.

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lake Malawi - Blue Zebra Island Lodge
Blue Zebra Island Lodge - Lake Malawi Blue Zebra Island Lodge - Lake Malawi Blue Zebra Island Lodge - Lake Malawi Blue Zebra Island Lodge - Lake Malawi Blue Zebra Island Lodge - Lake Malawi Blue Zebra Island Lodge - Lake Malawi Blue Zebra Island Lodge - Lake Malawi Blue Zebra Island Lodge - Lake Malawi
Blue Zebra Island Lodge bevindt op slecht 2 uur rijden van Lilongwe. Ter hoogte van Salima wordt u per boot naar Nankoma Island gebracht dat deel uitmaakt van de Marelli eilanden, UNESCO World Heritage site. De drie eilanden zijn een geliefde plek voor snorkelaars vanwege een breed scala aan kleurrijke vissen, rotsen en kleine strandjes. De eilanden zijn deels begroeid en een leefomgeving van diverse reptielen en vogels. Op het eiland bevinden zich 8 exclusieve tented chalets die elk uitzicht op het meer bieden. Enkele chalets hebben zelfs een eigen privé toegang tot het meer. De chalets zijn gebouwd langs de rotsachtige oever verscholen tussen de bosjes. Ze beschikken elk over een tweepersoonsbed, houten meubels, een zithoek, een en-suite toilet/douche en een veranda met luie stoelen.

De centrale boma is open-fronted en beschikt over een lounge, een dineerruimte en de Fig Tree Bar welke een ruime keuze aan drankjes en cocktails aanbiedt waaronder enkele typisch Malawiaanse dranken. Verspreid over het terrein zijn verschillende zitjes waar u zich even kunt terug trekken en genieten van het prachtige uitzicht op het meer.

Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van een kajak en de oever verkennen, een natuurwandeling maken over het eiland, snorkelen, relaxen op het strand of aan het zwembed. Optioneel kunt u gebruik maken van andere watersporten zoals wakeboarden, waterskiën en duiken of een ontspannen boottochtje maken.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, afternoon tea, gratis gebruik van snorkels en kajak, return boottransfer op vaste tijden. (exclusief park entreegelden & afwijkende boottransfer 60$ )

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lake Malawi / Likoma Island - Kaya Mawa Lodge
Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island
Op slechts één uur vliegen van Lilongwe ligt Likoma Island, één van de meest romantische bestemmingen in Afrika en een zeer fraaie locatie voor honyemooners of als eindbestemming na een avontuurlijke safari. Het tropische Likoma Island is gelegen op het uiterste puntje van een rotsachtig schiereiland in het noordoosten van Lake Malawi. Het eiland is bedekt met mango en oude baobab bomen en is omringd door prachtige zandstranden en rotsachtige baaien. In één van de kleine baaitjes is de Kaya Mawa lodge is gesitueerd.

De Kaya Mawa Lodge bestaat uit 11 luxe en zeer fraai ingerichte accommodaties, elke chalet op ruime afstand van elkaar zodat privacy gewaarborgd is. De accommodaties zijn onderverdeeld in 6 standaard luxury chalets waarvan 2 familie chalets, 2 Premium Suites met eigen plunge pool of zwembad, 1 Premium Suite gelegen op een eigen eilandje welke via een houten loopbrug verbonden is met de lodge, 2 Private Houses met eigen plunge pool en 1 Private Family House met eigen zwembad en privé strand. Elke accommodatie is voorzien van een ruim slaapvertrek, een en-suite toilet/douche en een ligbad, een comfortabele lounge met privé terras en directe toegang tot het meer.

Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island Kaya Mawa Lodge - Lake Malawi/Likoma Island De zeer fraaie locatie en het comfort van de lodge zorgen er voor dat relaxen de voornaamste bezigheid is, echter er worden voldoende activiteiten aangeboden om u als gast te vermaken. Duiken, snorkelen, waterskiën, zwemmen, kayakken, zeilen, wandelen of per mountainbike of quad het eiland gaan verkennen, de kathedraal bezichtigen, een schooltje en de kleine lokale markt bezoeken of een dagexcursie naar Mozambique.

Prijsindicatie op basis twee personen:
25 maart - 31 juni & 1 november - 9 december
Standard Luxury Chalets ± € 320 p.p.p.n.
Premium Suites met plunge pool/zwembad ± € 375 p.p.p.n.
Private Houses met plunge pool ± € 425 p.p.p.n.
Private Family House met 4 slaapvertrekken, zwembad, privé strand en eigen personeel ± € 370 p.p.p.n.

1 juli - 31 oktober & 10 december - 10 januari
Standard Luxury Chalets ± € 350 p.p.p.n.
Premium Suites met plunge pool/zwembad ± € 400 p.p.p.n.
Private Houses met plunge pool ± € 460 p.p.p.n.
Private Family House met 4 slaapvertrekken, zwembad, privé strand en eigen personeel ± € 415 p.p.p.n.

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, laundry service en niet gemotoriseerde watersporten zoals zeilen, windsurfen, kayakken en snorkelen, mountainbiking.

Klik hier voor brochure Kaya Mawa Lodge
Klik hier voor plattegrond Kaya Mawa Lodge en de locaties van de verschillende accommodaties

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lake Malawi/Manda Wilderness - Nkwichi Lodge
Nkwichi Lodge bij Lake Malawi Nkwichi Lodge bij Lake Malawi Nkwichi Lodge bij Lake Malawi Nkwichi Lodge bij Lake Malawi Nkwichi Lodge bij Lake Malawi Nkwichi Lodge bij Lake Malawi Nkwichi Lodge bij Lake Malawi Nkwichi Lodge bij Lake Malawi
Vanuit Lilongwe vliegt u met een klein vliegtuigje naar Likoma Island om vandaar een boottransfer te nemen. Nkwichi Lodge is gesitueerd op één van de afgelegen en mooiste zandstranden van Lake Malawi, het Manda Wilderness Reservaat in Mozambique. Wanneer u aankomt op het strand van Nkwichi zult u verbaasd zijn dat u geen accommodaties ziet, deze liggen namelijk verspreid en verscholen tussen de bomen.

De lodge bestaat uit 7 ruime standaard chalets, 2 privé chalet houses met een “Lake of Stars” bed. De chalets liggen verspreid over het terrein waardoor de privacy optimaal is gewaarborgd. Elke chalet is individueel ingericht, open fronted en voorzien van één of twee slaapvertrekken, een en-suite toilet/badkamer met een groot stenen ligbad en een open air buitendouche én een eigen dineergelegenheid. Eén chalet - Scotlandi - heeft een eigen privé strand welke ideaal is voor honeymooners of de romantici onder ons.

De chalets houses, Makolo en Songea Sea House, liggen dieper verscholen tussen de bomen en op de rand van het meer. Het Songea Sea House heeft een eigen strand en een luxe dineergelegenheid in de openlucht én op korte afstand ligt een extra chalet voor extra gasten, uniek voor grotere gezelschappen en families.

Hoewel relaxen een voorname bezigheid is kunt u met of zonder begeleiding een mooie natuurwandeling ondernemen, een bezoek brengen aan een nabijgelegen schooltje, de lokale pottenbakkerij of een tochtje maken met een dhow naar Likoma Island.

De zeer fraaie lodge voldoet aan alle normen van ecotoerisme. De lodge is geheel gebouwd uit natuurlijke materialen, zowel het exterieur als het interieur. Daarbij werkt zij nauw samen met de Manda Wilderness Community zodat ook de lokale bevolking kan mee profiteren van de groei van het toerisme in de regio. Meer dan 75 lokale bewoners zijn werkzaam voor de Nkwichi Lodge waardoor zij indirect meer dan 1000 familieleden ondersteunt.

Prijsindicatie op basis twee personen:
Standaard chalet - Januari t/m december € 275 - € 300 p.p.p.n. Bed & Breakfast
Chalet houses (Lake of the Stars bed) - Januari t/m december € 325 - € 350 p.p.p.n. Bed & Breakfast
Long stay special 2015: 5 nachten voor de prijs van 4 (uitgezonderd juli t/m sept 2015)

Uw verblijf is inclusief alle maaltijden, thee & koffie, laundry service en niet gemotoriseerde watersporten zoals kayakken en snorkelen.

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lilongwe - Kumbali Lodge
Kumbali Lodge in Lilongwe Kumbali Lodge - Lilongwe Kumbali Lodge - Lilongwe Kumbali Lodge - Lilongwe Kumbali Lodge - Lilongwe Kumbali Lodge - Lilongwe
Kumbali Lodge is een door familie gerunde accommodatie en ligt op ongeveer 10 minuten van Lilongwe. De lodge is gelegen op een privé terrein, een 650 hectare glooiend en bebost landgoed. Accommodatie bestaat uit 16 ruime en stijlvol ingerichte kamers waarvan 2 Deluxe kamers. Elke kamer is voorzien van een eigen ingang, en-suite toilet/badkamer, een veranda met stoelen, satelliet TV, thee & koffie faciliteiten, ventilatoren, muskietennet, en een zitgedeelte.

Kumbali Lodge beschikt over een bar, en een dineergelegenheid, zowel binnen als buiten in de tuin. De maaltijden worden bereid met grotendeels verse groenten en ingrediënten uit de eigen biologische tuin. Naast de dineerruimte is een comfortabele lounge te vinden waar u na het diner nog even van een drankje kunt genieten. Roomservice is aanwezig mocht u liever op uw eigen veranda van een lunch of drankjes willen genieten.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december ± € 135 p.p.p.n.
Uw verblijf is inclusief ontbijt en diner.

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lilongwe - Burley House
Burley House in Lilongwe Burley House in Lilongwe Burley House in Lilongwe Burley House in Lilongwe Burley House in Lilongwe Burley House in Lilongwe
In een prachtig aangelegde tuin in een prestigieuze woonwijk in Lilongwe ligt Burley House. Met maximaal 18 gasten in drie suites en vijf executive kamers is Burley House populair reizigers die behoefte hebben aan een comfortabele overnachting evenals lange termijn verblijven. Iedere kamer is voorzien van een en-suite toilet/badkamer met airconditioning.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Standaard kamer - Januari t/m december ± € 55 p.p.p.n. Bed & Breakfast
Familie kamer - Januari t/m december ± € 220 per kamer Bed & Breakfast

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  Lilongwe - Latitude 13
Latitude 13 - Lilongwe Latitude 13 - Lilongwe Latitude 13 - Lilongwe Latitude 13 - Lilongwe Latitude 13 - Lilongwe Latitude 13 - Lilongwe
Latitude 13 is een luxe boutique hotel gelegen op een paar minuten rijden vanaf het centrum van Lilongwe en ongeveer 30 minuten vanaf de luchthaven. Het hotel beschikt over 9 ruime luxe kamers, 3 kamers met een balkon in het hoofdgebouw en 6 luxere suites met een privé terras bevinden zich in een deel van de tuin. De luxe kamers hebben een oppervlakte van 50m² en de tuinsuites inclusief terras 90m². Elke kamer is individueel ingericht en voorzien van kingsize bedden, een en-suite toilet/badkamer, een lounge, draadloos internet en een flat screen TV.

Het restaurant biedt excellente maaltijden en beschikt over een goede wijnkaart, bij mooi weer worden de lunches op het terras bij het zwembad geserveerd. Voor groepen of families behoort exclusief privé lunchen of dineren ook tot de mogelijkheid. Een speciaal daartoe ingerichte ruimte biedt alle faciliteiten voor een gezellig samenzijn.

Prijsindicatie op basis van twee personen:
Januari t/m december ± € 120 p.p.p.n. Bed & Breakfast

Blantyre Lake Malawi Likoma Island Lilongwe Liwonde Majete Satemwa Zomba Plateau  

De juiste accommodatie zal uw Afrika gevoel alleen maar versterken.
Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

Terug naar boven

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Wie is Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Aanbiedingen

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Zanzibar

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2017 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593