reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi Disclaimer Copyright

reizen naar Zimbabwe - Zambia - Botswana - Tanzania - Malawi
Zimba Safaris - Hwange National Park- Zimbabwe
info@zimbasafaris.com    Tel:+31(0)20 6103593 - (0)20 8950566  

HET GROENE OOSTEN VAN ZIMBABWE

EASTERN HIGHLANDS

De zeer dunbevolkte en bergachtige Eastern Highlands zijn een gebied ten oosten van Zimbabwe dat grenst aan Mozambique. Het behoort tot één van de minst bezochte gebieden van Zimbabwe, maar vanwege de koelere temperatuur is het in de warme zomermaanden een geliefde vakantiebestemming voor de lokale bewoners. En niet onterecht want het gebied heeft prachtige vergezichten met groene heuvels en valleien, watervallen en een weelderige en afwisselende flora en fauna omgeven door een serene stilte en rust. De Eastern Highlands zijn een uitstekende plek voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ondanks dat het wildlife minder spectaculair is dan in de bekende parken zoals bijvoorbeeld in Hwange, Matobo en Mana Pools, vindt men hier evengoed wildsoorten als impala, bushbuck, giraffe, wildebeest en zebra. Het gebied is te verdelen in drie regio’s, het Nyanga National Park in het noorden, de Vumba Mountains in het midden en het Chimanimani National Park in het zuiden.
Nyanga National Park
Mount Nyangani, de hoogste berg van Zimbabwe is gelegen in Nyanga National Park in het noordelijk deel van de Eastern Highlands. Met bergen die reiken tussen de 1800-2600 meter hoogte en worden afgewisseld met glooiende groene heuvels, rivieren en talrijke watervallen waaronder de op twee na hoogste waterval van Afrika “Mutarazi Falls”, biedt het park een unieke vakantie ervaring.

Naast het bezoeken van de Nyangombe Falls, Pungwe Gorge Falls en Nyamuziwa Falls kunnen bezoekers een frisse duik nemen in Nyangombe Pool, een natuurlijk gevormde lagune met een zandstrandje te midden van de Nyangombe River of een bezoek brengen aan het Rhodes Museum. Er zijn diverse wandelroutes door het kleurrijke bosland, langs watervallen, 400 jaar oude ruines en over open hoogvlaktes met prachtige panoramische uitzichten.

In het bijzonder mooie landschap leven diverse wildsoorten, zo maakt u kans om, wildebeest, kudu’s, waterbuck eland, impala’s en sabelantilopen tegen te komen. De omgeving rond Nyanga NP is minstens even mooi, waar de wegen kronkelen langs de groene bergtoppen, bananen, koffie en thee plantages. Het Rupurara Estate net buiten Nyanga is rijk aan kleine watervallen met prachtig begroeide rotsformaties waar ook wild als zebra’s en giraffen zijn te vinden.

Vumba Mountains & Botanical Gardens
Vumba ligt in het centrale deel van de Eastern Highlands op ongeveer 32 km. van Mutare en is het hele jaar door de moeite waard om te bezoeken. De bergachtige omgeving bestaat uit weelderige groene bossen afgewisseld met koffie en bananen plantages. Het hele gebied is een lust voor wandelaars en natuurliefhebbers. Wildlife bestaat onder andere uit interessante reptielen als zeldzame slangensoorten, kameleons en grote hagedissen, een aantal zeldzame grote vlinders en groot wild zoals sabelantilopen, impala’s, bushbuck, samango apen en vele vogelsoorten. De bergen reiken tot wel 1911 meter hoogte en bieden spectaculaire vergezichten over de hooglanden en de tropische laaglanden van Mozambique.

Naast genieten van het bijzondere landschap kunt u een bezoek brengen aan de Vumba Botanical Gardens. Deze tuinen vinden hun oorsprong in 1926 als een voormalig burgemeester van Mutare en zijn vrouw bij hun huis in de Vumba bergen een tuin beginnen door het verwijderen van de wildgroei maar met behoud van de inheemse bomen, de tuin besloeg uiteindelijk 1,5 hectare. Vrienden en toevallige bezoekers waren zo enthousiast dat zijn hen overhaalden om het te openen voor publiek. De tuin is sindsdien een toeristische attractie geworden en het hele gebied omvat nu 159 hectare dat wordt bezocht door mensen uit alle hoeken van de wereld. De bekende Vumba Gardens staan vol met inheemse bomen, tropische bloemen en planten zoals varens, orchideeën, hortensia's, protea's, azalea's, begonia's, lelies, aloë, fuchsia, lelies en vele andere soorten. Alles is opgesteld in mooi gelegen en natuurlijk ogende bloembedden rondom een klein meertje in het centrum van de tuin. Een theehuisje biedt bezoekers overdag drankjes of een kleine snack. In de omgeving van Vumba zijn diverse accommodaties gelegen tussen de schilderachtige bergen welke activiteiten als begeleide wandeltochten, paardrijden en mountainbike tochten aanbieden.

Chimanimani
Chimanimani National park is één van de minst bezochte locaties van Zimbabwe. Chimanimani ligt in het zuidelijk deel van de Eastern Highlands en bestaat uit bergtoppen tot 2436 meter hoogte, met spectaculaire kliffen en een tropische beplanting. Een ongerepte schoonheid met haar vele watervallen, beekjes en natuurlijke bronnen. De flora is hier uniek en in de herfst ontpoppen zich enorme aantallen vlinders in verschillende soorten. Naast vele vogelsoorten, bijzondere planten, bavianen en interessante reptielen die zeer vaak worden gezien leeft er ook groter wild zoals als sabelantilopen, impala’s, bushbuck, klipspringer. De luipaard en eland komen hier ook voor maar worden nog maar zeer zelden gezien.

In het park is geen infrastructuur en er zijn geen accommodaties. Het park heeft alleen wandelpaden en smalle wandelsporen die kronkelen door de bergen en leiden naar verschillende bezienswaardigheden. De meeste bekende bezienswaardigheid is “Bridal Veil Falls”, een geweldige 10 meter brede waterval in een bijna tropische omgeving die in meerdere verdiepingen 50 meter de berg afdondert.

Het is een gebied voor natuurliefhebbers en gepassioneerde wandelaars met uitstekende wandelschoenen. Zij kunnen zich helemaal uitleven in de ongerepte altijd groene bossen met tropische beplanting, over de plateaus met adembenemende uitzichten en magische zonsop- en ondergangen. Misschien niet gewend aan zulk een zuivere lucht, maar het zal voelen alsof uw longen zich vullen met zuurstof en het uitzicht u betovert, wellicht zult u door de hoogte uw wandeltempo iets moeten verminderen. De bavianen maken herrie op uw aanwezigheid, en het kan soms best een hele klim zijn, maar als u achterom kijkt om te zien hoe ver u heeft beklommen, zult u nog duizelen van het werkelijk prachtig uitzicht over de vallei en landerijen.

Rondreis Eastern Highlands
Een privé voertuig met gids vinden wij de beste manier om rond te reizen in de Eastern Highlands, wilt u dit gebied optimaal kunnen ervaren. Met een eigen voertuig met een privé gids/chauffeur bent u verzekerd dat u niets zult missen en bent u flexibel om onderweg makkelijk even te kunnen stoppen zolang u dat wilt en onderweg te genieten van de panoramische uitzichten. Zimba Safaris biedt rondreizen door de Eastern Highlands onder begeleiding van een lokale gecertificeerde gids/chauffeur die wij kennen als een vriendelijke, goed gehumeurde en betrouwbare persoonlijkheid, die het zijn gasten graag naar de zin maakt en zijn kennis over zijn land graag met u deelt. Deze privé gids/chauffeur zal u van A naar B brengen, en zal ook tijdens uw verblijf in de accommodaties aanwezig blijven om u rond te leiden door de omgeving, door de national parken of u te brengen waar u maar naar toe wilt. Deze vorm van rondreizen geeft u alle vrijheid om met uw gids te overleggen en per dag af te stemmen wat u wilt bezichtigen en waar uw interesse naar uit gaat.


Zimbabwe Eastern Highlands - Mutarazi Falls
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Nyanga National Park - Ior Rock
Zimbabwe Nyanga National Park
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Vumba Mountains
Zimbabwe Eastern Highlands
Zimbabwe Chimanimani National Park - Bridal Veils
Zimbabwe Eastern Highlands Zimbabwe Eastern Highlands

Voor advies of als u gewoon wat meer wilt weten, neem dan gerust contact met ons op - 020 6103593
info@zimbasafaris.com

WAAROM
ZIMBA SAFARIS

  •  Sinds 2004 reisspecialist
  •  Eigen maatwerkreizen
  •  Standaard reizen
  •  Losse accommodaties
  •  Uitgebreide offertes
  •  Geen verborgen kosten
  •  Goede service
  •  Medewerkers ter plaatse
  •  Wij denken met u mee
  •  Directe inkoop
  •  Lid Garantiefonds
  •  Lid VvKR
  •  Lid ATTA
  •  24/7 noodservice

Zimba Safaris

Zimba Safaris is een bron van inspiratie en plagiaat geworden, de Wikipedia voor menig reisagent!

Waarom zou u naar een ander gaan als u het bij de bron kunt halen waar u verzekerd bent van een vakkundig reisadvies en originaliteit.


Zimba Safaris is deelnemer van de African Travel and Tourism Association Zimba Safaris is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators
Ook geldig voor consumenten uit Luxemburg en België.
020 610 3593

BOEK VROEGTIJDIG
Wij geven de voorkeur aan kleinschalige en meer intieme accommodaties, beheerd door kleine lokale touroperators die de lokale bevolking ondersteun- en op de meest mooie locaties en ver weg van het massa toerisme.

Sommige accommodaties bieden slechts voor 6 of 8 personen accommodatie en zijn dus snel volgeboekt. Met name voor deze exclusieve accommodaties is het raadzaam tijdig te boeken, boekingen vinden soms al 10 maanden van tevoren plaats!


ONZE BROCHURE
32 pagina's nu ook online

Zimba Safaris Brochure

ZIMBA SAFARIS
Amsterdam, Nederland
ma t/m vrij 10.00 - 17.00
Tel: +31 (0)20 6103593
info@zimbasafaris.com

Onze reissommen zijn gelijk en soms zelfs voordeliger als van de lokale touroperators. Zimba Safaris is aangesloten bij een garantiefonds, een Nederlandse en Afrikaanse beroepsverenig- ing, is voorzien van een aan- sprakelijkheidsverzekering en valt onder de Nederlandse wetgeving. U kunt dus met een gerust hart op reis!

Wanneer u bij Zimba Safaris een reis boekt en daarnaast nog een reisonderdeel rechtstreeks bij een Afrikaanse operator, dan valt het deel dat u rechtstreeks boekt niet onder de Nederlandse garantievoorwaarden. In Afrika bestaat nog geen gelijkwaardig beschermingsrecht voor consumenten die uw betalingen voldoende veilig stelt, zoals in Europa.

Mail ons

of bel
020 610 3593

Zimba Safaris

Over ons

Onze werkwijze

Onze maatwerkreizen

Wandelsafari’s & Gidsen

Verantwoord toerisme

Reacties van reizigers

Brochure

Contact

Reissuggesties

Reizen Zimbabwe

Reizen Zambia

Reizen Botswana

Reizen Tanzania

Reizen Malawi

Kano Safari's Zimbabwe

Groepsreizen Botswana

Accommodaties

Zimbabwe

Zambia

Botswana

Tanzania

Malawi

Algemene informatie

Algemene reisinformatie

Interessante links

Zelf uw vlucht boeken

Algemene reisvoorwaarden

Garantiefonds reisgelden

© copyright 2004 -2018 | Niets van deze website mag zonder voorafgaande toestemming van Zimba Safaris worden gebruikt voor enige vorm van publicatie.
Alle informatie op deze website is onder voorbehoud van wijzigingen en typefouten.
Zimba Safaris | Amsterdam, Nederland | kvk 34233202 | Email: ZIMBA SAFARIS | Tel: +31 (0) 20 6103593